StoryEditorOCM
HrvatskaSPIZA NA ANALIZI

Nema više muljanja: osniva se 'CSI za hranu', u laboratoriju će stručnjaci ispitivati što točno jedemo i jesu li hrvatski proizvodi doista - domaći!

Piše PSD
17. kolovoza 2017. - 11:27

Police trgovina pune su proizvoda koji nose oznaku Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, no laboratorij kojim bi se utvrdilo je li to stvarno tako zasad ne postoji, piše RTL.

Ipak, to bi se moglo promjeniti. Naime, jesu li proizvodi koji nose oznaku hrvatske kvalitete i 'izvorno hrvatsko' - doista hrvatski proizvodi trebao bi ubuduće provjeravati svojevrsni hrvatski CSI za hranu.

Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Agronomski fakultet europskim novcem dogodine bi trebali napraviti i opremiti Centar za sigurnost i kvalitetu hrane. Tamo će se temeljem izotopne analize po prvi puta u Hrvatskoj utvrđivati je li proizvod doista domaći te iz kojeg dijela zemlje potječe.



- Svaka regija, svako područje, ima zapravo jedinstveni prirodni barkod, odnosno karakterističan omjer...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 00:27