StoryEditor
Hrvatskaodluka suda

Nezaposlena majka morat će u zatvor na godinu dana zbog neplaćanja alimentacije. Bivšem je suprugu za uzdržavanje troje djece dužna 41.000 kuna

Piše psd
10. veljače 2021. - 08:44
Privođenje/IlustracijaŽeljko Sop/Cropix

Dajana (30) iz okolice Varaždina pravomoćno je osuđena na uvjetan zatvor u svibnju 2019. godine te je bivšem suprugu Božidaru u roku od 12 mjeseci morala podmiriti dug za uzdržavanje troje malodobne djece u ukupnom iznosu od 41.000 kuna, piše Danica.hr, a prenosi Jutarnji list.

No, Dajana do danas nije uplatila niti kune, pa je sud opozvao uvjetnu presudu te je odlučio strpati godinu dana iza rešetaka. Uskoro će se morati javiti sucu izvršenja kazne.

Dajana danas živi s novim partnerom Damirom s kojim ima jedno dijete. Žive u kući i pokrivaju se njegovom plaćom koja iznosi 7000 kuna. Dajana je do lipnja prošle godine radila u poznatoj varaždinskoj tvrtki, a sad je nezaposlena.

Na dva ročišta na kojem se odlučivalo o opozivu uvjetne zatvorske presude nije se pojavila. Sud je zaključio kako ona uopće nema namjeru podmiriti dug za uzdržavanje troje djece, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2021 19:58