StoryEditorOCM
Regija‘svi nude pomoć‘

Ministar obrane BiH otkrio uzrok pada helikoptera: ‘Sekunde su nas dijelile od tragedije. Srećom, pilot je bio staložen‘

Piše vijesti sd
28. kolovoza 2024. - 15:37

Nakon što je helikopter Oružanih snaga BiH jutros pao u Jablaničko jezero na mjesto nesreće je stigao ministar obrane BiH Zukan Helez.

On je kazao da su Oružane snage BiH danas imale generalnu probu pred sutrašnju redovnu vježbu pomoći civilnom stanovništvu - spašavanje na vodi.

"Naš helikopter Oružanih snaga zakačio je žice dalekovoda. Dvije je presjekao, a treća ga je oborila i pao je u vodu. Na svu sreću, uslijedila je brza reakcija pilota i sva četiri člana posade te staložena i smirena reakcija i pripadnika Oružanih snaga koji su čamcima preletjeli. Sve to se događalo 40 sekundi, da je neka sekunda bila poslije, pitanje je što bi se dogodilo"; rekao je Helez, piše Klix.ba.

Helikopter vojske BiH s četiri člana posade srušio se u Jablaničko jezero, video pada izaziva jezu

image

 Ministar Zukan Helez otkrio je razlog pada  

Antonio Balić/Cropix

Istaknuo je da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava. U idućem periodu, kada tužitelj napravi izvještaj, slijedi izvlačenje helikoptera OSBiH.

"Moram naglasiti, iz svijeta su već zvali za pomoć. Od predstavnika SAD-a, Turske i brojnih drugih država, izrazili su želju da nam pomognu", rekao je Helez.

Kazao je da je iz NATO saveza ponuđena pomoć u izvlačenju helikoptera te da postoji varijanta da se zaustavi voda na brani.

image

Prizori s mjesta nesreće

Antonio Balić/Cropix
image

Prizori s mjesta nesreće

Antonio Balić/Cropix
image

Prizori s mjesta nesreće

Antonio Balić/Cropix
image

Prizori s mjesta nesreće

Antonio Balić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 13:20