StoryEditorOCM
Regijazakulisne igrice

Kako vlasnik Pinka zna koliko će trajati prosvjedi? ‘Zamolio je ekipu u ‘Zadruzi‘ da 15 dana izdrže bez ružnih riječi‘

Piše PSD
13. svibnja 2023. - 22:04

Očekuju li vlasti u Srbiji da će prosvjedi, čiji je treći nastavak s masovnim izlaskom građana na ulice najavljen za idući petak, potrajati samo petnaest dana?

Ovo se dade zaključiti prema onome što se, kako tvrdi Savo Manojlović iz pokreta Kreni – Promijeni, može čuti iz video snimka koji kompromitira Željka Mitrovića, vlasnika Pink TV protiv koje je, među ostalim, upereno nezadovoljstvo golemog broja građana s obzirom da svojim sadržajem promovira nasilje i grubo krši zakonska pravila za dobijanje nacionalne frekvencije.

Na snimku kojeg su naslovili s "Velika prevara Željka Mitrovića", a kojeg su iz Kreni – Promijeni ustupili i "Slobodnoj Dalmaciji", čuje se da je Mitrović od sudionika ozlogašene reality emisije "Zadruga" tražio da petnaest dana budu kulturni, a poslije "sve po starom". "Kulturno bez uvreda, bez ružnih riječi", prenose sudionici Mitrovićeve upute. "Lik je rekao da petnaest dana bude bez ružnih riječi, a poslije toga sve će biti ok".

Navodno je, kako u snimci svjedoče neki sudionici, Mitrović jedva spriječio ukidanje Zadruge, koja je obustavljena nakon dviju prošlotjednih tragedija u Srbiji te se emisija počinje ponovno emitirati od ove nedjelje. Rekao je navodno, sudionicima da je u Beogradu prosvjedovalo samo osam tisuća ljudi dok je dva i po milijuna podržalo njihovu reality emisiju.

"Za petnaest dana oni očekuju da uguše ove prosvjede. Kreni - Promijeni ne organizira ove prosvjede, ali je bio i bit će na svakom i poziva građane da nastave s prosvjedima. Do pobjede", rekao je Savo Manojlović.

Njegov pokret je, kako smo već pisali, već prije nekoliko godina organizirao peticiju koju je potpisalo 450 tisuća građana za ograničavanje realityja koji propagiraju nasilje, a Zadruga je upravo jedan od takvih.

- Ovo je jedno izrugivanje zakonu. Privatne televizije dobile su nacionalne frekvenciju kako bi proizvodile kulturni, znanstveni i program za djecu i maloljetnike, a ne da bi promovirali kriminal i nasilje – kazao nam je Savo Manojlović.

O toksičnosti takve vrste programa ovih dana javno su progovorili i neki bivši sudionici realityja. Jedna od njih, Mina Vrbaški, napisala je na twitteru: "Ja sam nažalost bila dio ovoga, uništila sam sebi život zbog odluke da sudjelujem, vučem posljedice i dalje, ali usprkos svemu neću šutjeti. Ovo je monstruozno i mora stati".

Prošlog tjedna, podsjetimo, Srbiju su pogodile dvije tragedije – masovno ubojstvo u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koje je počinio trinaestogodišnji učenik, a zatim nepuna dva dana kasnije i masovno ubojstvo u okolini Mladenovca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 09:03