StoryEditorOCM
Hrvatskavrući vikend

Konačno nam stiže ljeto, temperature će rasti i do 30 stupnjeva, ali od ponedjeljka slijedi velika promjena

Piše S. Ž./ JL
4. lipnja 2024. - 08:44

Još danas vrijeme će biti pretežno oblačno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a ima i slabe kiše u sjevernom dijelu unutrašnjosti i na istoku zemlje.

Kolnici su na mjestima mokri i skliski, stoga se iz Hrvatskog autokluba vozače poziva na oprez.

U nastavku utorka najsunčanije bit će na jugu Jadrana, dok sjevernije duž Jadrana i na kopnu i dalje lokalno može biti kiše i pljuskova, osobito sredinom dana i poslijepodne, prognozirala je za N1 meteorologinja Tea Blažević, prenosi Jutarnji list.

Lokalnih nestabilnosti može biti i tijekom srijede, većinom u unutrašnjosti, no bit će znatno rjeđa pojava.

U drugom dijelu tjedna bit će sve manje kiše i pljuskova, a posvuda sunčanije i toplije. Za vikend bi tako lokalno moglo biti i vruće.

image

Vremenska prognoza za Split
 

Screenshot DHMZ

Izidor Pelajić za HRT je kazao kako će u nastavku tjedna na kopnu biti sve više sunčanog i toplijeg vremena. Ujutro će vidljivost ponegdje smanjivati kratkotrajna magla. S dnevnim razvojem oblaka rijetkih, izoliranih pljuskova bit će osobito u srijedu poslijepodne.

Na Jadranu će biti većinom suho i sunčano, u srijedu s umjerenom naoblakom, a u četvrtak i petak i pretežno vedro. Tijekom popodneva slab do umjeren vjetar s mora upotpunjavat će već pomalo ljetni ugođaj uz koji će temperatura zraka rasti prema 30 °C.

I DHMZ-ova prognoza za sedam dana pokazuje temperature koje se u kontinentalnom dijelu Hrvatske penju do 30 °C prema kraju tjedna, a za ponedjeljak je najavljen pad temperatura za 10 °C u odnosu na nedjelju te kiša.

image

Idući tjedan temperature bi trebale pasti za 10 stupnjeva (ilustracija)

Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 11:18