StoryEditorOCM
RegijaKOCKAR I NARKOMAN

Jezive obiteljske tajne: Je li Vanjin otac zbog kockarskih dugova oteo kćerku, želeći doći do bogatstva njenog djeda?

Piše VIJESTI SD
11. prosinca 2023. - 16:45

Otkako je policija Sjeverne Makedonije izrazila sumnju da je 14-godišnja Vanja Gorčevska oteta i ubijena zbog iznuđivanja novca, lokalni mediji nagađaju o spletkama i zamršenim obiteljskim odnosima, s obzirom na to da je Vanjin otac Aleksandar u pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u otmici vlastite kćeri - javlja Dnevnik.hr.

Prema riječima onih koji ga poznaju, Vanjin otac Aleksandar bio je kockar i narkoman. Potječe iz bogate obitelji iz Skoplja, a otac mu je bio filmski redatelj i radio je u Poljskoj. 

Svoja saznanja o ovom slučaju otkrio je Christian Landov, novinar iz Sjeverne Makedonije koji je potvrdio da je Vanjin otac bio problematična osoba. Policija sumnja da je Aleksandar nagomilao dugove zbog kockanja, dok je istovremeno Vanjina majka prodala dva stana, što je bio jedan od motiva otmice. Zoričin otac bio je ugledna i imućna osoba u Skoplju, rekao je Landov za Novu.rs

"Vanjin djed po majci i cijela obitelj bili su ugledni i imućni. Djed Vangel, po kojem je Vanja dobila ime, bio je ravnatelj carine, a baka je bila iz poznate vlaške obitelji. U stanu zgrade koju je sagradio Palevski živjela je Vanjina majka s dvije kćeri pa je u vezi s njezinom otmicom sve bilo precizno isplanirano", naglašava novinar. Dodaje kako je vrlo čudna bila izjava majke koja je rekla da otac ima časne poslove i da su u dobrim odnosima, što je, prema njegovim riječima, još jedna nit u klupku oko očeve umiješanosti i odnosa u Vanjinoj obitelji koje se raspetljava svaki dan.

Vanja je oteta 27. studenog, a policija sumnja da je ubijena istog dana, tek koji sat nakon otmice. Skupna otmičara, koju je predvodio Ljupčo Palevski Palčo, uhićena je te su priznali sudjelovanje u zločinu. Palevski je uhićen u Turskoj, kamo je pobjegao nakon ubojstva, te se čeka njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji. Vanjin otac Aleksandar, koji je također uhićen, negira umiješanost u kćerinu otmicu.

Uhićeni osumnjičenici bili su zatvoreni u posebne ćelije, a kada su ih ostali zatvorenici vidjeli, vrijeđali su ih i lupali po rešetkama. "Kako ste mogli ubiti dijete? Zašto ste ubili dijete?" dovikivali su im, na što je uhićeni Velibor Manev kratko odgovorio: "Trebao mi je novac za vjenčanje", prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:55