StoryEditor
RegijaPRITISAK NA SUSTAV

Dramatično stanje u Srbiji: u beogradskoj Areni nema slobodnih mjesta za terapiju kisikom, najmlađi pacijent ima 19 godina

Piše PSD.
23. studenog 2020. - 09:13
Oliver Bunić/AFP

Medicinski koordinator privremene bolnice u Beogradu Areni Predrag Bogdanović izjavio je da je u noći između nedjelje i ponedjeljka zabilježeno 80 prijema i da je trenutačno u Areni na Novom Beogradu 485 pacijenata, javlja beogradski N1

Bogdanović je za RTS rekao da većina pacijenata prima terapiju kisikom, a ima još dvadesetak slobodnih mjesta. Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88.

On je naveo kako ima od 30 do 50 otpusta dnevno i da se trude svakog pacijenta kojeg stabiliziraju slati kući, jer je veliki pritisak na bolnice.

U Areni ima 280 mesta za pacijente koji trebaju kisik i sva su popunjena. Bogdanović je istaknuo da se u Areni nalaze čitave obitelji koje imaju obostrane upale pluća.

Dodaje i da je indikativno što se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od doslovno sat vremena, a mjesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.

Prema njegovim riječima, za 29 dana kroz Arenu prošle su 1.023 osobe, otpušteno je 540 pacijenata, 438 na dalje kućno liječenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga.

Bogdanović je upozorio da je situacija veoma ozbiljna i pozvao građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 12:45