StoryEditorOCM
Hrvatskateške opekline

Očevidac užasa ispred Vlade: ‘Izvadio je dvije boce i počeo se polijevati! Mislio sam da se rashlađuje...‘

Piše filip pavić/JL
11. lipnja 2024. - 12:46

"Mislio sam da se čovjek polijeva vodom jer mu je vruće", tako nam ispričao jedan očevidac koji je na Markovom trgu taman prolazio kada se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio te zadobio teške opekline na 90 posto tijela, prema posljednjim informacijama.

Ovako je naš sugovornik opisao situaciju: “Stajao sam na ulazu u Sabor i čekao, došao je muškarac ispred ograde, oko 60 godina, visok 180, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci”.

Očevidac nam priča da je prošao pored njega kad je stao, izvadio dvije boce Jamnice od 1,5 L i počeo se polijevati tekućinom.

“Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti. Nisam osjetio miris benzina. Da sam osjetio, odmah bih reagirao”, kaže.

Postalo je sumnjivo kad se čovjek počeo zalijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke, veli. Vrećicu je objesio o ogradu, a unutra su navodno bili čips i potrepštine iz dućana, prenosi Jutarnji list.

Sugovornik nam priča da je osjetio da se nešto čudno događa te je potom našao mladića iz Plenkovićeva osiguranja, na ulazu u Sabor. Upozorio ga je da se čovjek ponaša sumnjivo i polijeva tekućinom.

“Dečko je odmah krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine’, ‘gospodine’, u tom je trenutku ovaj spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo!”, govori očevidac. Pokazuje nam svoje ruke kako se još uvijek trese nakon što je vidio cijeli događaj.

Dodaje da je plamen bio trenutan. Cijelo tijelo čovjeka je planulo u sekundi. Zapaljen je stajao minutu, a tada je mladić iz osiguranja skočio u kućicu policajca, uzeo vatrogasni aparat i počeo gasiti plamen s čovjeka.

“Ja ga nisam čuo da je rekao riječ. Pao je na koljena nakon nekoliko minuta tek, a onda su dotrčali i drugi ljudi iz osiguranja, policije, a onda i doktorica iz saborske ambulante”, kaže.

Na snimkama koje je snimio naš fotoreporter vidi se da se da trojica iz osiguranja gase plamen s čovjeka. A nakon minute došla je i doktorica.

Nakon svega, iz zgrade je izašao i premijer Plenković. Čovjek je prebačen u Draškovićevu i u vrlo teškom je stanju, prema posljednjim informacijama.

Na Markovom trgu oko 11 sati policija je ogradila sve prilazne ulice.

Svi su kafići i trgovine u okolici zatvorene, policija je radijus od 200 metara oko Sabora ogradila trakom, a obližnja gimnazija Tituša Brezovačkog, kako smo provjerili, zasad još održava nastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 04:33