StoryEditor
HrvatskaUslijed afera

Ivo Žinić podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a: ‘Neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju‘

Piše PSD.
21. siječnja 2021. - 10:23
Željko Hajdinjak/Cropix

Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

"Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ- a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu", objavio je HDZ.

Gradonačelnica Siska: Nikog ne zanima je li Žinić i dalje partijski predsjednik HDZ-ove organizacije


Reporterka N1 razgovarala je sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček o ostavci Ive Žinića na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a.

“Mislim da apsolutno niti jednu građanku niti potresom pogođenog područja niti ostatak Hrvatske ne zanima je li Ivo Žinić i dalje predsjednik zavičajne udruge Marinbroda, je li i dalje predsjednik lovačkog društva i je li i dalje partijski predsjednik HDZ-ove organizacije. Ono što je i dalje sporno javnosti je da je osoba koja nema morala, nema etike i koja je ostvarila očito protuzakonito materijalnu korist i da je i dalje na poziciji na kojoj će moći baratati s velikim novcima koji će se slijevati na ovo područje iz državnog proračuna, a koji će biti namijenjeni za obnovu”, kazala je Ikić Baniček za N1.

“Biste li vi željeli da vam sredstvima koja vam država pošalje za obnovu, da njima upravlja Ivo Žinić, mislim da ne biste”, dodaje.

Očekuje da će Ivo Žinić ostati na poziciji župana Sisačko-moslavačke županije do lokalnih izbora.

“Mislim da nema izbora dalje ostati na trenutnoj poziciji. Svaki dan nova afera i novo prljavo rublje koje izlazi od obitelji Žinić. Zapravo nam je danas priopćio sve ono što smo znali”, rekla je Ikić Baniček za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 06:25