StoryEditorOCM
Regijanova uzdanica

Tko je Miloševićev unuk? Djed i baka njegov su dolazak slavili uz viski i prasetinu, a očekuje ga velika karijera

Piše Vijesti SD
18. srpnja 2023. - 20:29

Ni kriv, ni dužan, ni zaslužan, Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, ne samo od rođenja, nego i od začeća, javna je ličnost, piše Danas.rs.

Jer, da će Milošević i njegova supruga Mirjana Marković postati djed i baka postala je politička činjenica čim se vidjela trudnoća snahe Milice Gajić, u jesen 1998., a u vrijeme važenja drakonskog Šešeljevog zakona o informacijama.

Samo rođenje Marka Miloševića (siječanj 1999.) izazvalo je jedan od najvećih medijskih skandala ikada u Srbiji, kada je njegov otac i imenjak rano ujutro ušao u redakciju Glasa javnosti tražeći tadašnjeg novinara, a sadašnjeg medijskog tajkuna Dragana J. Vučićevića željevši izraziti negodovanje zbog izvještaja koji je Vučićević napisao (ili izmislio) o rođenju djeteta, uključujući i to da su presretni baka i djed slavili u Požarevcu uz svinjetinu i viski.

Nije ga zatekao u redakciji, a sutradan je o tome izvijestio tek Danas, pa su priču preuzeli svi vodeći svjetski mediji.

Markova djeda mnogi su tih godina opsesivno analizirali, pa tako i koliko će ga rođenje unuka psihički promijeniti prije rata Srbije s NATO-om.

I djed Milošević dao je pravo tom kutu promatranja kada je u petooktobarskom puču u televizijskom obraćanju u kojem je predao vlast rekao da će ubuduće imati više vremena za igru ​​s unukom.

Javna ličnost unuka Marka sljedećih se godina iz teške politike preselila u celebrity rubrike o poznatim osobama, gdje se isticalo da on, za razliku od ostalih članova obitelji, živi s majkom u Požarevcu.

A onda je, godinu dana prije punoljetstva, usred predizborne kampanje 2016., objavljeno da unuk ulazi u SPS, kao da je ispunjavao nekakvu obvezu prema obitelji, djedu i stranci.

Nedvojbeno je donio glasove sadašnjem lideru Ivici Dačiću ispovjednim intervjuom koji je dao o svom djedu, o tome kako ga se sjeća i kako ga je posjećivao u zatvoru.

Nedvojbeno će donositi glasove i ubuduće, sada kada ga se predstavlja kao novu mladu nadu socijalista, kao diplomiranog pravnika (na istom fakultetu mu je diplomirao i djed) koji ulazi u Glavni odbor, a onda vjerojatno preuzima drugi položaj.

Ali što god pokuša Miloševićev unuk u politici, to je njegovo ljudsko pravo.

Javnost, s druge strane, ako doista želi biti zdrava, nema moralno ni političko pravo zgražati se nad činjenicom da unuk fizički nalikuje djedu, niti ga mrziti jer djeda voli i ne srami ga se.

Konačno, nije Marko birao tko će mu biti djed, nego je srpska javnost birala tko će nam biti predsjednik nekad i sad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:11