StoryEditorOCM
Politikastao mu u obranu

Plenković tvrdi da Sopta nije odgovoran za tragediju u kojoj su poginula tri pomorca: ‘Ne vidim ni moralnu odgovornost‘

Piše Hina
6. rujna 2024. - 20:38

Andrej Plenković naglasio je da pitanje o razlozima smjene tehničkog direktora u Jadroliniji treba adresirati na upravu te tvrtke.

- Nisam ja tu da govorim umjesto uprave - kazao je pa novinarima koji su se požalili da im se ne javlja predsjednik uprave, preporučio da ga opet traže. 
Upitan kako mu izgleda smjena direktora prije kraja istrage u Jadroliniji, odgovorio je da je "to njihova odluka, ali da to nema veze s onim što će istraga o razlozima nesreće na trajektu Lastovo na kraju pokazati". Kazao je da i dalje ne vidi odgovornost, pa ni moralnu, prvog čovjeka Jadrolinije, smatra da predsjednik Sopta ne može znati što se događa na svakom trajektu.

- Trajekti u Hrvatskoj imaju 600 isplovljavanja i uplovljavanja u danu, prema tome, to je nemoguće. Razumijem vaš politički i interes javnosti, ali tu se ništa neće promijeniti - odgovorio je premijer, konkretizirajući kako je riječ o političkom interesu cijele opozicije te je dodao da "Nije hajku digao netko iz HDZ-a".

Kazao je i da je predsjednik Republike Zoran Milanović Jadroliniju spomenuo dva-tri tjedna nakon tragedije, odnosno kad se u javnosti saznalo da je koristio resurse Hrvatske vojske da bi letio po hrvatskim otocima ili drugim destinacijama besplatno.

- Puno bi bilo bolje usmjeriti oštricu javnosti i medija na to, a ne na ovo - istaknuo je i dodao da je turistička sezona bila najbolja ikad i da pritom Jadrolinija igra ogromnu ulogu.

- Nama se zbog jedne nesreće, prve takve u 77 godina, politički instrumentaliziranim putem nastoji stvoriti okvir nepouzdanosti nacionalnoga prijevoza, pa to samo radi netko tko sebi želi loše. Vrlo jednostavno - poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:41