StoryEditorOCM
HrvatskaO SMJENI MINISTRA

Plenković: ‘Bili smo šokirani. Odbacujem sve lažne oporbene teze, u ovoj aferi nema HDZ-a!‘

Piše VIJESTI SD
13. prosinca 2023. - 14:34

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je, među ostalim, prijedlog strategije pametne specijalizacije do 2029. te prijedlog zaključka o Pilot-projektu besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina - piše Jutarnji list.

Premijer Andrej Plenković uvodno se obratio javnosti na početku sjednice.

- Lovrinčević je kao savjetnik bivšeg ministra praktički počinio koruptivna djela zajedno s određenim medijima, a informacije koje su bile selektivne i prilagođene su ti medijski predstavnici dalje davali oporbenim strankama koje su koristile te poluinformacije za političke napade na Vladu. Ne samo da poruke i snimke potvrđuju da je dijelio kao savjetnik državni novac određenim medijima, dajući informacije koje su se kasnije koristile protiv Vlade. Nevjerojatna operacija s ciljem počinjenja političke štete Vladi. Mi smo bili šokirani ovim informacijama. Ako se pokaže da su one točne i istinite, onda je to predmet interesa nekih drugih tijela u RH. S te strane, naša reakcija je jučer bila trenutna budući da nema nikakvih dilema. Lažne oporbene teze koje nastoje aktivnosti jednog čovjeka uspoređivati s ranijim slučajevima poput Fimi medije, u potpunosti odbacujem, rekao je Plenković.

Kako je odabir savjetnika bio politička odgovornost ministra, on je smijenjen, kaže Plenković.

- Ovo je njihova afera, afera u kojoj članica i članova HDZ-a nema, rekao je premijer.Osvrnuo se i na puštanje hrvatskih navijača iz grčkih zatvora. Veleposlanstvo je novčano pomoglo 29 hrvatskih državljana i izdano je 11 putnih listova, rekao je Plenković i dodao da će i u budućnosti nastaviti pomagati hrvatskim državljanima koji se nađu u nevoljama u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:04