StoryEditorOCM
Crna kronikapodignuta optužnica

Vlasnik poliklinike u Splitu optužen zbog izdavanja lažnih covid potvrda i svjedodžbi. Optužen i šef nogometnog kluba

Piše Vijesti SD
4. studenog 2023. - 07:20

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 67-godišnjeg liječnika i vlasnika privatne poliklinike. Osim njega, optuženo je i troje djelatnika poliklinike te još dvije osobe, piše Dalmatinski portal.

Optužnicom im se stavlja na teret zlouporaba položaja i ovlasti, upotrebu neistinite svjedodžbe i poticanje. Riječ je o događajima od kraja 2020. koji su trajali do travnja 2021. u Splitu i Vrgorcu.

Doktora terete da je kao odgovorna osoba zdravstvene ustanove izdavao liječničke svjedodžbe iako ljudi nisu prošli preglede. Korištene su za dozvole za nošenje oružja, vozačke dozvole, naknadu za oboljenje, a izdano je i devet potvrda o preboljenju covida.

Dalmatinski portal navodi da je optužen i predsjednik jednog nogometnog kluba te da mu se na teret stavlja poticanje na izradu i ovjeru neistinitih uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za sudjelovanje na natjecanju bez obavljenog specijalističkog pregleda.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je za liječnika i zaposlenika njegove ustanove traži kaznu zatvora, a uvjetnu za ostale, prenosi Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:56