StoryEditorOCM
Regijakaznena prijava

Strašne optužbe majke preminule rodilje: ‘Mojoj su kćerki nakon smrti izvadili matericu i lažirali izvještaje u bolnici‘

Piše Vijesti sd
19. rujna 2024. - 09:29

Ministarstvo zdravlja Srbije podnijelo je kaznenu prijavu protiv više liječnika u užičkom Domu zdravlja zbog smrti mlade majke Isidore Puzović, koja je umrla u ožujku prošle godine. Njena majka Jasmina za Novu.rs ispričala je da su liječnici koji su kobnog dana sudjelovali u liječenju njezin kćerke lažirali podatke u izvještaju te da su Isidori izvadili matericu, iako je ona već bila preminula.

Mlada žena Isidora Puzović (25) preminula je prošle godine u Domu zdravlja Užice. Tog 2. ožujka dobila je temperaturu, pala je u komu, zbog čega su je liječnici hitno porodili.

Isidora je nekoliko puta intubirana i reanimirana, ali nije preživjela. Njena majka Jasmina tada je za ispričala da su je doktori pet sati mučili u porodilištu, da su napravili nekoliko grešaka - od neadekvatnog liječenja do izostanka carskog reza.

Majka je tužila liječnike koji su sudjelovali u liječenju njezine kćeri, a nakon više od godinu dana stigao je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva Srbije u kojem stoji da je protiv liječnika podnesena kaznena prijava.

– Neću stati, kunem se! Neću stati dok ne istjeram pravdu jer liječnici nisu učinili ono što su trebali da spase moje dijete. Inspekcija Ministarstva zdravlja podnijela je tužbu protiv ginekologa koji su sudjelovali u liječenju mog djeteta, ima ih mnogo i svi su ispitani u policiji. Slučaj je već predan tužiteljstvu. Utvrđeno je da je bilo više propusta”, ispričala je uplakana Jasmina za Novu.rs.  

image
/Shutterstock

Tvrdi da su liječnici nakon Isidorine smrti davali lažne izjave, krivotvorili kompletnu dokumentaciju o njezinom liječenju te da su joj, kad je već umrla, odstranili maternicu.

“Isidoru su pet sati mučili u rađaoni. Porodili su je vaginalno, iako je već padala u komu. Tu smo večer čekali u čekaonici, kad je izašla doktorica i rekla nam da se pomaknemo jer će Isidora biti prebačena na intenzivnu njegu. Rekla je da je učinila svoje, odnosno izvadila bebu koja je umrla. Ni u jednom trenutku mi nije rečeno da je Isidorin život u opasnosti. Nisu mi rekli da je u komi, da je intubirana i da je u katastrofalnom stanju. Nakon tri-četiri sata i ona je preminula”, kaže ogorčena majka.

“Liječnici su mojoj kćeri nakon reanimacije izvadili maternicu, bez pulsa i otvorenih zjenica. Sve su to nalazi inspekcije Ministarstva zdravstva na temelju kojih su liječnici tuženi. Također, budući da je Isidorin život bio u opasnosti, trebao je odmah biti sazvan konzilij liječnika, ali nije. Liječnici su pojedinačno odlučivali, a konačna je odluka bila da se prvorotkinja s temperaturom i sepsom, na temelju nalaza koje su imali, porodi vaginalno uz indukciju. Mučili su je! U Auschwitzu nije bilo tako, vjerujte mi, ispriča je uzrujana majka. Navodi da nalaz obdukcije bebe pokazuje strašne pogreške liječnika.

“Izvještaj kaže da je bebina glava prepolovljena i da nedostaju dijelovi mozga. Onda možete misliti što su učinili mom djetetu. Sve što su liječnici govorili da su učinili kako bi spasili moje dijete, bile su laži. Falsificirali su kompletnu dokumentaciju, a ne poklapa se ni vrijeme koje su naveli. I unutarnja kontrola bolnice krivotvorila je izvješće jer je napisala da je sve urađeno po propisima, a nije, što je sada i dokazano, ispričala je žena za Novu.rs.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:40