StoryEditorOCM
Hrvatskaodgovor na napad

Šef Vrhovnog suda o Severininom otvorenom pismu: ‘Da, u rješenju se nalazi greška. Što bi ona trebala? Neka mi se javi‘

Piše vijesti sd
24. siječnja 2024. - 22:47

Pjevačica Severina Vučković je javno uputila pismo Vrhovnom sudu nakon što je objavljena odluka o vraćanju skrbništva nad njenim sinom ocu Milanu Popoviću. Vrhovni sud je poništio presudu Županijskog suda u Splitu iz 2021. godine, u kojoj su Severina i Popović dobili zajedničko skrbništvo, navodeći da vještaci nisu usmeno svjedočili.

U otvorenom pismu, Severina je iznijela nekoliko spornih detalja, uključujući i sastanak s vještakom Vladimirom Goršićem u kojem je on sugerirao da dijete treba ostati s njom, ali da to može utjecati na njegov posao jer Gzim Redžepi (poznat kao prijatelj pokojnog gradonačelnika Milana Bandića) ne bi bio sretan. Podsjetila je i na sudski postupak protiv Redžepija i sugerirala se da se radi o "udruženom kriminalu" s "ocem poticateljem, posrednikom Gzimom Redžepijem i izvršiteljem Vladimirom Goršićem".

Severina Vrhovnom sudu: Na sud su vještaci pozvani, ali su se opravdali - bolešću odnosno ‘kognitivnom nesposobnošću‘!

Predsjednik Vrhovnog suda, Radovan Dobronić, izjavio je za Index da nije vidio pismo Severine te da nije oduševljen širokom medijskom pokrivenošću obiteljskih sporova te kazao da mu takvo što "nije simpatično". Na pitanje što bi onda Severina, koja očito smatra da je učinjena nepravda, a iznosi i optužbe za korupciju, trebala učiniti, sudac odgovara: "Mogla se obratiti predsjedniku suda, može se obratiti meni. Ovaj način na koji se sada o tome govori... Manje-više svaka majka i otac su na te stvari osjetljivi. Ovako se piše jer je to Severina. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično. Nije osnovano načelno sumnjati u sudske odluke, naročito Vrhovnog suda.

Severinu se tu ne može shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan", rekao je Radovan Dobronić za Index.

image
Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Upitan o konkretnoj odluci Vrhovnog suda, Dobronić je priznao grešku u anonimiziranom rješenju koje je Severinu oslovljavalo pogrešnim inicijalima, ali je istaknuo da to ne mijenja bit odluke. O Severininoj tvrdnji da bi se moglo raditi o udruženom kriminalu i korupciji, Dobronić je općenito rekao da treba biti oprezniji u komentiranju obiteljskih sporova te je sugerirao da Severina možda zlorabi svoju poziciju nacionalne heroine.

Zamolljen da komentira Severinine optužbe da je moguće riječ o udruženom kriminalu i korupciji, Dobronić govori: "Sve je moguće, samo se ona (Severina, op.a) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zašto što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan", prenosi Index

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:08