StoryEditorOCM
Regijadobronamjerni savjet

Ruski veleposlanik u TV emisiji nagovarao BiH da odustane od pristupanja NATO-u. ‘Oni će vas zaje**ti, Rusija spasiti!‘

Piše vijesti sd
6. listopada 2023. - 22:45

Ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov gostovao je u emisiji Centralni dnevnik s pounatim BiH voditeljem Senadom Hadžifejzovićem. Rus je, između ostalog, iznosio svoje viđenje potencijalnog ulaska Bosne i Hercegovine u Sjevernoatlantski savez.

- Možete sa mnom pričati grubo i bahato, ali molim vas ne upadajte u NATO. Naravno, imate slobodu članicom postati, ali oni će svejedno vas... Ne slušajte insinuacije, sve to prazne su zaj**ancije. Možete o bilo čemu se oglasiti, ali će samo Rusija vas spasiti. Ovo sam napisao za vas - poručio je tamošnjoj javnosti Kalabuhov.

Naglasio je da je NATO, u stvari, ekonomski instrument SAD, prenosi Avaz.

- Putin je rekao da ima stvari koje se moraju riješiti suverenitetom. Svaka država pravi svoju odluku i mora računti kako će se to odnositi na njenu sigurnost. Vi morate imati svoju suverenu odluku o pristupanju NATO-u. NATO je postao naš oponent, svako ko se pridruži NATO-u mora pratiti njegovu politiku. NATO gledamo kao potencijalnog neprijatelja - ustvrdio je.

Na pitanje tko će odlučivati o ulasku BiH u NATO, odgovorio je: "Tko ako ne Rusija?"

- SAD? Murphy je rekao da će ubrzati put BiH u EU. Šta to znači? Da su oni gazde EU? Rusija ima puno mogućnosti, vidite koliko se u BiH uči ruski. Neću odgovarti ambasadoru Murphyju preko medija. Indirektno može, ali direktno ne - kazao je Kalabuhov. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:13