StoryEditorOCM
RegijaNOVE RESTRIKCIJE

U Srbiji od danas na snazi nove mjere: zabrana okupljanja više od pet osoba i na otvorenom. Imunolog Saša Janković: Epidemija se tek rasplamsava!

Piše PSD.
24. studenog 2020. - 10:00
Orthodox faithfuls gather outside Belgrade's Saint Sava temple to pay their last respect to the late Serbian Patriarch Irinej during his funeral service on November 22, 2020.  - Patriarch Irinej, the head of the Serbian Orthodox Church, died of coronavirus on November 20, 2020, three weeks after his unofficial second-in-command also succumbed to Covid-19, the church said. (Photo by Andrej ISAKOVIC/AFP)Andrej Isaković/AFP

U Srbiji danas stupaju na snagu nove mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, koje će trajati idućih deset dana, javlja N1.

Nove protuepidemijske mjere odnose se na skraćenje radnog vremena do 18 sati restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i trgovačkim centrima te obvezatno i bezuvjetno nošenje zaštitne maske i u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u situacijama gdje se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Zabranjena su sva javna okupljanja s više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od te mjere izuzete su tvrtke, školske ustanove, dućani, shopping centri i slični objekti, za koje važi pravilo da moraju osigurati četiri kvadratna metra po osobi.

Nova mjera je i omogućavanje rada od kuće svima kod kojih to radni proces...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:52