StoryEditorOCM
Crna kronikakvintet bez sluha

Zbog pjevanja ustaških pjesama na utakmici Gorica-Dinamo policija uhitila pet osoba, pretraženi su im i stanovi

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/ JL
24. listopada 2023. - 12:42
U ponedjeljak je uhićeno ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske (ilustracija)Emica Elvedji/ Cropix/ Ilustracija

Odmah je bilo jasno da pjevanje ustaške budnice i skandiranja asocijacija na NDH na utakmici 1. HNL-a između Dinama i Gorice u subotu u večernjim satima neće proći ispod radara. Jer policija diljem zemlje već godinama uredno snima sve aktivnosti na tribinama kao i u zoni stadiona te po gradskim ulicama tijekom sportskih susreta.

Kao što smo već objavili, tijekom jučerašnjeg dana policija je kucala na vrata domova navijačima na području Velike Gorice, Zagreba, Zaprešića, Zaboka... Nakon detaljno analiziranih snimki na kojima se vidi kako skupina muškaraca pjeva ustašku koračnicu i skandira "Hrvatska, nezavisna država" te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja s prijavama, odnosno optužnim prijedlozima, suočila su se trenutno petorica njih te će ih jednog po jednog dovoditi na velikogorički Općinski sud, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke kažu da su u dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja "utvrđene osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tako da su tijekom odigravanja navedene nogometne utakmice, pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti".

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe.

image

Tijekom jučerašnjeg dana policija je kucala na vrata domova navijačima na području Velike Gorice, Zagreba, Zaprešića, Zaboka (ilustracija)

Niksa Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:18