StoryEditorOCM
Hrvatskazaraženi štićenici

Bedeković kategorično poručila tko je kriv za situaciju u splitskom Domu:  Ako se pokažu nepravilnosti, jasno se zna odgovornost ravnatelja

Piše PSD
9. travnja 2020. - 09:08
Split, 080420 Zupanijski centar za koronavirus, Krizine. Ministar zdravstva Vili Beros doputovao je u Split zbog novog zarista zaraze koronavirusom u Domu za starije i nemocne. Konferencija za medije lokalnog Stozera i ministra Berosa Na fotografiji: Vesna BedekovicTom Dubravec/Cropix

Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potvrdila je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" jučerašnju informaciju da je 10 od 49 evakuiranih korisniika Doma za starije i nemoćne u Splitu pozitivno na koronavirus, javlja HRT.

Govoreći o lancu odgovornosti zbog situacije u splitskom domu Bedeković je kazala da se radi o decentraliziranom domu, osnivač mu je Splitsko-dalmatinska županija.

- Svim pružateljima usluge u sustavu brige za starije i nemoćene, njima oko 700,  jasno im je poslana preporuka i uputa o postupanju. Prva preporuka i uputa je išla 27. veljače, a radilo se o zabrani posjeta domovima. Preporuku smo ponovili i nadogradili 13. ožujka o zabrani posjeta te ponašanju zaposlenika.

Potom je 25. ožujka Nacionalni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:10