StoryEditorOCM
Regijasve napetije

Organizatori Parade ponosa prkose Vučiću: ‘Izlazimo na ulice Beograda čak i ako nas policija zabrani!‘; Svi se pitaju: Hoće li ih MUP čuvati i u tom slučaju ili će ih prepustiti huliganima?

Piše psd
30. kolovoza 2022. - 10:05
Serbian president Aleksandar Vucic speaks during a press conference at the NATO headquarters in Brussels, on August 17 August 2022. (Photo by François WALSCHAERTS/AFP)Francois Walschaerts/Afp

Parada ponosa koja je zakazana za 17. rujna može biti zabranjena od strane MUP-a, ali i u tom slučaju će LGBT zajednica i oni koji ih podržavaju izići na ulice Beograda.

Ideja je da se pripadnici LGBT zajednice i oni koji ih podržavaju u borbi za građanska prava "spontano" okupe i krenu u štenju. No ostaje pitanje bi li policija ipak osiguralla takav skup ili bi sudionici bili prepušteni huliganima i desničarima?

Goran Miletić, koordinator Europrideda, ističe za Danas.rs kako postoje dva scenarija – da se šetnja, koja je zakazana za 17. dan rujna održi kako je i planirano, rutom koja je već objavljena.

“Po mom mišljenju, oko 90 posto su izgledi da se to dogodi”, ukazuje Miletić, ukazujući da za sada nisu dobili nikakvu informaciju iz MUP-a da je šetnja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:50