StoryEditorOCM
RegijaSAMO DOĐITE!

Hrvatska tvrtka nudi Srbima posao iz snova na Jadranu: Plaća i uvjeti odlični, pogled na more... Evo koji profil traže

Piše VIJESTI SD
8. prosinca 2023. - 10:05

Porečka turistička tvrtka Plava laguna snažno se angažirala na privlačenju sezonskih radnika iz Srbije koji im očito trebaju u velikom broju jer se u Telegrafu pojavio sponzorirani tekst u kojem se navodi da za 2024. traže stotine sobarica, konobara, kuhara, vrtlara...

"Tražite li idealan ljetnji posao, Plava laguna je vaš izbor. Interne radionice i kursevi, Kuharska i konobarska akademija, kursevi stranih jezika, kvalitetni mentori, sve to čeka zaposlenike Plave kagune koji prvi put dolaze u objekte u Poreču i Umagu", stoji u tekstu u kojem se posebno ističu i "sjajni materijalni uvjeti": mjesečni prihod od više od tisuću eura, a "najkvalificiraniji radnici s većim stažem, zarađivat će i više od toga".

Plava laguna za sezonske radnike iz Srbije osigurava i smještaj u jednom od domova, prijevoz do posla, te prehranu - sve o trošku poslodavca. I to nije sve – nudi i nagradu za radne rezultate, uz regres za godišnji odmor, tu su i božićnica i uskrsnica, "kao i niz drugih stimulacija i nagrada".

Osim toga, iz Sektora za ljudske resurse Plave lagune obećavaju da će se pobrinuti za radnike koji nisu hrvatski državljani, što uključuje brigu o "papirologiji", uz povratak novca za trošak dolaska do destinacije rada, liječnički pregled i zdravstvenu knjižicu.

Iz Plave lagune će se u vabljenju srpskih sezonaca angažirat i na samom terenu pa najavljuju da će njihovi ljudi stići u Niš i Kragujevac krajem siječnja 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:07