StoryEditorOCM
Hrvatskapravna bitka

Turudić ozbiljno shvatio MOL-ovu arbitražu, poziva iskusne odvjetnike i odvjetnička društva da pomognu, rok je kratak

Piše vijesti sd
24. lipnja 2024. - 21:51
DORH je pozvao odvjetnike i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama te koji pravovremeno iskažu interes za zastupanje Republike HrvatskeRanko Šuvar/Cropix

Nakon što je MOL objavio da je pokrenuo novi arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog nametnute obveze da Ina HEP-u prodaje plin po limitiranim cijenama tijekom 2022. i 2023. godine, DORH je zatražio pomoć u zastupanju u toj međunarodnoj investicijskoj arbitraži.

“Pozivaju se odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama da do 26. lipnja 2024., iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u ovom postupku“, stoji u pozivu DORH-a, prenosi N1.

“Odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama te koji pravovremeno iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u ovom predmetu bit će pozvani da u kratkom roku dostave ponudu za zastupanje.

Ponuda mora sadržavati strategiju zastupanja, financijsku ponudu i reference u odnosu na iskustvo članova predloženoga tima za zastupanje i odvjetničkog ureda ili odvjetničkog društva. Poziv za dostavu ponude sadržavat će detaljnije podatke o predmetu spora”, navode iz DORH-a.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 21:51