StoryEditorOCM
Regijapolicijska država

Majka studenta koji je uhićen u Beogradu: ‘Molim vas, pomozite, od dva ujutro ne znam ništa o njemu...‘

Piše vijesti sd
25. prosinca 2023. - 21:21
Mladić D. R. iz Kragujevca koji studira u Beogradu uhićen je u noći sa subote na nedjelju i majka ne zna ništa o njemu (ilustracija)Andrej Isaković/Afp

Mladić D. R. iz Kragujevca koji studira u Beogradu uhićen je u noći sa subote na nedjelju nakon protesta ispred Skupštine Beograda, a njegova majka D. R. obratila se portalu Nova.rs jer "od 2 sata ujutro ne zna što se događa s njenim djetetom, niti je dobila neke informacije".

D. R. je za portal Nova.rs rekla da ne zna gdje joj se sin nalazi, niti zbog čega je uhićen jer je poslije protesta ispred Skupštine grada Beograda, priveden kod ambasade Češke u Bulevaru kralja Aleksandra, piše N1, prenosi Jutarnji list.

- Mi smo iz Kragujevca, ali naš sin studira u Beogradu. Sinoć sam ga zvala na telefon nekoliko minuta prije nego što je objavljena vijest da su uhićeni studenti na prosvjedu. Tada mi se nije javio i već sam znala da nešto nije u redu. Odmah nakon toga je objavljena vijest da je došlo do uhićenja ispred češke ambasade - rekla je majka.

image

Beogradskoj policiji prigovara se pretjerana upotreba sile

Andrej Isaković/Afp

Zabrinuta D.R. ističe da je nazvala svog sina da mu kaže da se vrati u dom kako bi izbjegao incidente, ali se ispostavilo da ih je policija uhitila na Bulevaru kralja Aleksandra.

- Moj sin je već krenuo kući kada je uhićen. Negdje oko 2 sata ujutro zazvonio nam je telefon. Pitala sam ga jesu li su ga tukli, a on je rekao samo da je sve u redu i da mu je određen pritvor do 48 sati. Nisam stigla pitati ga gdje je i što se dogodilo - priča zabrinuta D.R.

Kako ističe majka, ona je u kontaktu s profesoricom i političarkom Biljanom Stojković, koja je ponudila svoju pomoć, ali s obzirom na to da ne zna gdje se sin nalazi, nije u mogućnosti dobiti više informacija.

image

Nije poznato koliko je studenata uhićeno i gdje su zatvoreni

Andrej Isaković/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:34