StoryEditorOCM
Hrvatskabuktinja u zagrebu

Vlasnik Minta u šoku: ‘Nismo dobivali nikakve prijetnje‘; Policija objavila kolika je materijalna šteta nakon požara

Piše Vijesti SD
19. rujna 2023. - 10:24

Noćas je pod nerazjašnjenim okolnostima izgorio poznati zagrebački klub Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci. Dojavu o buktinji zagrebački vatrogasci i policija dobili su oko 3 sata.

Vlasnik kluba Mint Kristijan Babić novinarima je rekao da su čuli jutros što se dogodilo i da je klub, nažalost, izgorio.

- Još ne znamo koja je šteta unutra. Mene su obavijestili moji suradnici i došao sam čim sam mogao, rekao je Babić, javljaju 24 sata.

Kaže i kako nemaju nikakve sumnje o tome što se dogodilo, odnosno jesu li se zapalile instalacije ili je to nešto drugo.

- Klub je trebao biti otvoren kroz desetak dana, ovo je jedan veliki udarac. Nismo dobivali nikakve prijetnje. Kolika je šte

image
Ronald Goršić/Cropix

- Šteta je sigurno velika. Sigurno ćemo otkazati neke evente jer će nam biti potrebno neko vrijeme da obnovimo cijeli klub, rekao je.

Klub poduzetnika Kristijana Babića otvoren je krajem 2019. godine, a bio je omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima.

Inače, Mint je krajem rujna, nakon ljetne stanke, trebao ponovno otvoriti svoja vrata.

image
Ronald Goršić/Cropix

Policija: Materijalna šteta oko 100 tisuća eura

Zagrebački noćni klub Mint u noćašnjem je požaru u potpunosti izgorio, a kako navode u utorak iz zagrebačke policije uzroci se utvrđuju, ozlijeđenih nije bilo dok je materijalna šteta oko 100.000 eura.

Ne precizirajući o kojem se klubu radi, iz zagrebačke su policije priopćili kako je požar izbio noćas oko 3 sata u Ulici Florijana Andrašeca u unutrašnjosti ugostiteljskog objekata iz još neutvrđenog razloga, a ugasili su ga vatrogasci.

Objekt nije poslovao, u njemu nije bilo osoba, a u požaru je u potpunosti izgorio.

Tijekom požara nije bilo ugrožavanja druge imovine niti sigurnosti osoba. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura, a očevid će se obaviti danas, poručuju iz policije.
Mint je otvoren u prosincu 2019. godine, a kako mediji navode, mogao je primiti i do 1000 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:39