Zaposleni u ugostiteljstvu i prehrambenoj industriji svakih pet godina pohađaju i polažu tečaj higijenskog minimuma, jer novac koji njihovi poslodavci za to plaćaju predstavlja ne baš zanemarivu stavku u financiranju javnog zdravstva.
Nadalje, svakih šest mjeseci moraju izraditi takozvanu sanitarnu knjižicu, što u praksi znači da nose stolicu na analizu. Ni ovo, uvjerava nas upućeni sugovornik, nije pretjerano smisleno, jer se "obavlja mikrobiološka pretraga na određene bakterije i parazite – salmonele, šigele, amebe. No, kod crijevnih su se infekcija stvari danas promijenile, više od 50 posto ih je virusne etiologije. To je sa stručne točke gledišta potpuno besmisleno, danas možete biti zdravi, sutra ne morate."
Čemu onda edukacija, ispiti, analize? Napisali smo -...
StoryEditorOCM
Hrvatskaugostiteljstvo i prehrana
Poslodavci i stručnjaci suglasni: Besmislena kontrola stolice služi isključivo prikupljanju novca za javno zdravstvo. Danas možete biti zdravi, sutra ne morate...
25. srpnja 2018. - 09:43
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?