StoryEditor
Hrvatskauzrok nepoznat

Od jučer ujutro gori brod u šibenskom TEF-u: požar na trajektu ‘Moli‘ još nije ugašen, vatrogasci i dalje ne mogu ući u njega već samo hlade oplatu

Piše Hina
21. rujna 2020. - 09:17
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Požar na trajektu "Moli" privezanom na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku koji je planuo u jučer u 5,30 sati, još nije ugašen, doznaje se u ponedjeljak ujutro u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

"Vatrogasci su dežurali cijelu noć i još su tamo. Trenutno ih je na terenu četvero s dva vozila. Oni i dalje ne mogu ući u brod već samo hlade oplatu jer je to jedino što u ovom trenutku mogu", kazali su u Centru 112. 

Dojavu o požaru broda na prostoru TEF-a šibenske hitne službe zaprimile u nedjelju u ranim jutarnjim satima te vatrogasci od tada nisu napuštali mjesto požara.

"Nema značajnijih promjena ni na bolje ni na gore. U potpalublju još uvijek tinja i temperatura je previsoka da bi vatrogasci mogli pristupiti žarištu požara. Puno je tamo drvenog interijera i nezgodno je za saniranje", kazao je sinoć zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

Nakon što ugase požar i provjetre brod, bit će izvršeno pretraživanje unutrašnjosti kako bi se utvrdilo je li tko boravio na brodu u trenutku izbivanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno nakon gašenja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. listopad 2020 10:31