StoryEditorOCM
RegijaUdarci ispod pojasa

Prljava izborna kampanja u Srbiji, Vučić vrijeđao konkurenta i prijetio mu objavom intimnih fotografija

Piše vijesti sd
28. studenog 2023. - 10:45
Đorđe Miketić, zastupnik u skupštini Srbije i predsjednik Gradskog odbora stranke Zajedno, našao se na meti ucjene objavom intimnih fotografijaTom Dubravec/Cropix

Srbija se nalazi u jednoj u nizu predizbornih kampanja i stanje na političkoj sceni je uzavrelo. Čini se da se situacija dodatno zaoštrava i da počinju niži udarci od onih s kojima se politička javnost susretala.

Narodni zastupnik u skupštini Srbije i predsjednik Gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić na društvenoj mreži X objavio je da mu na mobitel stižu prijetnje kako će u javnosti biti objavljene njegove intimne fotografije.

"Ovu fotografiju sam dobio u 11.27 sati s broja 0616035937. Podnijet ću kaznenu prijavu protiv lica NN, a za svjedoka ću pozvati Aleksandra Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu, već da radi za Vučića i režim SNS-a, targetirajući opoziciju i građane", objavio je Miketić.

image

Kada ste ušli u moju kuću prije godinu i pol dana, i ukrali moj kompjuter, znao sam da će se ovo kad-tad dogoditi, rekao je Miketić

Duje Klarić/Cropix

Dodao je kako nikada nije očekivao da će se njegovim životom baviti Vučić.

"Nema razloga da arčite državne resurse i novac poreznih obveznika na istrage specijalne policije protiv mene. Sve što imate, nije nepoznato ni meni, ni mojim ukućanima. Kada ste ušli u moju kuću prije godinu i pol dana, i ukrali moj kompjuter, znao sam da će se ovo kad-tad dogoditi. Naravno, krađu sam prijavio policiji i o tome postoji zabilješka. Jedino što nisam mogao pretpostaviti jest da će se mojim životom baviti osobno Aleksandar Vučić. Izgleda da ste baš nervozni", napisao je Miketić.

Vučić je gostujući na TV Pink spomenuo Miketića.

"Ja ne smijem govoriti o tome. O detaljima, on je jedna ljudska sramota, to smijem kazati i neće me mnogo pitati što to govorim jer on zna što ja znam", rekao je Vučić, prenosi Klix.ba.

Stranka Zeleno-lijevi front (ZLF) je kao "uznemirujuće" osudila to što su zloupotrijebljene privatne fotografije donedavnog zastupnika Skupštine Srbije Đorđa Miketića, kandidata za vijećnika Skupštine grada Beogradu na listi "Srbija protiv nasilja" na predstojećim izborima i što je uznemiravana njegova obitelj.

"Posebno smo zgroženi izjavama predsjednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima", navela je stranka i ocjenila da su Vučićev nastup "na televiziji Pink večer prije napada i implicitne najave ovakvih akcija nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmjere zloupotrebe državnih institucija za borbu s političkim neistomišljenicima". ZLF navodi da smatra da su ovakvi događaji "opasna eskalaciju političke netolerancije i zastrašivanja".

Kampanja u Srbiji zapravo je tek počela i, ako je suditi po početku i minulom radu, ona će biti prljava, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se tamošnji ispodpojasni predizborni trendovi preliti i na hrvatske izbore.

image

Večer prije slanja fotografije Aleksandar Vučić je na TV Pinku implicitno najavio takve akcije

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:20