stdClass Object ( [id] => 1033399 [title] => U protekla 24 sata 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Istri preminule dvije osobe: Capak: Ragovaramo o ograničenju broja ljudi na vjenčanjima [alias] => dvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno je novih 25 slučajeva koronavirusa, a dvije osobe su preminule.

Broj pozitivnih osoba od 25. veljače do danas je 4370, a prosječna dob je 47,14 godina. 1028 osoba je testirano u protekla 24 sata. Na bolničkom liječenju je 147 osoba, od toga je 9 je osoba na respiratoru.

- U protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što ukupno daje brojku od 122 osobe. Radi se o dvije ženske osobe 1944. i 1936. godište, obje su imale komorbiditete i nisu bile na respiratoru - rekao je Beroš.

Danas je na temelju prijedloga Stožera Vukovarsko-srijemske donesena odluka o tome da se svadbene svečanosti se mogu održavati samo u krugu obitelji.

- Mjera će trajati do 4. kolovoza. Odlukom izlazimo u susret županijskom stožeru. To je poruka i ostalima da se pridržavaju mjera ili ćemo doći u situaciju da moramo ograničiti broj sudionika na svadbama i drugim svečanostima - kazao je Damir Trut.

Na pitanje razmišlja li se o tome na nacionalnoj razini, Krunoslav Capak kazao je je stožer tražio da na vjenčanjima bude samo uzak krug uzvanika, te da je na tome donesena takva odluka.

Capak je kazao da oni koji imaju više od 100 uzvanika da to trebaju prijaviti Stožeru civilne zaštite što uključuje provođenje nadzora. 

- Hoće li se ograničiti broj i koji će to biti o tome razgovaramo - kazao je Capak. 

Je li današnja brojka rezultat strožih mjera?

- Prošlo je sedam dana od uvođenja tih mjera i vjerujemo da je to rezultat toga. Vidjet ćemo kako će se brojke kretati idućih nekoliko dana - kazao je Capak.

- EK je dala preporuku da se otvore granice i da se uvedu kriteriji za slobodan prelazak preko granice. Preporuka je bila da granični broj za slobodan prijelaz preko granice bude 16 novoboljelih kumulativno na 14 dana.

Pogađa nas odluka Slovenaca koji su uveli broj dana 10, a ako smo prema kriterijima Litve prešli tu granicu moguće je da su nas zbog toga stavljeni na njihovu crvenu listu nakon koje treba u samoizolaciju.

Računamo da će se situacija popraviti i da će sve zemlje prema nama otvoriti granice - kazao je Capak odgovarajući na pitanje zašto neke zemlje traže od svojih građana da idu u samoizolaciju nakon povratka iz Hrvatske.

Lokalni stožeri:

ISTARSKA ŽUPANIJA - 7 (PREMINULE 2 OSOBE)

U Istri je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jučer su u pulskoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je sedam pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan" - naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Među novozaraženima su dvije osobe koje su bile u samoizolaciji, kod četiri je riječ o bliskom kontaktu s već oboljelima, a za jednu osobu epidemiolozi utvrđuju izvorište zaraze.

Jučer su u pulskoj Općoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, 79- godišnjakinja i 81- godišnjakinja, obje iz Umaga sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna bila korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc".  
Neslužbeno se doznaje da su od novozaraženih četiri osobe iz Buzeta, dvije iz Pule te jedna iz Labina. Među novooboljelima nema stranih državljana.

U Istri je sada ukupno 95 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je dvadesetak hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalaze 252 osobe. 

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac još je jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA - 5 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novooboljelih osoba od koronavirusa, potvrdio je u ponedjeljka županijski Stožer civilne zaštite, a među njima mena ni jedne osobe iz Ivankova koje je zbog svadbe proteklih dana bilo najveće žarište koronavirusa u toj županiji.

Među novooboljelima dvije su osobe iz Vukovara, a po jedna iz Starih Jankovaca, Nuštra i Tovarnika.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je 238 osoba, od kojih su 52 osobe izliječene, navode iz Stožera dodajući kako su trenutačno dvije osobe hospitalizirane dok se u samoizolaciji nalazi 559 osoba kod kojih je proteklog vikenda evidentirano 10 kršenja mjera samoizolacije.    

U protekla 24 sata testirano je 29 osoba, te je ukupno testiranih do sada 4159 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je šest zdravstvena radnika dok se u samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi 26 radnika.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA - 3 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA - 0

Prema podacima Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sedamnaesti je dan za redom da nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

U posljednja 24 sata testirane su na koronavirus 4 osobe i svi nalazi su negativni.

Na području županije trenutno su dvije oboljele osobe. Naime, uz jedan potvrđen slučaj koji je do jučer bio u županiji pribraja se još jedna zaražena osoba. 

Riječ je o osobi kojoj je ranije potvrđen COVID 19 i koja ima prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ali je boravila izvan županije. 

Sada se ista nalazi na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar stoga možemo reći kako na području Bjelovarsko-bilogorske županije imamo dvije zaražene osobe COVIDOM 19. 

Time Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje ostaje među tri hrvatske županije s najmanjim brojem zaraženih bez ijedne preminule osobe od COVIDA 19.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 18 osoba, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.833. 

U samoizolaciji je ukupno 76 osoba, uključujući i zaražene. Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. 

Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

PRIMOSRAKO-GORANSKA ŽUPANIJA - 0

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Trenutno su u županiji pozitivne na koronavirus 44 osobe, dok je njih 97 ozdravilo.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA - 0

Dvanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 8 aktivnih slučaja,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h nije provedeno testiranje osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 808 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 34 osobe.

ZADARSKA ŽUPANIJA - 0

Drugi dan zaredom nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a ozdravilo je devet pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 46 uzoraka.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

U samoizolaciji se nalazi 48 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA - 2

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka. Dva su od njih bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Ispostave ZZJZ Osijek. 

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječena je 361 osoba, pa je trenutno 165 aktivnih osoba oboljelih od koronavirusa, javljaju iz Osječko-baranjske županije.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 39 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je pet na respiratoru.

42 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 492 osobe.

GRAD ZAGREB - 8

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je u gradu tijekom vikenda bilo 38 pozitivnih, a tijekom posljednja 24 sata 8 pozitivnih. 

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi PODACI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [26] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) ) [extra_fields_search] => novi PODACI 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-07-20 09:22:06 [created_by] => 3126 [created_by_alias] => Hina, PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-20 12:15:42 [modified_by] => 3126 [publish_up] => 2020-07-20 12:09:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10825 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/07\/20\/14150280.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/20\/14110428.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bruno Konjevi\u0107\/HANZA MEDIA","Boris Kova\u010dev\/ilustracija\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1242","k_14150280_1280.jpg":"1280x1280","k_14150280_1024.jpg":"1024x1024","k_14150280_640.jpg":"640x640","k_14150280_480.jpg":"480x480","k_14150280_340.jpg":"340x340","k_14150280_220.jpg":"220x220","o_14150280_1280.jpg":"1280x828","o_14150280_1024.jpg":"1024x662","o_14150280_640.jpg":"640x414","o_14150280_480.jpg":"480x310","o_14150280_340.jpg":"340x219","o_14150280_220.jpg":"220x142","h_14150280_1280.jpg":"1280x854","h_14150280_1024.jpg":"1024x683","h_14150280_640.jpg":"640x427","h_14150280_480.jpg":"480x320","h_14150280_340.jpg":"340x227","h_14150280_220.jpg":"220x147","pp_14150280_1280.jpg":"1006x1280","pp_14150280_1024.jpg":"805x1024","pp_14150280_640.jpg":"503x640","pp_14150280_480.jpg":"377x480","pp_14150280_340.jpg":"267x340","pp_14150280_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14110428_1280.jpg":"1280x1280","k_14110428_1024.jpg":"1024x1024","k_14110428_640.jpg":"640x640","k_14110428_480.jpg":"480x480","k_14110428_340.jpg":"340x340","k_14110428_220.jpg":"220x220","o_14110428_1280.jpg":"1280x853","o_14110428_1024.jpg":"1024x682","o_14110428_640.jpg":"640x426","o_14110428_480.jpg":"480x320","o_14110428_340.jpg":"340x226","o_14110428_220.jpg":"220x146","h_14110428_1280.jpg":"1280x854","h_14110428_1024.jpg":"1024x683","h_14110428_640.jpg":"640x427","h_14110428_480.jpg":"480x320","h_14110428_340.jpg":"340x227","h_14110428_220.jpg":"220x147","pp_14110428_1280.jpg":"1006x1280","pp_14110428_1024.jpg":"805x1024","pp_14110428_640.jpg":"503x640","pp_14110428_480.jpg":"377x480","pp_14110428_340.jpg":"267x340","pp_14110428_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38115848 Threads: 3 Questions: 7081078975 Slow queries: 3296751 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607923448 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/dvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih-1033399 [printLink] => /vijesti/hrvatska/dvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih-1033399?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 605696 [name] => koronavirus [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-08 15:39:03 [main_article_id] => 0 [alias] => koronavirus [link] => /tag/koronavirus ) [1] => stdClass Object ( [id] => 604646 [name] => smrt od koronavirusa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-26 15:03:39 [main_article_id] => 0 [alias] => smrt-od-koronavirusa [link] => /tag/smrt-od-koronavirusa ) [2] => stdClass Object ( [id] => 358614 [name] => istra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => istra [link] => /tag/istra ) [3] => stdClass Object ( [id] => 613078 [name] => LOKALNI STOŽER [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-20 11:26:19 [main_article_id] => 0 [alias] => lokalni-stozer [link] => /tag/lokalni-stozer ) [4] => stdClass Object ( [id] => 603705 [name] => NACIONALNI STOŽER [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-15 09:22:48 [main_article_id] => 0 [alias] => nacionalni-stozer [link] => /tag/nacionalni-stozer ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi PODACI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U protekla 24 sata 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Istri preminule dvije osobe: Capak: Ragovaramo o ograničenju broja ljudi na vjenčanjima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3126 [name] => Hina [username] => hina [email] => hina@sd.hr [password] => $2y$10$P7lYw6PCgzwz42YfCkI7ROEdPBrtMrSzCBlQHrbuDVWbduDdUz96y [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/hina-3126 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1644 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/e903af0c78b05bd682a4e75b05422a06?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/20/14150280.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Bruno Konjević/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/20/14150280.jpg [title] => Bruno Konjević/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/20/14110428.jpg [title] => Boris Kovačev/ilustracija/HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno je novih 25 slučajeva koronavirusa, a dvije osobe su preminule.

Broj pozitivnih osoba od 25. veljače do danas je 4370, a prosječna dob je 47,14 godina. 1028 osoba je testirano u protekla 24 sata. Na bolničkom liječenju je 147 osoba, od toga je 9 je osoba na respiratoru.

- U protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što ukupno daje brojku od 122 osobe. Radi se o dvije ženske osobe 1944. i 1936. godište, obje su imale komorbiditete i nisu bile na respiratoru - rekao je Beroš.

Danas je na temelju prijedloga Stožera Vukovarsko-srijemske donesena odluka o tome da se svadbene svečanosti se mogu održavati samo u krugu obitelji.

- Mjera će trajati do 4. kolovoza. Odlukom izlazimo u susret županijskom stožeru. To je poruka i ostalima da se pridržavaju mjera ili ćemo doći u situaciju da moramo ograničiti broj sudionika na svadbama i drugim svečanostima - kazao je Damir Trut.

Na pitanje razmišlja li se o tome na nacionalnoj razini, Krunoslav Capak kazao je je stožer tražio da na vjenčanjima bude samo uzak krug uzvanika, te da je na tome donesena takva odluka.

Capak je kazao da oni koji imaju više od 100 uzvanika da to trebaju prijaviti Stožeru civilne zaštite što uključuje provođenje nadzora. 

- Hoće li se ograničiti broj i koji će to biti o tome razgovaramo - kazao je Capak. 

Je li današnja brojka rezultat strožih mjera?

- Prošlo je sedam dana od uvođenja tih mjera i vjerujemo da je to rezultat toga. Vidjet ćemo kako će se brojke kretati idućih nekoliko dana - kazao je Capak.

- EK je dala preporuku da se otvore granice i da se uvedu kriteriji za slobodan prelazak preko granice. Preporuka je bila da granični broj za slobodan prijelaz preko granice bude 16 novoboljelih kumulativno na 14 dana.

Pogađa nas odluka Slovenaca koji su uveli broj dana 10, a ako smo prema kriterijima Litve prešli tu granicu moguće je da su nas zbog toga stavljeni na njihovu crvenu listu nakon koje treba u samoizolaciju.

Računamo da će se situacija popraviti i da će sve zemlje prema nama otvoriti granice - kazao je Capak odgovarajući na pitanje zašto neke zemlje traže od svojih građana da idu u samoizolaciju nakon povratka iz Hrvatske.

Lokalni stožeri:

ISTARSKA ŽUPANIJA - 7 (PREMINULE 2 OSOBE)

U Istri je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jučer su u pulskoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je sedam pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan" - naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Među novozaraženima su dvije osobe koje su bile u samoizolaciji, kod četiri je riječ o bliskom kontaktu s već oboljelima, a za jednu osobu epidemiolozi utvrđuju izvorište zaraze.

Jučer su u pulskoj Općoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, 79- godišnjakinja i 81- godišnjakinja, obje iz Umaga sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna bila korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc".  
Neslužbeno se doznaje da su od novozaraženih četiri osobe iz Buzeta, dvije iz Pule te jedna iz Labina. Među novooboljelima nema stranih državljana.

U Istri je sada ukupno 95 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je dvadesetak hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalaze 252 osobe. 

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac još je jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA - 5 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novooboljelih osoba od koronavirusa, potvrdio je u ponedjeljka županijski Stožer civilne zaštite, a među njima mena ni jedne osobe iz Ivankova koje je zbog svadbe proteklih dana bilo najveće žarište koronavirusa u toj županiji.

Među novooboljelima dvije su osobe iz Vukovara, a po jedna iz Starih Jankovaca, Nuštra i Tovarnika.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je 238 osoba, od kojih su 52 osobe izliječene, navode iz Stožera dodajući kako su trenutačno dvije osobe hospitalizirane dok se u samoizolaciji nalazi 559 osoba kod kojih je proteklog vikenda evidentirano 10 kršenja mjera samoizolacije.    

U protekla 24 sata testirano je 29 osoba, te je ukupno testiranih do sada 4159 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je šest zdravstvena radnika dok se u samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi 26 radnika.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA - 3 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA - 0

Prema podacima Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sedamnaesti je dan za redom da nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

U posljednja 24 sata testirane su na koronavirus 4 osobe i svi nalazi su negativni.

Na području županije trenutno su dvije oboljele osobe. Naime, uz jedan potvrđen slučaj koji je do jučer bio u županiji pribraja se još jedna zaražena osoba. 

Riječ je o osobi kojoj je ranije potvrđen COVID 19 i koja ima prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ali je boravila izvan županije. 

Sada se ista nalazi na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar stoga možemo reći kako na području Bjelovarsko-bilogorske županije imamo dvije zaražene osobe COVIDOM 19. 

Time Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje ostaje među tri hrvatske županije s najmanjim brojem zaraženih bez ijedne preminule osobe od COVIDA 19.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 18 osoba, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.833. 

U samoizolaciji je ukupno 76 osoba, uključujući i zaražene. Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. 

Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

PRIMOSRAKO-GORANSKA ŽUPANIJA - 0

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Trenutno su u županiji pozitivne na koronavirus 44 osobe, dok je njih 97 ozdravilo.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA - 0

Dvanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 8 aktivnih slučaja,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h nije provedeno testiranje osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 808 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 34 osobe.

ZADARSKA ŽUPANIJA - 0

Drugi dan zaredom nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a ozdravilo je devet pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 46 uzoraka.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

U samoizolaciji se nalazi 48 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA - 2

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka. Dva su od njih bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Ispostave ZZJZ Osijek. 

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječena je 361 osoba, pa je trenutno 165 aktivnih osoba oboljelih od koronavirusa, javljaju iz Osječko-baranjske županije.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 39 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je pet na respiratoru.

42 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 492 osobe.

GRAD ZAGREB - 8

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je u gradu tijekom vikenda bilo 38 pozitivnih, a tijekom posljednja 24 sata 8 pozitivnih. 

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Bruno Konjević/HANZA MEDIA Boris Kovačev/ilustracija/HANZA MEDIA
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/dvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih-1033399 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6a99aac25cdd13747ec08f6f6c01d2123e87aa2c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+protekla+24+sata+25+novih+slu%C4%8Dajeva+zaraze+koronavirusom%2C+u+Istri+preminule+dvije+osobe%3A+Capak%3A+Ragovaramo+o+ograni%C4%8Denju+broja+ljudi+na+vjen%C4%8Danjima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fdvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih-1033399 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fdvije-osobe-u-istri-umrle-od-koronavirusa-sedam-novih-slucajeva-zaraze-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji-5-novooboljelih-1033399 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi PODACI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [26] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskanovi PODACI

U protekla 24 sata 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Istri preminule dvije osobe: Capak: Ragovaramo o ograničenju broja ljudi na vjenčanjima

Piše Hina, PSD
20. srpnja 2020. - 14:09

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno je novih 25 slučajeva koronavirusa, a dvije osobe su preminule.

Broj pozitivnih osoba od 25. veljače do danas je 4370, a prosječna dob je 47,14 godina. 1028 osoba je testirano u protekla 24 sata. Na bolničkom liječenju je 147 osoba, od toga je 9 je osoba na respiratoru.

- U protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što ukupno daje brojku od 122 osobe. Radi se o dvije ženske osobe 1944. i 1936. godište, obje su imale komorbiditete i nisu bile na respiratoru - rekao je Beroš.

Danas je na temelju prijedloga Stožera Vukovarsko-srijemske donesena odluka o tome da se svadbene svečanosti se mogu održavati samo u krugu obitelji.

- Mjera će trajati do 4. kolovoza. Odlukom izlazimo u susret županijskom stožeru. To je poruka i ostalima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 17:16