stdClass Object ( [id] => 1371453 [title] => Nekim ravnateljima plaće će biti veće od ministrove! U školama će itekako biti zadovoljnih novim buštama, evo izračuna [alias] => u-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

S najnovijim povećanjem plaća od travnja na temelju novih koeficijenata, među ostalima, mogli bi prilično profitirati zaposlenici osnovnih škola koji su od početka ove školske godine uključeni u projekt eksperimentalne cjelodnevne škole, a kojima su zbog toga plaće već od rujna skočile između pet i 25 posto.

Riječ je, podsjetimo, o ukupno 62 osnovne škole i blizu tri tisuće zaposlenika, kojima su tako nakon ulaska u eksperiment plaće znatno porasle u odnosu na one koji dobivaju njihovi kolege/ice u ostalim osnovnim školama.

---

---

Doda li se tome rast koeficijenata, koji će se primjenjivati na plaćama za ožujak s isplatom od travnja, grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom uskoro mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Radovan Fuchs! Njegova je plaća, kako stoji na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, trenutačno ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura.

Uspješni prosvjedi

To je jedna od zanimljivosti vezana za rast koeficijenata u državnim i javnim službama od travnja ove godine, a koji će na plaćama osjetiti 244.000 državnih i javnih službenika čiji će se koeficijenti, prema Vladinu izračunu, uvećati u prosjeku za 15 posto u odnosu na prosinac prošle godine.

Javnost je pažljivo mogla pratiti ovu sagu, bilo je tu puno (ne)zadovoljstva, stvarnih prosvjeda zaposlenika i onih koji su se zadržali samo na najavama, a nezadovoljstvo je naročito bilo izraženo u resoru obrazovanja i znanosti zbog čega je došlo i do podjele među sindikatima. Školski sindikat Preporod te Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja su uz pomoć nastavničkih grupa zbog toga prosvjedovali na zagrebačkim trgovima.

---

image

Dva najveća školska sindikata na koncu su uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred

Dragan Matić/Cropix
---

Dva najveća školska sindikata, pak, Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, bitku su preselili za zeleni stol te na koncu uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred i da se njihov koeficijent podigne na 2,01.

Prema analizi i izračunu Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka (isplata u travnju) njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. SHU je objavio i zorne izračune kako će to izgledati u Zagrebu (koji je gubitak prihoda od prireza odlučio nadomjestiti odabirom maksimalnih stopa poreza) te ostatku Hrvatske (gdje su porezne stope manje).

Kao primjer i prosjek povećanja uzeli su djelatnika u školstvu, samca, sa stažem od 20 godina. Ističemo kako SHU nije radio projekcije za eksperimentalne cjelodnevne škole, ali se na temelju uvedenih povišica može ugrubo izračunati i njihov najnoviji rast plaća na osnovi rasta koeficijenata.

Za primjer ćemo uzeti škole iz ostatka Hrvatske, koje je objavio SHU. Izračuni pokazuju sljedeće: spremačici u redovitoj osnovnoj školi izvan Zagreba, kojoj koeficijent od travnja (na plaći za ožujak) iznosi 1,06, osnovna plaća u prosjeku raste za 88,71 euro te će dobiti 830,56 eura neto plaću. Njezina kolegica u eksperimentalnoj cjelodnevnoj školi, kojoj je od rujna prošle godine plaća uvećana za pet posto, od travnja će, pak, ostvariti pravo na 93 eura više i plaća će joj u prosjeku dosegnuti oko 872 eura neto.

---

image

Plaća ministra Radovana Fuchsa trenutačno je ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura. Neki ravnatelji uskoro će zarađivati više

Ronald Goršić/Cropix
---

Kuhari/ce u redovitim osnovnim školama, prema izračunu SHU, od travnja će primati 978,86 eura neto plaću, dok bi u eksperimentalnim školama ona mogla skočiti na 1027,8 eura neto. Domar-ložač u redovitim školama od travnja bi trebao imati plaću od 1029,98 eura neto, a onaj u eksperimentalnim školama 1081,5 eura.

Tajniku te voditelju računovodstva s VSS-om i 20 godina staža, samcu koji živi izvan Zagreba, prema izračunu SHU, plaća na temelju novog koeficijenta (2,01) raste na iznos od 1452,30 eura neto. Naš okvirni izračun za ista mjesta u eksperimentalnim školama (i pod uvjetom da je taj djelatnik od početka školske godine dobio najniže, petpostotno povećanje plaće) pokazuje kako bi od travnja njegova plaća mogla narasti na oko 1525 eura.

Što se tiče učitelja/nastavnika u osnovnim školama s VSS-om (20 godina staža, samac, ostatak Hrvatske), i to onih koji nisu napredovali u zvanju (koeficijent 2,01), njihova bi plaća isplaćena od travnja mogla narasti za oko 190 eura i popeti se na 1452,30 eura. U eksperimentalnim školama, gdje su prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja plaće za ista mjesta porasle od početka školske godine za oko 20 posto (ovisno o zaduženjima), plaća učitelja/nastavnika mogla bi iznositi oko 1743 eura.

Treba dodati kako se svima plaće dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika. Na primjer, plaća VSS učitelja izvrsnog savjetnika (koeficijent 2,62), prema izračunu SHU, trebala bi se povećati za gotovo 300 eura i iznositi 1859,05 eura. U eksperimentalnim školama još je i veća, otprilike 2230 eura.

---

image

Plaće se svima dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika

Damjan Tadic/Cropix/Cropix
---

Porast i do 400 eura

Plaće ravnatelja s dvadesetogodišnjim stažem, pak, u redovitim školama, ovisno o veličini škole, prema izračunu SHU, s najnovijim povećanjem koeficijenata trebale bi rasti između 313 i 329 eura. Naš izračun pokazuje da bi u cjelodnevnoj školi to povećanje trebalo biti još i više, između 392 i 412 eura.

Svi ravnatelji iz eksperimentalne cjelodnevne škole, podsjetimo, ostvarili su pravo na povišicu od 25 posto već početkom školske godine. Tako bi ravnatelj 3 (škole do 250 učenika) trebao dobiti novu neto plaću u visini od 1845,72 eura, a njegov kolega iste razine u eksperimentalnoj školi oko 2307 eura neto plaće. Ravnatelj 2 (osnovne škole od 251 do 850 učenika) iz "obične" škole ubuduće će imati 1979,08 eura neto plaće, a onaj iz eksperimentalne bi mogao doći do 2473,85 eura. Ravnatelj 1 (najveće osnovne škole s više od 850 učenika) s najnovijim povećanjem koeficijenta (to su oni s 3.0) primat će ubuduće u prosjeku 2112,44 eura, a onaj iz iste eksperimentalne cjelodnevne škole i do 2640,56 eura! A sve se to dodatno uvećava s napredovanjem u zvanje – u slučaju kada ravnatelji imaju zvanje mentora ili (izvrsnih) savjetnika.

Naravno, napominjemo kako će se točne brojke znati nakon isplate prvih plaća u skladu s novim koeficijentima u travnju. Ali, prve projekcije i izračuni pokazuju da u prosvjeti sigurno ima i onih koji mogu biti zadovoljni novim ‘buštama‘.

---

Plkaće učitelja rast će i do 1600 eura

Prema prvim izračunima sindikata, plaće učitelja početnika u školstvu trebale bi rasti minimalno 160 eura neto.

Na primjer, prema sindikalnim projekcijama, plaća učitelja pripravnika u Zagrebu rasla bi u prosjeku 183 eura i dosegnula iznos od 1260 eura.

U Splitu, pak, prema izračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja, učitelj početnik bez djece, s tri godine staža, bez dodataka, mogao bi dobiti neto plaću od 1334 eura.

To znači da bi u cjelodnevnoj školi, gdje su plaće učitelja u prosjeku veće za 20 posto, mogao imati plaću od oko 1600 eura.

---

---

Neto iznosi

- 830,56 eura plaća spremačice

- 978,86 eura plaća kuharice

- 1029,98 eura plaća domara - ložača

- 1452,30 eura plaća tajnika

- 1452,30 eura plaća učitelja/nastavnika

- 1859,05 eura plaća VSS učitelja izvrsnog savjetnika

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka - isplata u travnju - njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. Grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Fuchs [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prve projekcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka - isplata u travnju - njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. Grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Fuchs Prve projekcije 2 0 6447 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-11 15:49:20 [created_by] => 3165 [created_by_alias] => Marijana Cvrtila [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-12 09:31:32 [modified_by] => 3165 [publish_up] => 2024-03-12 06:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka - isplata u travnju - njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. Grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s [metadata] => robots= author= title=U školama će itekako biti zadovoljnih novim buštama: nekim ravnateljima plaće će biti veće od ministrove! Evo izračuna page_title=U školama će itekako biti zadovoljnih novim buštama: nekim ravnateljima plaće će biti veće od ministrove! Evo izračuna [metakey] => PLAĆE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA, plaće prosvjetara, plaće u školama, plaće u prosvjeti [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/11\/26756677.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/11\/26756566.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/11\/26756554.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/11\/26709918.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Damjan Tadic\/Cropix\/Cropix","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix","Dragan Mati\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Prema analizi i izra\u010dunu SHU, koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su\u00a0u prosjeku za 15,71 posto<\/p>","

Pla\u0107e se svima dodatno uve\u0107avaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika<\/p>","

Pla\u0107a ministra Radovana Fuchsa\u00a0trenuta\u010dno je ubilje\u017eena u neto iznosu od 2421,66 eura. Neki ravnatelji uskoro \u0107e zara\u0111ivati vi\u0161e<\/p>","

Dva najve\u0107a \u0161kolska sindikata na koncu su uspjeli \u2018isposlovati\u2018 da ve\u0107ina u\u010ditelja i nastavnika prije\u0111e u vi\u0161i (osmi) platni razred<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26756677_1920.jpg":"1920x1080","k_26756677_1280.jpg":"1280x1280","k_26756677_1024.jpg":"1024x1024","k_26756677_640.jpg":"640x640","k_26756677_480.jpg":"480x480","k_26756677_340.jpg":"340x340","k_26756677_220.jpg":"220x220","o_26756677_1280.jpg":"1280x853","o_26756677_1024.jpg":"1024x682","o_26756677_640.jpg":"640x426","o_26756677_480.jpg":"480x320","o_26756677_340.jpg":"340x226","o_26756677_220.jpg":"220x146","h_26756677_1280.jpg":"1280x854","h_26756677_1024.jpg":"1024x683","h_26756677_640.jpg":"640x427","h_26756677_480.jpg":"480x320","h_26756677_340.jpg":"340x227","h_26756677_220.jpg":"220x147","pp_26756677_1280.jpg":"1280x1628","pp_26756677_1024.jpg":"1024x1303","pp_26756677_640.jpg":"640x814","pp_26756677_480.jpg":"480x611","pp_26756677_340.jpg":"340x432","pp_26756677_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1311","hd_26756566_1920.jpg":"1920x1080","k_26756566_1280.jpg":"1280x1280","k_26756566_1024.jpg":"1024x1024","k_26756566_640.jpg":"640x640","k_26756566_480.jpg":"480x480","k_26756566_340.jpg":"340x340","k_26756566_220.jpg":"220x220","o_26756566_1280.jpg":"1280x874","o_26756566_1024.jpg":"1024x699","o_26756566_640.jpg":"640x437","o_26756566_480.jpg":"480x327","o_26756566_340.jpg":"340x232","o_26756566_220.jpg":"220x150","h_26756566_1280.jpg":"1280x854","h_26756566_1024.jpg":"1024x683","h_26756566_640.jpg":"640x427","h_26756566_480.jpg":"480x320","h_26756566_340.jpg":"340x227","h_26756566_220.jpg":"220x147","pp_26756566_1280.jpg":"1280x1628","pp_26756566_1024.jpg":"1024x1303","pp_26756566_640.jpg":"640x814","pp_26756566_480.jpg":"480x611","pp_26756566_340.jpg":"340x432","pp_26756566_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1371","hd_26756554_1920.jpg":"1920x1080","k_26756554_1280.jpg":"1280x1280","k_26756554_1024.jpg":"1024x1024","k_26756554_640.jpg":"640x640","k_26756554_480.jpg":"480x480","k_26756554_340.jpg":"340x340","k_26756554_220.jpg":"220x220","o_26756554_1280.jpg":"1280x914","o_26756554_1024.jpg":"1024x731","o_26756554_640.jpg":"640x457","o_26756554_480.jpg":"480x342","o_26756554_340.jpg":"340x242","o_26756554_220.jpg":"220x157","h_26756554_1280.jpg":"1280x854","h_26756554_1024.jpg":"1024x683","h_26756554_640.jpg":"640x427","h_26756554_480.jpg":"480x320","h_26756554_340.jpg":"340x227","h_26756554_220.jpg":"220x147","pp_26756554_1280.jpg":"1280x1628","pp_26756554_1024.jpg":"1024x1303","pp_26756554_640.jpg":"640x814","pp_26756554_480.jpg":"480x611","pp_26756554_340.jpg":"340x432","pp_26756554_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26709918_1920.jpg":"1920x1080","k_26709918_1280.jpg":"1280x1280","k_26709918_1024.jpg":"1024x1024","k_26709918_640.jpg":"640x640","k_26709918_480.jpg":"480x480","k_26709918_340.jpg":"340x340","k_26709918_220.jpg":"220x220","o_26709918_1280.jpg":"1280x853","o_26709918_1024.jpg":"1024x682","o_26709918_640.jpg":"640x426","o_26709918_480.jpg":"480x320","o_26709918_340.jpg":"340x226","o_26709918_220.jpg":"220x146","h_26709918_1280.jpg":"1280x854","h_26709918_1024.jpg":"1024x683","h_26709918_640.jpg":"640x427","h_26709918_480.jpg":"480x320","h_26709918_340.jpg":"340x227","h_26709918_220.jpg":"220x147","pp_26709918_1280.jpg":"1280x1628","pp_26709918_1024.jpg":"1024x1303","pp_26709918_640.jpg":"640x814","pp_26709918_480.jpg":"480x611","pp_26709918_340.jpg":"340x432","pp_26709918_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7939240 Threads: 4 Questions: 1587475525 Slow queries: 4848949 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112214453 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/u-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna-1371453 [printLink] => /vijesti/hrvatska/u-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna-1371453?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 612431 [name] => PLAĆE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-10 17:32:22 [main_article_id] => 0 [alias] => place-drzavnih-sluzbenika [link] => /tag/place-drzavnih-sluzbenika ) [1] => stdClass Object ( [id] => 751399 [name] => plaće prosvjetara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-12 07:11:56 [main_article_id] => 0 [alias] => place-prosvjetara [link] => /tag/place-prosvjetara ) [2] => stdClass Object ( [id] => 751400 [name] => plaće u školama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-12 07:11:56 [main_article_id] => 0 [alias] => place-u-skolama [link] => /tag/place-u-skolama ) [3] => stdClass Object ( [id] => 680585 [name] => plaće u prosvjeti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-09 12:55:34 [main_article_id] => 0 [alias] => place-u-prosvjeti [link] => /tag/place-u-prosvjeti ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka - isplata u travnju - njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. Grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Fuchs [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prve projekcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nekim ravnateljima plaće će biti veće od ministrove! U školama će itekako biti zadovoljnih novim buštama, evo izračuna [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3165 [name] => Marijana Cvrtila [username] => marijana-cvrtila [email] => marijana-cvrtila@sd.hr [password] => $2y$10$Q/zOznnTGnBEbzhN.HEtxuUUh4okiHdqF1cEZLD1TpeexwgVpMIsK [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marijana-cvrtila-3165 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1683 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c8cca5d798092afd8c343e0adf592180?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/11/26756677.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Prema analizi i izračunu SHU, koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su u prosjeku za 15,71 posto

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/11/26756677.jpg [title] =>

Prema analizi i izračunu SHU, koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su u prosjeku za 15,71 posto

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/11/26756566.jpg [title] =>

Plaće se svima dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika

Damjan Tadic/Cropix/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/11/26756554.jpg [title] =>

Plaća ministra Radovana Fuchsa trenutačno je ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura. Neki ravnatelji uskoro će zarađivati više

Ronald Goršić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/11/26709918.jpg [title] =>

Dva najveća školska sindikata na koncu su uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred

Dragan Matić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

S najnovijim povećanjem plaća od travnja na temelju novih koeficijenata, među ostalima, mogli bi prilično profitirati zaposlenici osnovnih škola koji su od početka ove školske godine uključeni u projekt eksperimentalne cjelodnevne škole, a kojima su zbog toga plaće već od rujna skočile između pet i 25 posto.

Riječ je, podsjetimo, o ukupno 62 osnovne škole i blizu tri tisuće zaposlenika, kojima su tako nakon ulaska u eksperiment plaće znatno porasle u odnosu na one koji dobivaju njihovi kolege/ice u ostalim osnovnim školama.

---

---

Doda li se tome rast koeficijenata, koji će se primjenjivati na plaćama za ožujak s isplatom od travnja, grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom uskoro mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Radovan Fuchs! Njegova je plaća, kako stoji na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, trenutačno ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura.

Uspješni prosvjedi

To je jedna od zanimljivosti vezana za rast koeficijenata u državnim i javnim službama od travnja ove godine, a koji će na plaćama osjetiti 244.000 državnih i javnih službenika čiji će se koeficijenti, prema Vladinu izračunu, uvećati u prosjeku za 15 posto u odnosu na prosinac prošle godine.

Javnost je pažljivo mogla pratiti ovu sagu, bilo je tu puno (ne)zadovoljstva, stvarnih prosvjeda zaposlenika i onih koji su se zadržali samo na najavama, a nezadovoljstvo je naročito bilo izraženo u resoru obrazovanja i znanosti zbog čega je došlo i do podjele među sindikatima. Školski sindikat Preporod te Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja su uz pomoć nastavničkih grupa zbog toga prosvjedovali na zagrebačkim trgovima.

---

image

Dva najveća školska sindikata na koncu su uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred

Dragan Matić/Cropix
---

Dva najveća školska sindikata, pak, Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, bitku su preselili za zeleni stol te na koncu uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred i da se njihov koeficijent podigne na 2,01.

Prema analizi i izračunu Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka (isplata u travnju) njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. SHU je objavio i zorne izračune kako će to izgledati u Zagrebu (koji je gubitak prihoda od prireza odlučio nadomjestiti odabirom maksimalnih stopa poreza) te ostatku Hrvatske (gdje su porezne stope manje).

Kao primjer i prosjek povećanja uzeli su djelatnika u školstvu, samca, sa stažem od 20 godina. Ističemo kako SHU nije radio projekcije za eksperimentalne cjelodnevne škole, ali se na temelju uvedenih povišica može ugrubo izračunati i njihov najnoviji rast plaća na osnovi rasta koeficijenata.

Za primjer ćemo uzeti škole iz ostatka Hrvatske, koje je objavio SHU. Izračuni pokazuju sljedeće: spremačici u redovitoj osnovnoj školi izvan Zagreba, kojoj koeficijent od travnja (na plaći za ožujak) iznosi 1,06, osnovna plaća u prosjeku raste za 88,71 euro te će dobiti 830,56 eura neto plaću. Njezina kolegica u eksperimentalnoj cjelodnevnoj školi, kojoj je od rujna prošle godine plaća uvećana za pet posto, od travnja će, pak, ostvariti pravo na 93 eura više i plaća će joj u prosjeku dosegnuti oko 872 eura neto.

---

image

Plaća ministra Radovana Fuchsa trenutačno je ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura. Neki ravnatelji uskoro će zarađivati više

Ronald Goršić/Cropix
---

Kuhari/ce u redovitim osnovnim školama, prema izračunu SHU, od travnja će primati 978,86 eura neto plaću, dok bi u eksperimentalnim školama ona mogla skočiti na 1027,8 eura neto. Domar-ložač u redovitim školama od travnja bi trebao imati plaću od 1029,98 eura neto, a onaj u eksperimentalnim školama 1081,5 eura.

Tajniku te voditelju računovodstva s VSS-om i 20 godina staža, samcu koji živi izvan Zagreba, prema izračunu SHU, plaća na temelju novog koeficijenta (2,01) raste na iznos od 1452,30 eura neto. Naš okvirni izračun za ista mjesta u eksperimentalnim školama (i pod uvjetom da je taj djelatnik od početka školske godine dobio najniže, petpostotno povećanje plaće) pokazuje kako bi od travnja njegova plaća mogla narasti na oko 1525 eura.

Što se tiče učitelja/nastavnika u osnovnim školama s VSS-om (20 godina staža, samac, ostatak Hrvatske), i to onih koji nisu napredovali u zvanju (koeficijent 2,01), njihova bi plaća isplaćena od travnja mogla narasti za oko 190 eura i popeti se na 1452,30 eura. U eksperimentalnim školama, gdje su prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja plaće za ista mjesta porasle od početka školske godine za oko 20 posto (ovisno o zaduženjima), plaća učitelja/nastavnika mogla bi iznositi oko 1743 eura.

Treba dodati kako se svima plaće dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika. Na primjer, plaća VSS učitelja izvrsnog savjetnika (koeficijent 2,62), prema izračunu SHU, trebala bi se povećati za gotovo 300 eura i iznositi 1859,05 eura. U eksperimentalnim školama još je i veća, otprilike 2230 eura.

---

image

Plaće se svima dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika

Damjan Tadic/Cropix/Cropix
---

Porast i do 400 eura

Plaće ravnatelja s dvadesetogodišnjim stažem, pak, u redovitim školama, ovisno o veličini škole, prema izračunu SHU, s najnovijim povećanjem koeficijenata trebale bi rasti između 313 i 329 eura. Naš izračun pokazuje da bi u cjelodnevnoj školi to povećanje trebalo biti još i više, između 392 i 412 eura.

Svi ravnatelji iz eksperimentalne cjelodnevne škole, podsjetimo, ostvarili su pravo na povišicu od 25 posto već početkom školske godine. Tako bi ravnatelj 3 (škole do 250 učenika) trebao dobiti novu neto plaću u visini od 1845,72 eura, a njegov kolega iste razine u eksperimentalnoj školi oko 2307 eura neto plaće. Ravnatelj 2 (osnovne škole od 251 do 850 učenika) iz "obične" škole ubuduće će imati 1979,08 eura neto plaće, a onaj iz eksperimentalne bi mogao doći do 2473,85 eura. Ravnatelj 1 (najveće osnovne škole s više od 850 učenika) s najnovijim povećanjem koeficijenta (to su oni s 3.0) primat će ubuduće u prosjeku 2112,44 eura, a onaj iz iste eksperimentalne cjelodnevne škole i do 2640,56 eura! A sve se to dodatno uvećava s napredovanjem u zvanje – u slučaju kada ravnatelji imaju zvanje mentora ili (izvrsnih) savjetnika.

Naravno, napominjemo kako će se točne brojke znati nakon isplate prvih plaća u skladu s novim koeficijentima u travnju. Ali, prve projekcije i izračuni pokazuju da u prosvjeti sigurno ima i onih koji mogu biti zadovoljni novim ‘buštama‘.

---

Plkaće učitelja rast će i do 1600 eura

Prema prvim izračunima sindikata, plaće učitelja početnika u školstvu trebale bi rasti minimalno 160 eura neto.

Na primjer, prema sindikalnim projekcijama, plaća učitelja pripravnika u Zagrebu rasla bi u prosjeku 183 eura i dosegnula iznos od 1260 eura.

U Splitu, pak, prema izračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja, učitelj početnik bez djece, s tri godine staža, bez dodataka, mogao bi dobiti neto plaću od 1334 eura.

To znači da bi u cjelodnevnoj školi, gdje su plaće učitelja u prosjeku veće za 20 posto, mogao imati plaću od oko 1600 eura.

---

---

Neto iznosi

- 830,56 eura plaća spremačice

- 978,86 eura plaća kuharice

- 1029,98 eura plaća domara - ložača

- 1452,30 eura plaća tajnika

- 1452,30 eura plaća učitelja/nastavnika

- 1859,05 eura plaća VSS učitelja izvrsnog savjetnika

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Damjan Tadic/Cropix/Cropix Ronald Goršić/Cropix Dragan Matić/Cropix
Cropix

Prema analizi i izračunu SHU, koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su u prosjeku za 15,71 posto

Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Plaće se svima dodatno uvećavaju ako su napredovali u zvanja mentora, savjetnika ili izvrsnog savjetnika

Ronald Goršić/Cropix

Plaća ministra Radovana Fuchsa trenutačno je ubilježena u neto iznosu od 2421,66 eura. Neki ravnatelji uskoro će zarađivati više

Dragan Matić/Cropix

Dva najveća školska sindikata na koncu su uspjeli ‘isposlovati‘ da većina učitelja i nastavnika prijeđe u viši (osmi) platni razred

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/u-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna-1371453 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7849638360a485b465d08a8544660b50353bc098 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nekim+ravnateljima+pla%C4%87e+%C4%87e+biti+ve%C4%87e+od+ministrove%21+U+%C5%A1kolama+%C4%87e+itekako+biti+zadovoljnih+novim+bu%C5%A1tama%2C+evo+izra%C4%8Duna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fu-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna-1371453 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fu-skolama-ce-itekako-biti-zadovoljnih-novim-bustama-nekim-ravnateljima-place-ce-biti-vece-od-ministrove-evo-izracuna-1371453 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Koeficijenti zaposlenih u obrazovanju porasli su tako u prosjeku za 15,71 posto, što će od ožujka - isplata u travnju - njihove plaće uvećati za oko 16,55 posto. Grubi izračuni pokazuju kako bi dio ravnatelja iz eksperimentalnih cjelodnevnih škola s najnovijom plaćom mogao premašiti i onu koju prima resorni im ministar Fuchs [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prve projekcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPrve projekcije

Nekim ravnateljima plaće će biti veće od ministrove! U školama će itekako biti zadovoljnih novim buštama, evo izračuna

Piše Marijana Cvrtila
12. ožujka 2024. - 07:11

S najnovijim povećanjem plaća od travnja na temelju novih koeficijenata, među ostalima, mogli bi prilično profitirati zaposlenici osnovnih škola koji su od početka ove školske godine uključeni u projekt eksperimentalne cjelodnevne škole, a kojima su zbog toga plaće već od rujna skočile između pet i 25 posto.

Riječ je, podsjetimo, o ukupno 62 osnovne škole i blizu tri tisuće zaposlenika, kojima su tako nakon ulaska u eksperiment plaće znatno porasle u odnosu na one koji dobivaju njihovi kolege/ice u ostalim osnovnim školama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:36