StoryEditorOCM
HrvatskaNesvakidašnja akcija

Policajci se jedva izvukli iz jame u kojoj su bile bombe i trombloni, tko ih je tamo bacio?

Piše Vijesti SD
12. travnja 2024. - 12:14

"U četvrtak su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu iz speleološkog objekta-jame zvane Tomčeva draga u Donjem Kosinju izvadili 18 tromblonskih trenutnih mina, 11 ručnih bombi i 6 tromblonskih kumulativnih mina, što su policijski službenici izuzeli i pohranili u skladište do uništenja, izvijestila je PU ličko-senjska.

"U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apeliramo na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima, jer do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje", naveli su.

image
PU ličko-senjska

Upozorili su građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Dovoljno je prijaviti želju za dragovoljnom predajom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

"Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost", dodali su iz PU.

image
PU ličko-senjska
image
PU ličko-senjska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:42