StoryEditorOCM
Regijanovi detalji

Oglasio se ujak nestale Danke, kaže da ga brine što mu sestru toliko drže na policiji: ‘Nije mogla vidjeti gdje je...‘

Piše JL
29. ožujka 2024. - 10:20

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić, majke nestale dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, oglasio se o cijeloj situaciji. Kaže da je zabrinut za nećakinju, ali i za rođenu sestru.

U srijedu na četvrtak Ivana je noć provela u kući svog brata jer ju je policija zbog istrage razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca.

- Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tješim da su njezini iskazi najvrjedniji jer je posljednja vidjela Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala. Bila je shrvana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla zaspati. Ja sam morao, usprkos svemu, raditi. U rudniku sam bio. Nemamo ni ja, a ni moji što kriti - govori on za Republiku.rs, prenosi Jutarnji list.

Dodaje da je,dok se traga za djetetom i policija ispituje sve okolnosti, najbolje ne govoriti ništa kako se ne bi otežala istraga.

- Odmah sam krenuo u potragu, ali su mi ubrzo rekli da ne možemo mi to raditi i da time ugrozimo istragu, kaže Stefan.

Prepričava i što mu je sestra Ivana ispričala o nestanku njene kćeri.

- Ivana je s Lazom i Dankom otišla tog dana na vikendicu, gdje ona ne dolazi često kao ja. Došla je jer je na godišnjem odmoru i bio je lijep dan pa da djeca borave na zraku. Tamo je gledala djecu kako se igraju, tamo joj je i auto bila parkiran. Laza je tražio vodu i Ivana je, budući da je u kući voda bila zatvorena kako se ne bi smrzla u pipi ili cijevima tijekom zime, otišla do auta kako bi uzela vodu Lazi da popije. Gledala je gdje je Danka, ali nije je vidjela. Mislila je da je negdje iza drva koja su tako naslagana, a iz auta gdje se Ivana nalazila, nije mogla vidjeti taj dio. Kako je nije bilo, pomislila je da je otišla u šumicu iza vikendice. I kreće potraga pa agonija koja se proširuje - prepričava Dankin ujak.

- Moguće je da je Ivanu s djecom netko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dijete - kaže Stefan.

Govorio i je i o sumnjama koje su se pojavile - da su majka i otac nešto učinili djetetu.

- Mislim da Ivana nije sposobna za takvo nešto i ne mogu zamisliti da ona zna gdje je Danka nestala. Smatram da Ivana govori istinu jer mi se poklapa njena izjava sa zatečenim stanjem, s obzirom na to da je bočica s vodom bila u suvozačevim vratima. I istina je da od naslaganih drva nije mogla imati pogled prema Danki - ističe ujak.

Kaže i da je njegovom ocu jako teško zbog nestanka unuke.

Budući da je dijete nestalo kod vikendice Dragomorovića, Stefan zna svaki detalj tog imanja i pojašnjava da bageri ne kopaju, nego samo krče. Objašnjava da su dezinformacije o tajnim kanalima na njihovoj zemlji.

- Bageri ne kopaju, već raščišćavaju. Postoji kanal koji provodi vodu s jezera do bivšeg RTB i prolazi ispod našeg imanja. Taj lom na vikendici, gdje je sada i nama zabranjen pristup. Onaj krš je moj jer sam čuvao neke dijelove mašina u kući. Radio sam nekad u servisu bijele tehnike. Tu imamo vinograd i vrtove - rekao je Dragomirović.

I do njega su doprle razne moguće verzije i razmotrio je svaku mogućnost koje se sjetio. Kaže da je pitao sestru je li možda gledala u mobitel i zanijela se pa zaboravila na Danku.

- Rekla mi je da nije i da joj je telefon tada bio u džepu.

Stefanu nije poznato da su Ivana i Miloš imali neprijatelje i neprijatnosti u susjedstvu zbog kojih bi im netko htio nauditi.

- U Banjskom polju nema takvih ljudi. Svi su ugodni. A koliko znam i u njihovoj zgradi, koja je visoka 10 ili 11 katova, je valjda sve kako treba - kaže on.

To što su Ivana i Miloš promijenili vrata i postavili video nadzor njega ne čudi.

- Valjda svi težimo boljem. Vrata nisu nedavno stavljena. Ne sjećam se, ali mislim da je kamera ugrađena još prije godinu i pol dana radi sigurnosti, a ne zbog nekakvih neugodnosti. Toliko ja znam, odgovorio je ujak male Danke.

Ujak nestale djevojčice kaže da dijete nije moglo upasti u neku vodu i nestati na taj način.

- Na tom području Ima jedna bara u kojoj se skuplja voda, ali je ona pretražena. I postoji tri ili četiri śahta za kanal prema RTB, ali su svi fizički zatvorene - rekao je brat majke nestale Danke. Mogućnost da je upala u septičku jamu ili neki bunar odbacuje jer kaže da ih ni nema, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:33