stdClass Object ( [id] => 1308714 [title] => Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci [alias] => ubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U diskoteci “Casanova” u Lučici na Čiovu u petak 8. prosinca 1995. godine, oko 2.40, došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Damir Šustić (23), a teške tjelesne ozljede zadobio je Jozo Tešija (26). Ranjeni muškarac je prevezen u KB Split, gdje je hospitaliziran.

Očevid na mjestu događaja vodio je vojni istražni sudac, koji je potvrdio novinarima kako je život izgubio mladić koji je bio redar u diskoteci. Ranjeni muškarac zadobio je prostrijel noge, a prema prvim informacijama ispaljeno je oko 20 metaka. Osumnjičeni za ispaljivanje hitaca bio je Vicko Rožić (27), iz Splita, pripadnik Vojne policije Hrvatske vojske.

Kako se radilo o djelatnoj vojnoj osobi, uhitila ga je Vojna policija. U subotu ujutro priveden je istražnom sucu Vojnog suda u Splitu.

– Nakon provedene kriminalističke obrade Vojna policija je protiv osumnjičenoga podnijela kaznenu prijavu zbog najtežeg, kvalificiranog oblika ubojstva. Prema Krivičnom zakonu je za takvo ubojstvo, počinjeno pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, moguće izreći najtežu zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina – priopćio je novinarima sudac.

Ispitao je privedenog i nad njim odredio pritvor. Osim zbog ubojstva, zatraženo je provođenje istrage i zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom zbog brojnih metaka ispaljenih u prostoru diskoteke te noći.

---

image

Očevid je trajao satima

Damir Krajač/Cropix
---
---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Pri kraju istrage je Vicko Rožić demobiliziran te je predmet prebačen na Županijski sud u Splitu. U lipnju 1996. godine je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu. Vicko Rožić se teretio da je ubio Damira Šustića na okrutan način uz bezobzirno i nasilničko ponašanje. Uz to je optužen za ranjavanje 26-godišnjaka i kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Kako je navodila optužnica, u diskoklubu “Casanova” te je noći u prvim satima nedjelje bilo nekoliko posjetitelja, među kojima i Vicko Rožić. Redar Damir Šustić je u dva separea razgovarao s poznanicima, a Vicko Rožić je htio isprovocirati sukob s njim, stajalo je u optužnom aktu, jer mu se ovaj prije zamjerio prilikom prepirke.

Na šank je odložio svoj pištolj PHP, kalibra devet milimetara, a zatim ga uperio prema Šustiću i naposljetku ispalio jedan hitac iznad njegove glave. Dvojica gostiju htjela su ga u tome spriječiti, no Rožić ih je zaustavio i kazao im da legnu na pod, ispalio je još jedan hitac i spremio pištolj u futrolu.

‘Gotov sam’

Drama u diskoklubu nastavila se dijalogom između Damira Šustića i Vicka Rožića.

– Imam 80 gelera u sebi, hoćeš li i ti pucati? – upitao je Damir Šustić, inače invalid Domovinskog rata, Vicka Rožića.

– Ubit ću te, čuješ li me? – kazao mu je Rožić.

Tada je Rožić, navedeno je u optužnici, odlučio lišiti života Damira Šustića, iako je bio svjestan da time može ozlijediti i druge u diskoklubu. Iz pištolja je ispalio tri hica, od kojih je jedan pogodio Jozu Tešiju, koji je došao s njim, u nogu, dok je dva ispalio u Damira Šustića.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Kada je vidio da Šustić bježi prema donjem dijelu diskokluba, ispalio je u njega još nekoliko hitaca, pogađajući ga po cijelom tijelu. Ozlijeđen s više hitaca, Damir Šustić je pao na pod s unutarnje strane šanka, a kada je jedan od gostiju telefonski htio pozvati pomoć, Vicko Rožić ga je u tome spriječio.

CRNI NOTES (32): Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsa, ubojica nikada nije osuđen

Za to vrijeme ozlijeđeni Damir Šustić se pomicao ležeći na podu, a Vicko Rožić je došao kraj njega i ispalio još nekoliko smrtonosnih hitaca. Nakon toga je jednog od prisutnih muškaraca prisilio da klekne i udario ga pištoljem po glavi i koljenom u slabine, opisani su u optužnici događaji te noći.

U rujnu iste godine počelo je suđenje, na početku kojeg je optuženi Vicko Rožić iznio obranu.

– Te večeri sam nakon posla otišao u Kaštela pronaći dva prijatelja te sam tamo s njima popio oko 10 pelinkovaca. Nakon toga smo svi otišli kod mene kući, gdje su oni večerali, a ja sam otvorio bocu Ballantinesa i nastavio piti.

CRNI NOTES (31): Taksistu iz Splita ubojica je davio i udarao kamenom po glavi: kada je pobjegao preko granice, uključio se Interpol

Kako sam došao s radnog mjesta, bio sam u uniformi i s oružjem, pištoljem u kojem je bio spremnik s mecima. Nisam se presvukao ni ostavio oružje, već sam zajedno s prijateljima otišao u Trogir.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Nakon što smo svratili u jedan kafić, otišli smo u diskoklub “Casanova” na Čiovu. Ne mogu kazati sa sigurnošću, ali pili smo Ballantines s Coca-Colom. Tamo su bili konobarica i gazdarica te Šustić i još jedan redar.

Razgovarao sam sa Šustićem o sukobu koji se desio prije između mog prijatelja i njega, kada je došlo do naguravanja između nas. Kada se sukob malo smirio, Šustić je krenuo prema meni i ja sam vidio uperen pištolj prema sebi. Ne mogu reći da sam siguran, ali mislim da je pištolj držao Šustić.

Daljnjih događanja se ne sjećam, zapamtio sam samo pucnjeve, odjeke pucnjeva i krv, ali ne mogu ni približno reći što se događalo, niti znam tko je pucao. Šustića sam površno poznavao, znao sam samo da je iz Segeta i da je bio u Hrvatskoj vojsci – kazao je.

Iskaz je pred sudskim vijećem dao svjedok koji je također radio kao redar u diskoteci “Casanova”.

– Rožić je stajao do stepenica i pucao u Šustića koji je preskočio donji šank. Kada se Rožić okrenuo i vratio u gornji dio diskokluba, došao sam do Šustića, koji je ranjen ležao iza šanka i kazao mi: “Gotov sam.”

Nisam znao što bih učinio, izgubio sam se, izašao sam vani pozvati pomoć, a kako nisam imao telefonsku karticu, vratio sam se u diskoklub. Čučnuo sam iza donjeg šanka i dohvatio telefon.

---

image
Goran Mehkek/Cropix
---

Vidio sam da se Šustić uspio pomaknuti prema izlazu, iako je bio ranjen. Rožić je ponovno počeo pucati prema ranjenom Šustiću, a ja sam se zavukao ispod šanka i telefonirao, ali sam od uzbuđenja okrenuo krivi broj.

Rožić me uhvatio za nadlakticu i odveo do gornjeg dijela diskokluba i zapovjedio mi: “Klekni!” Nisam htio kleknuti pa me Rožić udario po nozi tako da sam bio prisiljene kleknuti.

CRNI NOTES (30): Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘

Uhvatio me rukom za vrat i udario pištoljem po glavi dva-tri puta. Zatim je Rožić ispalio još jedan metak iz pištolja, ali nisam vidio u kojem smjeru jer sam klečao. Nisam primijetio da je pijan, a te večeri sam samo u njega vidio oružje – kazao je.

Svjedočila je i konobarica koja je radila te večeri.

– Rožić je došao u diskoklub s dva prijatelja i stao uz šank. Bio je u uniformi Vojne policije te mi je dao pištolj da ga pričuvam. Pričao je sa mnom i vlasnicom “Casanove” i počeo prijetiti da će dignuti diskoklub u zrak ako Šustić nastavi raditi.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Čula sam da je Rožić Šustiću opsovao majku i rekao da će ga ubiti. Uzeo je pištolj od mene i otišao s dva prijatelja, ali su se ubrzo vratili.

---

image
---

Rožić je stao za gornji šank na koji je stavio pištolj, a kada sam ga htjela uzeti da ga spremim, on mi je mahnuo rukom da se maknem. Iznenada je uperio pištolj u Šustića i opalio, ali ga metak nije pogodio.

Spremio je pištolj u navlaku da bi ga opet izvadio i počeo pucati te je jedan metak pogodio jednog od dvojice koji su došli s njim. Rožić je otišao do ranjenog prijatelja, a zatim je krenuo prema donjem šanku i nastavio pucati.

Tada se vratio u gornji dio diskokluba do ranjenog prijatelja i vidjela sam kako mijenja okvir pištolja – izjavila je djevojka.

Predsjedničko pomilovanje

Na pitanje je li Vicko Rožić bio pijan, kazala je kako je s njom razgovarao normalno te da je oružje vidjela samo u njega. Svoj nalaz i mišljenje je iznio sudski vještak na temelju psihijatrijske ekspertize i psihologijske obrade napravljene nad optuženim.

– Optuženi Vicko Rožić je u vrijeme izvršenja djela bio u akutno alkoholiziranom stanju, s oko dva promila alkohola u krvi, što znači da je bio srednje pijan i bitno smanjeno uračunljiv. Inače je duševno zdrava osoba s privremeno blažim poremećajima uvjetovanim posttraumatskim sindromom, posljedicom ratnih stresnih iskustava. Za bitno smanjenu uračunljivost bio je presudan alkohol.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Svjedočio je i sudski vještak balističar.

– Ispaljeno je 19 hitaca, sedam nisu ozlijedili nikog, jedan je ranio gosta, dok je Damir Šustić imao 11 strijelnih ozljeda. Dio ozljeda je zadobio u gornjoj prostoriji, dio dok je bježao, a dio u donjem dijelu.

Tada je prešao preko donjeg šanka na kojem je ostao trag krvi i pao iza njega. Dio je u njega ispaljen s male udaljenosti – kazao je.

Krajem listopada Vicko Rožić je osuđen na 14 godina zatvora zbog teškog ubojstva Damira Šustića i dovođenja u opasnost života drugih osoba. Sudsko vijeće nije prihvatilo stav obrane da je optuženi bio isprovociran ponašanjem Damira Šustića.

U obrazloženju presude kazano je kako je pucao iz pištolja u mladića koji nije imao nikakvo oružje. Odlukom predsjednika Republike Vicku Rožiću je u lipnju 2000. godine kazna smanjena za dvije godine.

U svibnju 2005. godine oslobođen je izdržavanja ostatka kazne, tj. preostale dvije godine zatvora, također odlukom predsjednika Republike.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (33) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Crni notes (33) 2 0 9394 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-13 15:21:09 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-31 13:21:08 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-07-22 06:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci [metakey] => CRNI NOTES, Damir Šustić, Vicko Rožić, Diskoteka Casanova [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266482.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266443.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266370.png","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266371.png","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266444.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266367.png","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266368.png","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266441.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/13\/25266365.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Damir Kraja\u010d\/Cropix","SD","SD","Goran Mehkek\/Cropix","SD","SD","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Policija osigurava mjesto zlo\u010dina; Faksimil naslova<\/p>","

O\u010devid je trajao satima<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Pucnjava se dogodila u no\u0107nim satima<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","53:69","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25266482_1920.jpg":"1920x1080","k_25266482_1280.jpg":"1280x1280","k_25266482_1024.jpg":"1024x1024","k_25266482_640.jpg":"640x640","k_25266482_480.jpg":"480x480","k_25266482_340.jpg":"340x340","k_25266482_220.jpg":"220x220","o_25266482_1280.jpg":"1280x853","o_25266482_1024.jpg":"1024x682","o_25266482_640.jpg":"640x426","o_25266482_480.jpg":"480x320","o_25266482_340.jpg":"340x226","o_25266482_220.jpg":"220x146","h_25266482_1280.jpg":"1280x854","h_25266482_1024.jpg":"1024x683","h_25266482_640.jpg":"640x427","h_25266482_480.jpg":"480x320","h_25266482_340.jpg":"340x227","h_25266482_220.jpg":"220x147","pp_25266482_1280.jpg":"1280x1628","pp_25266482_1024.jpg":"1024x1303","pp_25266482_640.jpg":"640x814","pp_25266482_480.jpg":"480x611","pp_25266482_340.jpg":"340x432","pp_25266482_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25266443_1920.jpg":"1920x1080","k_25266443_1280.jpg":"1280x1280","k_25266443_1024.jpg":"1024x1024","k_25266443_640.jpg":"640x640","k_25266443_480.jpg":"480x480","k_25266443_340.jpg":"340x340","k_25266443_220.jpg":"220x220","o_25266443_1280.jpg":"1280x853","o_25266443_1024.jpg":"1024x682","o_25266443_640.jpg":"640x426","o_25266443_480.jpg":"480x320","o_25266443_340.jpg":"340x226","o_25266443_220.jpg":"220x146","h_25266443_1280.jpg":"1280x854","h_25266443_1024.jpg":"1024x683","h_25266443_640.jpg":"640x427","h_25266443_480.jpg":"480x320","h_25266443_340.jpg":"340x227","h_25266443_220.jpg":"220x147","pp_25266443_1280.jpg":"1280x1628","pp_25266443_1024.jpg":"1024x1303","pp_25266443_640.jpg":"640x814","pp_25266443_480.jpg":"480x611","pp_25266443_340.jpg":"340x432","pp_25266443_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1565x2197","hd_25266370_1920.png":"1920x1080","k_25266370_1280.png":"1280x1280","k_25266370_1024.png":"1024x1024","k_25266370_640.png":"640x640","k_25266370_480.png":"480x480","k_25266370_340.png":"340x340","k_25266370_220.png":"220x220","o_25266370_1280.png":"1280x1796","o_25266370_1024.png":"1024x1437","o_25266370_640.png":"640x898","o_25266370_480.png":"480x673","o_25266370_340.png":"340x477","o_25266370_220.png":"220x308","h_25266370_1280.png":"1280x854","h_25266370_1024.png":"1024x683","h_25266370_640.png":"640x427","h_25266370_480.png":"480x320","h_25266370_340.png":"340x227","h_25266370_220.png":"220x147","pp_25266370_1280.png":"1280x1628","pp_25266370_1024.png":"1024x1303","pp_25266370_640.png":"640x814","pp_25266370_480.png":"480x611","pp_25266370_340.png":"340x432","pp_25266370_220.png":"220x280"},{"size0":"1563x2204","hd_25266371_1920.png":"1920x1080","k_25266371_1280.png":"1280x1280","k_25266371_1024.png":"1024x1024","k_25266371_640.png":"640x640","k_25266371_480.png":"480x480","k_25266371_340.png":"340x340","k_25266371_220.png":"220x220","o_25266371_1280.png":"1280x1804","o_25266371_1024.png":"1024x1443","o_25266371_640.png":"640x902","o_25266371_480.png":"480x676","o_25266371_340.png":"340x479","o_25266371_220.png":"220x310","h_25266371_1280.png":"1280x854","h_25266371_1024.png":"1024x683","h_25266371_640.png":"640x427","h_25266371_480.png":"480x320","h_25266371_340.png":"340x227","h_25266371_220.png":"220x147","pp_25266371_1280.png":"1280x1628","pp_25266371_1024.png":"1024x1303","pp_25266371_640.png":"640x814","pp_25266371_480.png":"480x611","pp_25266371_340.png":"340x432","pp_25266371_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_25266444_1920.jpg":"1920x1080","k_25266444_1280.jpg":"1280x1280","k_25266444_1024.jpg":"1024x1024","k_25266444_640.jpg":"640x640","k_25266444_480.jpg":"480x480","k_25266444_340.jpg":"340x340","k_25266444_220.jpg":"220x220","o_25266444_1280.jpg":"1280x852","o_25266444_1024.jpg":"1024x681","o_25266444_640.jpg":"640x426","o_25266444_480.jpg":"480x319","o_25266444_340.jpg":"340x226","o_25266444_220.jpg":"220x146","h_25266444_1280.jpg":"1280x854","h_25266444_1024.jpg":"1024x683","h_25266444_640.jpg":"640x427","h_25266444_480.jpg":"480x320","h_25266444_340.jpg":"340x227","h_25266444_220.jpg":"220x147","pp_25266444_1280.jpg":"1280x1628","pp_25266444_1024.jpg":"1024x1303","pp_25266444_640.jpg":"640x814","pp_25266444_480.jpg":"480x611","pp_25266444_340.jpg":"340x432","pp_25266444_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1560x2222","hd_25266367_1920.png":"1920x1080","k_25266367_1280.png":"1280x1280","k_25266367_1024.png":"1024x1024","k_25266367_640.png":"640x640","k_25266367_480.png":"480x480","k_25266367_340.png":"340x340","k_25266367_220.png":"220x220","o_25266367_1280.png":"1280x1823","o_25266367_1024.png":"1024x1458","o_25266367_640.png":"640x911","o_25266367_480.png":"480x683","o_25266367_340.png":"340x484","o_25266367_220.png":"220x313","h_25266367_1280.png":"1280x854","h_25266367_1024.png":"1024x683","h_25266367_640.png":"640x427","h_25266367_480.png":"480x320","h_25266367_340.png":"340x227","h_25266367_220.png":"220x147","pp_25266367_1280.png":"1280x1628","pp_25266367_1024.png":"1024x1303","pp_25266367_640.png":"640x814","pp_25266367_480.png":"480x611","pp_25266367_340.png":"340x432","pp_25266367_220.png":"220x280"},{"size0":"1553x2232","hd_25266368_1920.png":"1920x1080","k_25266368_1280.png":"1280x1280","k_25266368_1024.png":"1024x1024","k_25266368_640.png":"640x640","k_25266368_480.png":"480x480","k_25266368_340.png":"340x340","k_25266368_220.png":"220x220","o_25266368_1280.png":"1280x1839","o_25266368_1024.png":"1024x1471","o_25266368_640.png":"640x919","o_25266368_480.png":"480x689","o_25266368_340.png":"340x488","o_25266368_220.png":"220x316","h_25266368_1280.png":"1280x854","h_25266368_1024.png":"1024x683","h_25266368_640.png":"640x427","h_25266368_480.png":"480x320","h_25266368_340.png":"340x227","h_25266368_220.png":"220x147","pp_25266368_1280.png":"1280x1628","pp_25266368_1024.png":"1024x1303","pp_25266368_640.png":"640x814","pp_25266368_480.png":"480x611","pp_25266368_340.png":"340x432","pp_25266368_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25266441_1920.jpg":"1920x1080","k_25266441_1280.jpg":"1280x1280","k_25266441_1024.jpg":"1024x1024","k_25266441_640.jpg":"640x640","k_25266441_480.jpg":"480x480","k_25266441_340.jpg":"340x340","k_25266441_220.jpg":"220x220","o_25266441_1280.jpg":"1280x853","o_25266441_1024.jpg":"1024x682","o_25266441_640.jpg":"640x426","o_25266441_480.jpg":"480x320","o_25266441_340.jpg":"340x226","o_25266441_220.jpg":"220x146","h_25266441_1280.jpg":"1280x854","h_25266441_1024.jpg":"1024x683","h_25266441_640.jpg":"640x427","h_25266441_480.jpg":"480x320","h_25266441_340.jpg":"340x227","h_25266441_220.jpg":"220x147","pp_25266441_1280.jpg":"1280x1628","pp_25266441_1024.jpg":"1024x1303","pp_25266441_640.jpg":"640x814","pp_25266441_480.jpg":"480x611","pp_25266441_340.jpg":"340x432","pp_25266441_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1547x2249","hd_25266365_1920.png":"1920x1080","k_25266365_1280.png":"1280x1280","k_25266365_1024.png":"1024x1024","k_25266365_640.png":"640x640","k_25266365_480.png":"480x480","k_25266365_340.png":"340x340","k_25266365_220.png":"220x220","o_25266365_1280.png":"1280x1860","o_25266365_1024.png":"1024x1488","o_25266365_640.png":"640x930","o_25266365_480.png":"480x697","o_25266365_340.png":"340x494","o_25266365_220.png":"220x319","h_25266365_1280.png":"1280x854","h_25266365_1024.png":"1024x683","h_25266365_640.png":"640x427","h_25266365_480.png":"480x320","h_25266365_340.png":"340x227","h_25266365_220.png":"220x147","pp_25266365_1280.png":"1280x1628","pp_25266365_1024.png":"1024x1303","pp_25266365_640.png":"640x814","pp_25266365_480.png":"480x611","pp_25266365_340.png":"340x432","pp_25266365_220.png":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38363883 Threads: 5 Questions: 7095624035 Slow queries: 3299795 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608286434 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/ubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci-1308714 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/ubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci-1308714?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 724113 [name] => Damir Šustić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-21 18:14:54 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-sustic [link] => /tag/damir-sustic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 724114 [name] => Vicko Rožić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-21 18:14:54 [main_article_id] => 0 [alias] => vicko-rozic [link] => /tag/vicko-rozic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 724115 [name] => Diskoteka Casanova [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-21 18:14:54 [main_article_id] => 0 [alias] => diskoteka-casanova [link] => /tag/diskoteka-casanova ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (33) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266482.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Policija osigurava mjesto zločina; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266482.jpg [title] =>

Policija osigurava mjesto zločina; Faksimil naslova

Cropix; SD ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266443.jpg [title] =>

Očevid je trajao satima

Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266370.png [title] =>

Faksimil naslovnice

SD ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266371.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266444.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266367.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266368.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266441.jpg [title] =>

Pucnjava se dogodila u noćnim satima

Jure Mišković/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/13/25266365.png [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U diskoteci “Casanova” u Lučici na Čiovu u petak 8. prosinca 1995. godine, oko 2.40, došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Damir Šustić (23), a teške tjelesne ozljede zadobio je Jozo Tešija (26). Ranjeni muškarac je prevezen u KB Split, gdje je hospitaliziran.

Očevid na mjestu događaja vodio je vojni istražni sudac, koji je potvrdio novinarima kako je život izgubio mladić koji je bio redar u diskoteci. Ranjeni muškarac zadobio je prostrijel noge, a prema prvim informacijama ispaljeno je oko 20 metaka. Osumnjičeni za ispaljivanje hitaca bio je Vicko Rožić (27), iz Splita, pripadnik Vojne policije Hrvatske vojske.

Kako se radilo o djelatnoj vojnoj osobi, uhitila ga je Vojna policija. U subotu ujutro priveden je istražnom sucu Vojnog suda u Splitu.

– Nakon provedene kriminalističke obrade Vojna policija je protiv osumnjičenoga podnijela kaznenu prijavu zbog najtežeg, kvalificiranog oblika ubojstva. Prema Krivičnom zakonu je za takvo ubojstvo, počinjeno pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, moguće izreći najtežu zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina – priopćio je novinarima sudac.

Ispitao je privedenog i nad njim odredio pritvor. Osim zbog ubojstva, zatraženo je provođenje istrage i zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom zbog brojnih metaka ispaljenih u prostoru diskoteke te noći.

---

image

Očevid je trajao satima

Damir Krajač/Cropix
---
---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Pri kraju istrage je Vicko Rožić demobiliziran te je predmet prebačen na Županijski sud u Splitu. U lipnju 1996. godine je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu. Vicko Rožić se teretio da je ubio Damira Šustića na okrutan način uz bezobzirno i nasilničko ponašanje. Uz to je optužen za ranjavanje 26-godišnjaka i kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Kako je navodila optužnica, u diskoklubu “Casanova” te je noći u prvim satima nedjelje bilo nekoliko posjetitelja, među kojima i Vicko Rožić. Redar Damir Šustić je u dva separea razgovarao s poznanicima, a Vicko Rožić je htio isprovocirati sukob s njim, stajalo je u optužnom aktu, jer mu se ovaj prije zamjerio prilikom prepirke.

Na šank je odložio svoj pištolj PHP, kalibra devet milimetara, a zatim ga uperio prema Šustiću i naposljetku ispalio jedan hitac iznad njegove glave. Dvojica gostiju htjela su ga u tome spriječiti, no Rožić ih je zaustavio i kazao im da legnu na pod, ispalio je još jedan hitac i spremio pištolj u futrolu.

‘Gotov sam’

Drama u diskoklubu nastavila se dijalogom između Damira Šustića i Vicka Rožića.

– Imam 80 gelera u sebi, hoćeš li i ti pucati? – upitao je Damir Šustić, inače invalid Domovinskog rata, Vicka Rožića.

– Ubit ću te, čuješ li me? – kazao mu je Rožić.

Tada je Rožić, navedeno je u optužnici, odlučio lišiti života Damira Šustića, iako je bio svjestan da time može ozlijediti i druge u diskoklubu. Iz pištolja je ispalio tri hica, od kojih je jedan pogodio Jozu Tešiju, koji je došao s njim, u nogu, dok je dva ispalio u Damira Šustića.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Kada je vidio da Šustić bježi prema donjem dijelu diskokluba, ispalio je u njega još nekoliko hitaca, pogađajući ga po cijelom tijelu. Ozlijeđen s više hitaca, Damir Šustić je pao na pod s unutarnje strane šanka, a kada je jedan od gostiju telefonski htio pozvati pomoć, Vicko Rožić ga je u tome spriječio.

CRNI NOTES (32): Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsa, ubojica nikada nije osuđen

Za to vrijeme ozlijeđeni Damir Šustić se pomicao ležeći na podu, a Vicko Rožić je došao kraj njega i ispalio još nekoliko smrtonosnih hitaca. Nakon toga je jednog od prisutnih muškaraca prisilio da klekne i udario ga pištoljem po glavi i koljenom u slabine, opisani su u optužnici događaji te noći.

U rujnu iste godine počelo je suđenje, na početku kojeg je optuženi Vicko Rožić iznio obranu.

– Te večeri sam nakon posla otišao u Kaštela pronaći dva prijatelja te sam tamo s njima popio oko 10 pelinkovaca. Nakon toga smo svi otišli kod mene kući, gdje su oni večerali, a ja sam otvorio bocu Ballantinesa i nastavio piti.

CRNI NOTES (31): Taksistu iz Splita ubojica je davio i udarao kamenom po glavi: kada je pobjegao preko granice, uključio se Interpol

Kako sam došao s radnog mjesta, bio sam u uniformi i s oružjem, pištoljem u kojem je bio spremnik s mecima. Nisam se presvukao ni ostavio oružje, već sam zajedno s prijateljima otišao u Trogir.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Nakon što smo svratili u jedan kafić, otišli smo u diskoklub “Casanova” na Čiovu. Ne mogu kazati sa sigurnošću, ali pili smo Ballantines s Coca-Colom. Tamo su bili konobarica i gazdarica te Šustić i još jedan redar.

Razgovarao sam sa Šustićem o sukobu koji se desio prije između mog prijatelja i njega, kada je došlo do naguravanja između nas. Kada se sukob malo smirio, Šustić je krenuo prema meni i ja sam vidio uperen pištolj prema sebi. Ne mogu reći da sam siguran, ali mislim da je pištolj držao Šustić.

Daljnjih događanja se ne sjećam, zapamtio sam samo pucnjeve, odjeke pucnjeva i krv, ali ne mogu ni približno reći što se događalo, niti znam tko je pucao. Šustića sam površno poznavao, znao sam samo da je iz Segeta i da je bio u Hrvatskoj vojsci – kazao je.

Iskaz je pred sudskim vijećem dao svjedok koji je također radio kao redar u diskoteci “Casanova”.

– Rožić je stajao do stepenica i pucao u Šustića koji je preskočio donji šank. Kada se Rožić okrenuo i vratio u gornji dio diskokluba, došao sam do Šustića, koji je ranjen ležao iza šanka i kazao mi: “Gotov sam.”

Nisam znao što bih učinio, izgubio sam se, izašao sam vani pozvati pomoć, a kako nisam imao telefonsku karticu, vratio sam se u diskoklub. Čučnuo sam iza donjeg šanka i dohvatio telefon.

---

image
Goran Mehkek/Cropix
---

Vidio sam da se Šustić uspio pomaknuti prema izlazu, iako je bio ranjen. Rožić je ponovno počeo pucati prema ranjenom Šustiću, a ja sam se zavukao ispod šanka i telefonirao, ali sam od uzbuđenja okrenuo krivi broj.

Rožić me uhvatio za nadlakticu i odveo do gornjeg dijela diskokluba i zapovjedio mi: “Klekni!” Nisam htio kleknuti pa me Rožić udario po nozi tako da sam bio prisiljene kleknuti.

CRNI NOTES (30): Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘

Uhvatio me rukom za vrat i udario pištoljem po glavi dva-tri puta. Zatim je Rožić ispalio još jedan metak iz pištolja, ali nisam vidio u kojem smjeru jer sam klečao. Nisam primijetio da je pijan, a te večeri sam samo u njega vidio oružje – kazao je.

Svjedočila je i konobarica koja je radila te večeri.

– Rožić je došao u diskoklub s dva prijatelja i stao uz šank. Bio je u uniformi Vojne policije te mi je dao pištolj da ga pričuvam. Pričao je sa mnom i vlasnicom “Casanove” i počeo prijetiti da će dignuti diskoklub u zrak ako Šustić nastavi raditi.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Čula sam da je Rožić Šustiću opsovao majku i rekao da će ga ubiti. Uzeo je pištolj od mene i otišao s dva prijatelja, ali su se ubrzo vratili.

---

image
---

Rožić je stao za gornji šank na koji je stavio pištolj, a kada sam ga htjela uzeti da ga spremim, on mi je mahnuo rukom da se maknem. Iznenada je uperio pištolj u Šustića i opalio, ali ga metak nije pogodio.

Spremio je pištolj u navlaku da bi ga opet izvadio i počeo pucati te je jedan metak pogodio jednog od dvojice koji su došli s njim. Rožić je otišao do ranjenog prijatelja, a zatim je krenuo prema donjem šanku i nastavio pucati.

Tada se vratio u gornji dio diskokluba do ranjenog prijatelja i vidjela sam kako mijenja okvir pištolja – izjavila je djevojka.

Predsjedničko pomilovanje

Na pitanje je li Vicko Rožić bio pijan, kazala je kako je s njom razgovarao normalno te da je oružje vidjela samo u njega. Svoj nalaz i mišljenje je iznio sudski vještak na temelju psihijatrijske ekspertize i psihologijske obrade napravljene nad optuženim.

– Optuženi Vicko Rožić je u vrijeme izvršenja djela bio u akutno alkoholiziranom stanju, s oko dva promila alkohola u krvi, što znači da je bio srednje pijan i bitno smanjeno uračunljiv. Inače je duševno zdrava osoba s privremeno blažim poremećajima uvjetovanim posttraumatskim sindromom, posljedicom ratnih stresnih iskustava. Za bitno smanjenu uračunljivost bio je presudan alkohol.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Svjedočio je i sudski vještak balističar.

– Ispaljeno je 19 hitaca, sedam nisu ozlijedili nikog, jedan je ranio gosta, dok je Damir Šustić imao 11 strijelnih ozljeda. Dio ozljeda je zadobio u gornjoj prostoriji, dio dok je bježao, a dio u donjem dijelu.

Tada je prešao preko donjeg šanka na kojem je ostao trag krvi i pao iza njega. Dio je u njega ispaljen s male udaljenosti – kazao je.

Krajem listopada Vicko Rožić je osuđen na 14 godina zatvora zbog teškog ubojstva Damira Šustića i dovođenja u opasnost života drugih osoba. Sudsko vijeće nije prihvatilo stav obrane da je optuženi bio isprovociran ponašanjem Damira Šustića.

U obrazloženju presude kazano je kako je pucao iz pištolja u mladića koji nije imao nikakvo oružje. Odlukom predsjednika Republike Vicku Rožiću je u lipnju 2000. godine kazna smanjena za dvije godine.

U svibnju 2005. godine oslobođen je izdržavanja ostatka kazne, tj. preostale dvije godine zatvora, također odlukom predsjednika Republike.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Damir Krajač/Cropix SD SD Goran Mehkek/Cropix SD SD Jure Mišković/Cropix
Cropix; SD

Policija osigurava mjesto zločina; Faksimil naslova

Damir Krajač/Cropix

Očevid je trajao satima

SD

Faksimil naslovnice

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Jure Mišković/Cropix

Pucnjava se dogodila u noćnim satima


[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/ubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci-1308714 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=37c7ae846c5f03c55e75003d9eb16841455a1a34 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ubojstvo+na+%C4%8Ciovu%3A+Pripadnik+Vojne+policije+HV-a+s+19+metaka+je+ga%C4%91ao%2C+a+s+11+pogodio+redara+u+diskoteci&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci-1308714 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fubojstvo-na-ciovu-pripadnik-vojne-policije-hv-a-s-19-metaka-je-gadao-a-s-11-pogodio-redara-u-diskoteci-1308714 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (33) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (33)

Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci

22. srpnja 2023. - 08:34

U diskoteci “Casanova” u Lučici na Čiovu u petak 8. prosinca 1995. godine, oko 2.40, došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Damir Šustić (23), a teške tjelesne ozljede zadobio je Jozo Tešija (26). Ranjeni muškarac je prevezen u KB Split, gdje je hospitaliziran.

Očevid na mjestu događaja vodio je vojni istražni sudac, koji je potvrdio novinarima kako je život izgubio mladić koji je bio redar u diskoteci. Ranjeni muškarac zadobio je prostrijel noge, a prema prvim informacijama ispaljeno je oko 20 metaka. Osumnjičeni za ispaljivanje hitaca bio je Vicko Rožić (27), iz Splita, pripadnik Vojne policije Hrvatske vojske.

Kako se radilo o djelatnoj vojnoj osobi, uhitila ga je Vojna policija. U subotu ujutro priveden je istražnom sucu Vojnog suda u Splitu.

– Nakon provedene kri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 14:10