StoryEditorOCM
HrvatskaZA ‘SLOBODNU‘

Imunolog Jonjić upozorava da nas čekaju teški dani: Brza ekspanzija omikrona će pogoršati stanje, imat ćemo sve više zaraženih; Otkriva i hoće li se puniti Covid odjeli

Piše S.Pg.
28. prosinca 2021. - 13:32
Zasigurno ćemo imati na dnevnoj bazi puno više zaraženih, a moguće da ćemo i preopteretiti bolnički sustav - kaže dr. JonjićTom Dubravec/Cropix

Zemlje diljem Europe uvode strože mjere zbog sve većeg broja zaraženih, a nova omikron varijanta širi se kontinentom, javlja BBC u utorak, a prenosi Hina.

Studije sugeriraju da je omikron blaži od delte, s 30 do 70 posto manjom vjerojatnošću da će zaražene osobe završiti u bolnici. Ipak se strahuje da bi velik broj slučajeva mogao preplaviti bolnice.

Takvo strahovanje izrazio je danas na N1 televiziji i načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Damir Gabrić: "Stanje u Dalmaciji nije dobro, brojevi rastu. Danas je u splitskom KBC-u 176 zaraženih, 37 osoba je na respiratoru. Svaki dan moramo apelirati na naše sugrađane, znamo da su praznici i druženja, ali to treba svesti na najmanju moguću mjeru."

U neskladu s time je pak najava popuštanja mjera...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:33