StoryEditorOCM
Hrvatskaistraga u tijeku

Drama u zagrebačkoj bolnici: Pacijentima i medicinskim sestrama pozlilo u isto vrijeme, hitna bila zatvorena pet sati!

Piše vijesti SD
27. ožujka 2024. - 07:57

U prostoriji hitnog prijema zagrebačke Kliničke bolnice Sveti Duh u utorak ujutro se odvijala prava drama. Dvije medicinske sestre naglo su osjetile kašalj, peckanje u grlu, oko očiju i nosa, a onda i jedna osoba koja je na hitnu došla u pratnji pacijentice, javlja Dnevnik Nove TV.

"Ja sam već došla oko pola 7, tako redovno dolazim na posao. Dočekale su me uznemirene, preplašene. Nisu ništa konkretno vidjele, samo su osjetile. Nije bilo dima ni nekog mirisa ništa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im počele suziti", ispričala je Dubravka Ivanić, glavna medicinska sestra.

Pregledao ih je liječnik koji je potvrdio iritaciju, ali uzrok nikome nije jasan. U prostoji je bilo 20 pacijenata, svi su razmješteni, a hitni prijem zatvoren je na pet sati.

"Mi smo sa strane bolnice učinili provjetravanje i čišćenje prostora, pregledali sve instalacije – od anestetika do klima uređaja, provjerili medicinske plinove i gradski plin. Ne možemo sada točno znati koji je bio uzrok", objasnio je ravnatelj bolnice Igor Alfirević.

U bolnici su od utorka ujutro sve službe. Na teren su izašli i vatrogasci, koji su uređaj pokušali očitati koncentraciju jednog ili štetnih plinova, ali test je bio negativan. Također, bili su ondje je i zaposlenici plinare, ali nisu detektirali curenje plina. Iz policije su za Dnevnik Nove TV rekli da se još uvijek utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Hitan prijem ponovno je otvoren od 14 sati. Nitko od pacijenata nije prijavio nove simptome.

"Sada špekulirati o kojem se agensu radilo zaista ne mogu. Nažalost, mi nismo našli uzrok. Uvijek je problem kad se uzrok ne nađe zbog toga što nas to plaši da bi se takav događaj mogao ponoviti", rekao je Alfirević.

Dvije sestre koje su puštene kući još uvijek se ne osjećaju dobro.

"Kažu da i dalje imaju glavobolju i uznemirenost. Otvorile su bolovanje. Jedna ima astmu, boji se obzirom na kroničnu bolest. Još ne mogu vjerovati u situaciju u kojoj su se našle", napomenula je Ivanić.

Izuzete su i nadzorne kamere koje su predane policiji i one bi trebale pomoći da se rasvijetliti ovaj misteriozan slučaj, Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 00:38