StoryEditor
Hrvatska‘budimo odgovorni‘

Zamjenica ravnatelja NZJZ-a: Danas će u Zagrebu biti više od 500 novozaraženih. Građanima savjetuje kako se ponašati pri pojavi prvih simptoma Covida

28. listopada 2020. - 08:38
Ronald Goršić/Cropix

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' dr. Sandra Šikić rekla je u četvrtak ujutro kako je u Zagrebu danas više od 500 novih dijagnosticiranih slučajeva zaraze koronavirusom, a građane je opetovano pozvala na odgovorno ponašanje.

Pojasnila je i kako 'peakovi' i oscilacije u broju novozaraženih ovise i o broju testiranja.

"Preko vikenda se manje testira. Trebamo svi pridonijeti svojim ponašanjem da brojke budu manje", poručila je rekla je Šikić gostujući u emisiji HTV-a Dobro jutro Hrvatska.

Rekla je i da se pri pojavi prvih simptoma svakako treba javiti svom liječniku obiteljske medicine. "On će vam savjetovati što dalje. Nije dobro odmah juriti na testiranje. Ali za to vrijeme dok se čeka, ne se družiti ni s ukućanima, a pogotovo ne ići na posao u tramvaje i slično", kazala je Šikić.

Dodala je kako je i u Zavodu bilo pozitivnih osoba, a trenutno je nekoliko njih u samoizolaciji.

"Uspijemo spavati. Naporno radimo već jako dugo. Hvala svima na predanom radu i trudu i visokoj motiviranosti koju svakodnevno pružaju", kazala je Šikić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 19:05