stdClass Object ( [id] => 1306741 [title] => Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsa, ubojica nikada nije osuđen [alias] => te-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U središtu Trogira, u Ulici hrvatskog proljeća, u petak 3. kolovoza 2007. godine, oko 20.30, ubijen je Zlatko Mikulić (45) iz Zagreba. Nožem u prsa na stubištu zgrade ubo ga je Petar Jurić (82).

Samom zločinu prethodio je bezazleni poziv u pomoć. Kako je te noći puhala jaka bura, nepokretna starica koja živi u stanu iznad Petra Jurića pozvala je susjede da joj pomognu zatvoriti prozore koji su lupali. Prvi joj je u pomoć priskočio Zlatan Stanković, prijatelj Zlatka Mikulića, također iz Zagreba, koji je s obitelji bio na ljetovanju u Trogiru.

– Starica je kazala da joj idem zatvoriti prozore jer je krenula bura. Kako su ulazna vrata zgrade bila zatvorena, bacila mi je ključ, a kada sam otključao vrata, dočekao me starac koji živi u prizemlju.

---

image

Kamene uličice i drvene škure u centru Trogira

Nikola Vilić/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Bio je u kućnom ogrtaču s nožem u ruci. Počeo je vikati na mene da "jesam li ja normalan", "koji mi je k**ac" i zaprijetio mi nožem. Maknuo sam se i otišao po svoga najboljeg prijatelja Zlatka, a kada smo se vratili, starac nas je zaskočio.

Luđak je prvo mene porezao nožem, a kada je Zlatko u mraku shvatio da se nešto događa, upitao ga je što mu je. I onda, puf, ovaj ga je probo nožem u srce.

Danas je došao u Trogir. Ostavio je iza sebe troje djece i divnu ženu – jecajući i sa suzama u očima ispričao je Stanković novinarima, pokazujući zavoj na porezanoj ruci.

Hitna pomoć je, nažalost, po Zlatka Mikulića stigla prekasno. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije KBC-a Split, gdje je provedena obdukcija.

– Nož je pokojnika pogodio ravno u srce, rana je duboka 10 centimetara. Nije mogao preživjeti jer je uboden pravo u lijevu klijetku.

---

image

Privođenje Petra Jurića (82) zbog ubojstva i nanošenja teške ozljede nožem

Duje Klarić/Cropix
---

To je izazvalo obilno krvarenje, tako da je umro u roku od dvije do tri minute. Imao je još jednu ubodnu ranu na laktu lijeve ruke. Radi se o obrambenoj ozljedi kada se pokušao obraniti od napada – kazao je stalni sudski vještak patolog.

‘Prijeka narav‘

Susjedi su izjavili kako je Petar Jurić poznat kao problematična osoba.

– Uvijek je stvarao probleme, bio je prijeke naravi, vikao je i pravio monade po ulici, maltretirao suside. Ali svi sukobi su bili verbalni, nikada nije nikoga napao – govorili su.

CRNI NOTES (31): Taksistu iz Splita ubojica je davio i udarao kamenom po glavi: kada je pobjegao preko granice, uključio se Interpol

Petar Jurić je nakon događaja imao oguljotinu na čelu s tragovima zemlje i razderotinu prsta lijeve ruke, koju su u splitskoj bolnici sašili s tri šava. Priveden je istražnom sucu, pred kojim je negirao ubojstvo.

– Mene su njih dvojica prvi napali, a nož sam imao u ruci jer sam rezao konop u hodniku stana. Bacili su na mene tri lončanice s cvijećem, jedna me pogodila u glavu.

CRNI NOTES (30): Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘

Podigao sam ruku da se obranim te je ona amortizirala drugi udarac, ali sam zadobio ranu na prstu. Onda me jedan čvrsto uhvatio za obje podlaktice i držao me te se u naguravanju sam nabo na nož – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Tijekom očevida nakon ubojstva nađene su razbijene lončanice i rasuta zemlja. Na rukama pokojnika također je nađena zemlja, ali postojala je mogućnost da se zaprljao kada je pao na pod.

Nad Petrom Jurićem određen je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Tijekom sljedećeg razdoblja često su ga vodili u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu zbog zdravstvenih problema koje je imao otprije.

Kako se otprije teško i usporeno kretao, četiri mjeseca nakon uhićenja pao je niz stube i ozlijedio obje ruke. Na lijevu mu je podlakticu stavljena longeta te se njome nije mogao služiti, a drugu je zbog ozljede mogao ograničeno koristiti.

Njegov odvjetnik zatražio je da ga puste iz istražnog zatvora, pogotovo jer su bili ispitani svi svjedoci te više nije bilo opasnosti od utjecaja na njih. Kako je imao i obje ruke ozlijeđene te jednu u longeti, branitelj je smatrao kako nema ni opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

No, unatoč tome, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu Petru Juriću nije odobrilo obranu sa slobode. U međuvremenu je utvrđeno kako je sukobu kumovao alkohol jer je Zlatku Mikuliću izmjereno 2,35 promila alkohola u krvi.

Nalaz je pokazao i da je Zlatan Stanković također bio pod utjecajem alkohola, ali u znatno manjoj količini. Početkom prosinca protiv Petra Jurića je podignuta optužnica koja ga je teretila za ubojstvo Zlatka Mikulića te prijetnje i ranjavanje Zlatana Stankovića.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Prema optužnici, Stanković je došao u kuću kako bi zatvorio prozor zbog nevremena, a pozvala ga je nemoćna starica koja tamo stanuje. Dočekao ga je Petar Jurić i ranio po podlaktici.

Stanković bježi uz stube i gađa Jurića teglama s cvijećem. U pomoć mu dolazi Zlatko Mikulić te je u naguravanju s naoružanim Jurićem došlo do kobnog ishoda.

CRNI NOTES (28): Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku

Nakon podizanja optužnice, nad Petrom Jurićem je zbog poodmakle životne dobi ukinut istražni zatvor te je zamijenjen mjerom opreza, uz obvezno javljanje trogirskoj policiji svakih 15 dana. Nakon mjesec dana, u siječnju 2008. godine, Vrhovni sud vraća ga u istražni zatvor, smatrajući kako je u stanju ponoviti kazneno djelo bez obzira na to što se otežano kreće i ima zdravstvenih problema.

---

image

Policija provodi očevid

Zvonimir Barisin/Cropix/Ilustracija
---

Na njihovu odluku utjecao je nalaz psihijatra koji je u svom nalazu i mišljenju kazao da je Petar Jurić rigidna osoba, nižeg praga tolerancije te da je kazneno djelo počinio u afektu straha, ali i bijesa. Uzeli su u obzir i izjave susjeda koji su govorili o sukobima, iako su se izjasnili kako su bili samo verbalni.

Sredinom veljače počelo je suđenje na kojem je optuženi Petar Jurić, koji se jedva kretao, došao do sudnice uz pridržavanje pravosudnih policajaca. Jedan od njih je prokomentirao sebi u bradu: "Kao da radim u staračkom domu, a ne u zatvoru."

‘Nisam kriv‘

Kad je sjeo na optuženičku klupu, Petar Jurić je na upite predsjednice sudskog vijeća u svojim generalijama naveo kako je vojsku služio kao partizan od 1942. do 1945. godine, tijekom rata. Bio je kurir te je preživio Sutjesku i Neretvu, rekao je.

– Nisam kriv, 85 posto toga nije istina – kazao je nakon čitanja optužnice kroz suze.

Njegov odvjetnik istaknuo je kako je više puta kontaktirao zatvorsku liječnicu koja ga je upozorila na iznimno loše zdravstveno stanje Petra Jurića. Izgubio je čak dvadesetak kilograma jer je u posljednje vrijeme u zatvoru jeo samo kašastu hranu, koja se pripremala posebno za njega.

---

image

Optuženi Petar Jurić umro je prije presude

Paun Paunović/Cropix
---

Stoga je predložio da se optuženi Jurić pošalje u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu kako bi se utvrdila njegova psihofizička raspravna sposobnost. Sudsko vijeće nije prihvatilo njegov prijedlog, već je odredilo da se u Splitu provede kombinirano vještačenje triju liječnika koji će se izjasniti o stanju optuženoga: psihijatar, nefrolog i vještak sudske medicine.

Desetak dana nakon toga, stanje mu se toliko pogoršalo da je na zahtjev zatvorske liječnice prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu te je vještačenje odgođeno. Početkom ožujka, dva tjedna nakon što je prebačen, odlukom splitskog suda nad njim je ukinut istražni zatvor jer je iz zagrebačke bolnice stigao dopis da Petar Jurić boluje od niza kroničnih bolesti, koje unatoč liječničkom tretmanu progresivno napreduju.

Nakon mjesec i pol dana Vrhovni sud ponovno nad njim određuje istražni zatvor. Procijenili su kako je bolesni i jedva pokretni starac, koji mokri u pelene, opasan za susjede. Sredinom srpnja te godine splitski sud ponovno nad njim ukida istražni zatvor na temelju kombiniranog vještačenja triju liječnika.

– Njegovo zdravstveno stanje i pozna dob uvjetuju da nije opasan za okolinu, niti je sposoban pristupiti na glavnu raspravu i aktivno sudjelovati jer bi to predstavljalo realan rizik za njegovo zdravstveno stanje – zaključili su.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

U svom nalazu naveli su kako Petar Jurić boluje od šećerne bolesti s komplikacijama, ima problema sa zatajenjem srca, bubrežnim kamencima, odstranjen mu je rak debelog crijeva te ima benigno povećanje prostate. Potrebna mu je kontinuirana stručna njega i pomoć, izjavili su.

Okončanje postupka

Bez obzira na nalaze, Vrhovni sud ga ponovno vraća u istražni zatvor te je vještak sudske medicine u rujnu 2008. godine na suđenju kazao kako se boji da za par mjeseci neće imati koga vještačiti, ako Petar Jurić ostane u ćeliji.

– Pregledao sam ga nakon počinjenja djela i u srpnju ove godine i mogu kazati da je došlo do bitnog pogoršanja zdravstvenog stanja – izjavio je.

Predsjednica sudskog vijeća unijela je u zapisnik kako optuženi Petar Jurić jedva hoda, ne odgovara na pitanja te plače i trese se. Krajem te godine Vrhovni sud je nad njim ukinuo istražni zatvor, a zbog zdravstvenog stanja proglašen je raspravno nesposobnim.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Od tada mu se redovito odgađalo suđenje. U veljači 2010. godine je glavna rasprava odgođena na neodređeno vrijeme, tijekom kojeg se ocjenjivalo zdravstveno stanje i raspravna sposobnost optuženoga.

Hospitaliziran je i operiran više puta, a u međuvremenu su mu počeli zatajivati bubrezi te je završio na hemodijalizi. U travnju 2012. godine utvrđeno je kako je tijekom godinu dana, od prethodnog pregleda, smršavio još 16 kilograma te dodatno psihički propao.

Bio je dezorijentiran i liječnici nisu mogli uspostaviti kontakt s njim. Krajem rujna 2013. godine Petar Jurić je preminuo u dobi od 88 godina. Rješenjem o obustavi, koje je doneseno na Županijskom sudu u Splitu, okončan je kazneni postupak nad njim.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zagrepčanina Zlatka Mikulića u centru Trogira je, nožem ravno u srce, ubio Petar Jurić. Sve je počelo bezazlenim pozivom u pomoć starice, Jurićeve susjede, koja, kako je zapuhala bura, nije sama mogla zatvoriti prozore... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (32) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Zagrepčanina Zlatka Mikulića u centru Trogira je, nožem ravno u srce, ubio Petar Jurić. Sve je počelo bezazlenim pozivom u pomoć starice, Jurićeve susjede, koja, kako je zapuhala bura, nije sama mogla zatvoriti prozore... Crni notes (32) 2 0 9897 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-11 12:54:57 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-15 08:42:56 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-07-15 05:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Zagrepčanina Zlatka Mikulića u centru Trogira je, nožem ravno u srce, ubio Petar Jurić. Sve je počelo bezazlenim pozivom u pomoć starice, Jurićeve susjede, koja, kako je zapuhala bura, nije sama mogla zatvoriti prozore... [metadata] => robots= author= title=Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsi, ubojica nikada nije osuđen [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo trogir, nož u prsima [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25267828.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248771.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248776.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248700.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248701.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248767.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248777.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248702.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248703.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248773.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248704.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248705.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248706.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248768.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248707.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248708.png","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248775.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Duje Klari\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","SD","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Zvonimir Barisin\/Cropix\/Ilustracija","SD","SD","Duje Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","SD","SD","Nikola Vilic\/Cropix\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Policijski o\u010devid; Faksimil naslova<\/p>","

Privo\u0111enje Petra Juri\u0107a (82) zbog ubojstva i nano\u0161enja te\u0161ke ozljede no\u017eem<\/p>","

Kamene uli\u010dice i drvene \u0161kure u centru Trogira<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Dovo\u0111enje Petra Juri\u0107a\u00a0na su\u0111enje<\/p>","

Policija provodi o\u010devid<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Petar Juri\u0107 zavr\u0161io je u istra\u017enom zatvoru nakon uhi\u0107enja<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Optu\u017eeni Petar Juri\u0107 umro je prije presude<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Grad Trogir\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25267828_1920.jpg":"1920x1080","k_25267828_1280.jpg":"1280x1280","k_25267828_1024.jpg":"1024x1024","k_25267828_640.jpg":"640x640","k_25267828_480.jpg":"480x480","k_25267828_340.jpg":"340x340","k_25267828_220.jpg":"220x220","o_25267828_1280.jpg":"1280x853","o_25267828_1024.jpg":"1024x682","o_25267828_640.jpg":"640x426","o_25267828_480.jpg":"480x320","o_25267828_340.jpg":"340x226","o_25267828_220.jpg":"220x146","h_25267828_1280.jpg":"1280x854","h_25267828_1024.jpg":"1024x683","h_25267828_640.jpg":"640x427","h_25267828_480.jpg":"480x320","h_25267828_340.jpg":"340x227","h_25267828_220.jpg":"220x147","pp_25267828_1280.jpg":"1280x1628","pp_25267828_1024.jpg":"1024x1303","pp_25267828_640.jpg":"640x814","pp_25267828_480.jpg":"480x611","pp_25267828_340.jpg":"340x432","pp_25267828_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1444","hd_25248771_1920.jpg":"1920x1080","k_25248771_1280.jpg":"1280x1280","k_25248771_1024.jpg":"1024x1024","k_25248771_640.jpg":"640x640","k_25248771_480.jpg":"480x480","k_25248771_340.jpg":"340x340","k_25248771_220.jpg":"220x220","o_25248771_1280.jpg":"1280x962","o_25248771_1024.jpg":"1024x770","o_25248771_640.jpg":"640x481","o_25248771_480.jpg":"480x361","o_25248771_340.jpg":"340x255","o_25248771_220.jpg":"220x165","h_25248771_1280.jpg":"1280x854","h_25248771_1024.jpg":"1024x683","h_25248771_640.jpg":"640x427","h_25248771_480.jpg":"480x320","h_25248771_340.jpg":"340x227","h_25248771_220.jpg":"220x147","pp_25248771_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248771_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248771_640.jpg":"640x814","pp_25248771_480.jpg":"480x611","pp_25248771_340.jpg":"340x432","pp_25248771_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25248776_1920.jpg":"1920x1080","k_25248776_1280.jpg":"1280x1280","k_25248776_1024.jpg":"1024x1024","k_25248776_640.jpg":"640x640","k_25248776_480.jpg":"480x480","k_25248776_340.jpg":"340x340","k_25248776_220.jpg":"220x220","o_25248776_1280.jpg":"1280x851","o_25248776_1024.jpg":"1024x681","o_25248776_640.jpg":"640x425","o_25248776_480.jpg":"480x319","o_25248776_340.jpg":"340x226","o_25248776_220.jpg":"220x146","h_25248776_1280.jpg":"1280x854","h_25248776_1024.jpg":"1024x683","h_25248776_640.jpg":"640x427","h_25248776_480.jpg":"480x320","h_25248776_340.jpg":"340x227","h_25248776_220.jpg":"220x147","pp_25248776_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248776_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248776_640.jpg":"640x814","pp_25248776_480.jpg":"480x611","pp_25248776_340.jpg":"340x432","pp_25248776_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_25248700_1920.png":"1920x1080","k_25248700_1280.png":"1280x1280","k_25248700_1024.png":"1024x1024","k_25248700_640.png":"640x640","k_25248700_480.png":"480x480","k_25248700_340.png":"340x340","k_25248700_220.png":"220x220","o_25248700_1280.png":"1280x1791","o_25248700_1024.png":"1024x1433","o_25248700_640.png":"640x895","o_25248700_480.png":"480x671","o_25248700_340.png":"340x475","o_25248700_220.png":"220x307","h_25248700_1280.png":"1280x854","h_25248700_1024.png":"1024x683","h_25248700_640.png":"640x427","h_25248700_480.png":"480x320","h_25248700_340.png":"340x227","h_25248700_220.png":"220x147","pp_25248700_1280.png":"1280x1628","pp_25248700_1024.png":"1024x1303","pp_25248700_640.png":"640x814","pp_25248700_480.png":"480x611","pp_25248700_340.png":"340x432","pp_25248700_220.png":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_25248701_1920.png":"1920x1080","k_25248701_1280.png":"1280x1280","k_25248701_1024.png":"1024x1024","k_25248701_640.png":"640x640","k_25248701_480.png":"480x480","k_25248701_340.png":"340x340","k_25248701_220.png":"220x220","o_25248701_1280.png":"1280x1791","o_25248701_1024.png":"1024x1433","o_25248701_640.png":"640x895","o_25248701_480.png":"480x671","o_25248701_340.png":"340x475","o_25248701_220.png":"220x307","h_25248701_1280.png":"1280x854","h_25248701_1024.png":"1024x683","h_25248701_640.png":"640x427","h_25248701_480.png":"480x320","h_25248701_340.png":"340x227","h_25248701_220.png":"220x147","pp_25248701_1280.png":"1280x1628","pp_25248701_1024.png":"1024x1303","pp_25248701_640.png":"640x814","pp_25248701_480.png":"480x611","pp_25248701_340.png":"340x432","pp_25248701_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1218","hd_25248767_1920.jpg":"1920x1080","k_25248767_1280.jpg":"1280x1280","k_25248767_1024.jpg":"1024x1024","k_25248767_640.jpg":"640x640","k_25248767_480.jpg":"480x480","k_25248767_340.jpg":"340x340","k_25248767_220.jpg":"220x220","o_25248767_1280.jpg":"1280x812","o_25248767_1024.jpg":"1024x649","o_25248767_640.jpg":"640x406","o_25248767_480.jpg":"480x304","o_25248767_340.jpg":"340x215","o_25248767_220.jpg":"220x139","h_25248767_1280.jpg":"1280x854","h_25248767_1024.jpg":"1024x683","h_25248767_640.jpg":"640x427","h_25248767_480.jpg":"480x320","h_25248767_340.jpg":"340x227","h_25248767_220.jpg":"220x147","pp_25248767_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248767_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248767_640.jpg":"640x814","pp_25248767_480.jpg":"480x611","pp_25248767_340.jpg":"340x432","pp_25248767_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25248777_1920.jpg":"1920x1080","k_25248777_1280.jpg":"1280x1280","k_25248777_1024.jpg":"1024x1024","k_25248777_640.jpg":"640x640","k_25248777_480.jpg":"480x480","k_25248777_340.jpg":"340x340","k_25248777_220.jpg":"220x220","o_25248777_1280.jpg":"1280x853","o_25248777_1024.jpg":"1024x682","o_25248777_640.jpg":"640x426","o_25248777_480.jpg":"480x320","o_25248777_340.jpg":"340x226","o_25248777_220.jpg":"220x146","h_25248777_1280.jpg":"1280x854","h_25248777_1024.jpg":"1024x683","h_25248777_640.jpg":"640x427","h_25248777_480.jpg":"480x320","h_25248777_340.jpg":"340x227","h_25248777_220.jpg":"220x147","pp_25248777_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248777_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248777_640.jpg":"640x814","pp_25248777_480.jpg":"480x611","pp_25248777_340.jpg":"340x432","pp_25248777_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_25248702_1920.png":"1920x1080","k_25248702_1280.png":"1280x1280","k_25248702_1024.png":"1024x1024","k_25248702_640.png":"640x640","k_25248702_480.png":"480x480","k_25248702_340.png":"340x340","k_25248702_220.png":"220x220","o_25248702_1280.png":"1280x1791","o_25248702_1024.png":"1024x1433","o_25248702_640.png":"640x895","o_25248702_480.png":"480x671","o_25248702_340.png":"340x475","o_25248702_220.png":"220x307","h_25248702_1280.png":"1280x854","h_25248702_1024.png":"1024x683","h_25248702_640.png":"640x427","h_25248702_480.png":"480x320","h_25248702_340.png":"340x227","h_25248702_220.png":"220x147","pp_25248702_1280.png":"1280x1628","pp_25248702_1024.png":"1024x1303","pp_25248702_640.png":"640x814","pp_25248702_480.png":"480x611","pp_25248702_340.png":"340x432","pp_25248702_220.png":"220x280"},{"size0":"1249x1745","hd_25248703_1920.png":"1920x1080","k_25248703_1280.png":"1280x1280","k_25248703_1024.png":"1024x1024","k_25248703_640.png":"640x640","k_25248703_480.png":"480x480","k_25248703_340.png":"340x340","k_25248703_220.png":"220x220","o_25248703_1280.png":"1280x1788","o_25248703_1024.png":"1024x1430","o_25248703_640.png":"640x894","o_25248703_480.png":"480x670","o_25248703_340.png":"340x475","o_25248703_220.png":"220x307","h_25248703_1280.png":"1280x854","h_25248703_1024.png":"1024x683","h_25248703_640.png":"640x427","h_25248703_480.png":"480x320","h_25248703_340.png":"340x227","h_25248703_220.png":"220x147","pp_25248703_1280.png":"1280x1628","pp_25248703_1024.png":"1024x1303","pp_25248703_640.png":"640x814","pp_25248703_480.png":"480x611","pp_25248703_340.png":"340x432","pp_25248703_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x2918","hd_25248773_1920.jpg":"1920x1080","k_25248773_1280.jpg":"1280x1280","k_25248773_1024.jpg":"1024x1024","k_25248773_640.jpg":"640x640","k_25248773_480.jpg":"480x480","k_25248773_340.jpg":"340x340","k_25248773_220.jpg":"220x220","o_25248773_1280.jpg":"1280x1945","o_25248773_1024.jpg":"1024x1556","o_25248773_640.jpg":"640x972","o_25248773_480.jpg":"480x729","o_25248773_340.jpg":"340x516","o_25248773_220.jpg":"220x334","h_25248773_1280.jpg":"1280x854","h_25248773_1024.jpg":"1024x683","h_25248773_640.jpg":"640x427","h_25248773_480.jpg":"480x320","h_25248773_340.jpg":"340x227","h_25248773_220.jpg":"220x147","pp_25248773_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248773_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248773_640.jpg":"640x814","pp_25248773_480.jpg":"480x611","pp_25248773_340.jpg":"340x432","pp_25248773_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1249x1745","hd_25248704_1920.png":"1920x1080","k_25248704_1280.png":"1280x1280","k_25248704_1024.png":"1024x1024","k_25248704_640.png":"640x640","k_25248704_480.png":"480x480","k_25248704_340.png":"340x340","k_25248704_220.png":"220x220","o_25248704_1280.png":"1280x1788","o_25248704_1024.png":"1024x1430","o_25248704_640.png":"640x894","o_25248704_480.png":"480x670","o_25248704_340.png":"340x475","o_25248704_220.png":"220x307","h_25248704_1280.png":"1280x854","h_25248704_1024.png":"1024x683","h_25248704_640.png":"640x427","h_25248704_480.png":"480x320","h_25248704_340.png":"340x227","h_25248704_220.png":"220x147","pp_25248704_1280.png":"1280x1628","pp_25248704_1024.png":"1024x1303","pp_25248704_640.png":"640x814","pp_25248704_480.png":"480x611","pp_25248704_340.png":"340x432","pp_25248704_220.png":"220x280"},{"size0":"1169x1654","hd_25248705_1920.png":"1920x1080","k_25248705_1280.png":"1280x1280","k_25248705_1024.png":"1024x1024","k_25248705_640.png":"640x640","k_25248705_480.png":"480x480","k_25248705_340.png":"340x340","k_25248705_220.png":"220x220","o_25248705_1280.png":"1280x1811","o_25248705_1024.png":"1024x1448","o_25248705_640.png":"640x905","o_25248705_480.png":"480x679","o_25248705_340.png":"340x481","o_25248705_220.png":"220x311","h_25248705_1280.png":"1280x854","h_25248705_1024.png":"1024x683","h_25248705_640.png":"640x427","h_25248705_480.png":"480x320","h_25248705_340.png":"340x227","h_25248705_220.png":"220x147","pp_25248705_1280.png":"1280x1628","pp_25248705_1024.png":"1024x1303","pp_25248705_640.png":"640x814","pp_25248705_480.png":"480x611","pp_25248705_340.png":"340x432","pp_25248705_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25248706_1920.png":"1920x1080","k_25248706_1280.png":"1280x1280","k_25248706_1024.png":"1024x1024","k_25248706_640.png":"640x640","k_25248706_480.png":"480x480","k_25248706_340.png":"340x340","k_25248706_220.png":"220x220","o_25248706_1280.png":"1280x1880","o_25248706_1024.png":"1024x1504","o_25248706_640.png":"640x940","o_25248706_480.png":"480x705","o_25248706_340.png":"340x499","o_25248706_220.png":"220x323","h_25248706_1280.png":"1280x854","h_25248706_1024.png":"1024x683","h_25248706_640.png":"640x427","h_25248706_480.png":"480x320","h_25248706_340.png":"340x227","h_25248706_220.png":"220x147","pp_25248706_1280.png":"1280x1628","pp_25248706_1024.png":"1024x1303","pp_25248706_640.png":"640x814","pp_25248706_480.png":"480x611","pp_25248706_340.png":"340x432","pp_25248706_220.png":"220x280"},{"size0":"1162x1346","hd_25248768_1920.jpg":"1920x1080","k_25248768_1280.jpg":"1280x1280","k_25248768_1024.jpg":"1024x1024","k_25248768_640.jpg":"640x640","k_25248768_480.jpg":"480x480","k_25248768_340.jpg":"340x340","k_25248768_220.jpg":"220x220","o_25248768_1280.jpg":"1280x1482","o_25248768_1024.jpg":"1024x1186","o_25248768_640.jpg":"640x741","o_25248768_480.jpg":"480x556","o_25248768_340.jpg":"340x393","o_25248768_220.jpg":"220x254","h_25248768_1280.jpg":"1280x854","h_25248768_1024.jpg":"1024x683","h_25248768_640.jpg":"640x427","h_25248768_480.jpg":"480x320","h_25248768_340.jpg":"340x227","h_25248768_220.jpg":"220x147","pp_25248768_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248768_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248768_640.jpg":"640x814","pp_25248768_480.jpg":"480x611","pp_25248768_340.jpg":"340x432","pp_25248768_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25248707_1920.png":"1920x1080","k_25248707_1280.png":"1280x1280","k_25248707_1024.png":"1024x1024","k_25248707_640.png":"640x640","k_25248707_480.png":"480x480","k_25248707_340.png":"340x340","k_25248707_220.png":"220x220","o_25248707_1280.png":"1280x1880","o_25248707_1024.png":"1024x1504","o_25248707_640.png":"640x940","o_25248707_480.png":"480x705","o_25248707_340.png":"340x499","o_25248707_220.png":"220x323","h_25248707_1280.png":"1280x854","h_25248707_1024.png":"1024x683","h_25248707_640.png":"640x427","h_25248707_480.png":"480x320","h_25248707_340.png":"340x227","h_25248707_220.png":"220x147","pp_25248707_1280.png":"1280x1628","pp_25248707_1024.png":"1024x1303","pp_25248707_640.png":"640x814","pp_25248707_480.png":"480x611","pp_25248707_340.png":"340x432","pp_25248707_220.png":"220x280"},{"size0":"1066x1541","hd_25248708_1920.png":"1920x1080","k_25248708_1280.png":"1280x1280","k_25248708_1024.png":"1024x1024","k_25248708_640.png":"640x640","k_25248708_480.png":"480x480","k_25248708_340.png":"340x340","k_25248708_220.png":"220x220","o_25248708_1280.png":"1280x1850","o_25248708_1024.png":"1024x1480","o_25248708_640.png":"640x925","o_25248708_480.png":"480x693","o_25248708_340.png":"340x491","o_25248708_220.png":"220x318","h_25248708_1280.png":"1280x854","h_25248708_1024.png":"1024x683","h_25248708_640.png":"640x427","h_25248708_480.png":"480x320","h_25248708_340.png":"340x227","h_25248708_220.png":"220x147","pp_25248708_1280.png":"1280x1628","pp_25248708_1024.png":"1024x1303","pp_25248708_640.png":"640x814","pp_25248708_480.png":"480x611","pp_25248708_340.png":"340x432","pp_25248708_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_25248775_1920.jpg":"1920x1080","k_25248775_1280.jpg":"1280x1280","k_25248775_1024.jpg":"1024x1024","k_25248775_640.jpg":"640x640","k_25248775_480.jpg":"480x480","k_25248775_340.jpg":"340x340","k_25248775_220.jpg":"220x220","o_25248775_1280.jpg":"1280x1924","o_25248775_1024.jpg":"1024x1539","o_25248775_640.jpg":"640x962","o_25248775_480.jpg":"480x721","o_25248775_340.jpg":"340x511","o_25248775_220.jpg":"220x330","h_25248775_1280.jpg":"1280x854","h_25248775_1024.jpg":"1024x683","h_25248775_640.jpg":"640x427","h_25248775_480.jpg":"480x320","h_25248775_340.jpg":"340x227","h_25248775_220.jpg":"220x147","pp_25248775_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248775_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248775_640.jpg":"640x814","pp_25248775_480.jpg":"480x611","pp_25248775_340.jpg":"340x432","pp_25248775_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38308532 Threads: 4 Questions: 7092209485 Slow queries: 3298917 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608204901 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/te-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden-1306741 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/te-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden-1306741?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 449168 [name] => ubojstvo trogir [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-trogir [link] => /tag/ubojstvo-trogir ) [2] => stdClass Object ( [id] => 451686 [name] => nož u prsima [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => noz-u-prsima [link] => /tag/noz-u-prsima ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zagrepčanina Zlatka Mikulića u centru Trogira je, nožem ravno u srce, ubio Petar Jurić. Sve je počelo bezazlenim pozivom u pomoć starice, Jurićeve susjede, koja, kako je zapuhala bura, nije sama mogla zatvoriti prozore... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (32) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsa, ubojica nikada nije osuđen [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25267828.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Policijski očevid; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25267828.jpg [title] => Cropix; SD

Policijski očevid; Faksimil naslova

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248771.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Privođenje Petra Jurića (82) zbog ubojstva i nanošenja teške ozljede nožem

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248776.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Kamene uličice i drvene škure u centru Trogira

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248700.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248701.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248767.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Dovođenje Petra Jurića na suđenje

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248777.jpg [title] => Zvonimir Barisin/Cropix/Ilustracija

Policija provodi očevid

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248702.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248703.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248773.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Petar Jurić završio je u istražnom zatvoru nakon uhićenja

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248704.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248705.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248706.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248768.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Optuženi Petar Jurić umro je prije presude

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248707.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248708.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248775.jpg [title] => Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Grad Trogir 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U središtu Trogira, u Ulici hrvatskog proljeća, u petak 3. kolovoza 2007. godine, oko 20.30, ubijen je Zlatko Mikulić (45) iz Zagreba. Nožem u prsa na stubištu zgrade ubo ga je Petar Jurić (82).

Samom zločinu prethodio je bezazleni poziv u pomoć. Kako je te noći puhala jaka bura, nepokretna starica koja živi u stanu iznad Petra Jurića pozvala je susjede da joj pomognu zatvoriti prozore koji su lupali. Prvi joj je u pomoć priskočio Zlatan Stanković, prijatelj Zlatka Mikulića, također iz Zagreba, koji je s obitelji bio na ljetovanju u Trogiru.

– Starica je kazala da joj idem zatvoriti prozore jer je krenula bura. Kako su ulazna vrata zgrade bila zatvorena, bacila mi je ključ, a kada sam otključao vrata, dočekao me starac koji živi u prizemlju.

---

image

Kamene uličice i drvene škure u centru Trogira

Nikola Vilić/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Bio je u kućnom ogrtaču s nožem u ruci. Počeo je vikati na mene da "jesam li ja normalan", "koji mi je k**ac" i zaprijetio mi nožem. Maknuo sam se i otišao po svoga najboljeg prijatelja Zlatka, a kada smo se vratili, starac nas je zaskočio.

Luđak je prvo mene porezao nožem, a kada je Zlatko u mraku shvatio da se nešto događa, upitao ga je što mu je. I onda, puf, ovaj ga je probo nožem u srce.

Danas je došao u Trogir. Ostavio je iza sebe troje djece i divnu ženu – jecajući i sa suzama u očima ispričao je Stanković novinarima, pokazujući zavoj na porezanoj ruci.

Hitna pomoć je, nažalost, po Zlatka Mikulića stigla prekasno. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije KBC-a Split, gdje je provedena obdukcija.

– Nož je pokojnika pogodio ravno u srce, rana je duboka 10 centimetara. Nije mogao preživjeti jer je uboden pravo u lijevu klijetku.

---

image

Privođenje Petra Jurića (82) zbog ubojstva i nanošenja teške ozljede nožem

Duje Klarić/Cropix
---

To je izazvalo obilno krvarenje, tako da je umro u roku od dvije do tri minute. Imao je još jednu ubodnu ranu na laktu lijeve ruke. Radi se o obrambenoj ozljedi kada se pokušao obraniti od napada – kazao je stalni sudski vještak patolog.

‘Prijeka narav‘

Susjedi su izjavili kako je Petar Jurić poznat kao problematična osoba.

– Uvijek je stvarao probleme, bio je prijeke naravi, vikao je i pravio monade po ulici, maltretirao suside. Ali svi sukobi su bili verbalni, nikada nije nikoga napao – govorili su.

CRNI NOTES (31): Taksistu iz Splita ubojica je davio i udarao kamenom po glavi: kada je pobjegao preko granice, uključio se Interpol

Petar Jurić je nakon događaja imao oguljotinu na čelu s tragovima zemlje i razderotinu prsta lijeve ruke, koju su u splitskoj bolnici sašili s tri šava. Priveden je istražnom sucu, pred kojim je negirao ubojstvo.

– Mene su njih dvojica prvi napali, a nož sam imao u ruci jer sam rezao konop u hodniku stana. Bacili su na mene tri lončanice s cvijećem, jedna me pogodila u glavu.

CRNI NOTES (30): Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘

Podigao sam ruku da se obranim te je ona amortizirala drugi udarac, ali sam zadobio ranu na prstu. Onda me jedan čvrsto uhvatio za obje podlaktice i držao me te se u naguravanju sam nabo na nož – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Tijekom očevida nakon ubojstva nađene su razbijene lončanice i rasuta zemlja. Na rukama pokojnika također je nađena zemlja, ali postojala je mogućnost da se zaprljao kada je pao na pod.

Nad Petrom Jurićem određen je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Tijekom sljedećeg razdoblja često su ga vodili u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu zbog zdravstvenih problema koje je imao otprije.

Kako se otprije teško i usporeno kretao, četiri mjeseca nakon uhićenja pao je niz stube i ozlijedio obje ruke. Na lijevu mu je podlakticu stavljena longeta te se njome nije mogao služiti, a drugu je zbog ozljede mogao ograničeno koristiti.

Njegov odvjetnik zatražio je da ga puste iz istražnog zatvora, pogotovo jer su bili ispitani svi svjedoci te više nije bilo opasnosti od utjecaja na njih. Kako je imao i obje ruke ozlijeđene te jednu u longeti, branitelj je smatrao kako nema ni opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

No, unatoč tome, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu Petru Juriću nije odobrilo obranu sa slobode. U međuvremenu je utvrđeno kako je sukobu kumovao alkohol jer je Zlatku Mikuliću izmjereno 2,35 promila alkohola u krvi.

Nalaz je pokazao i da je Zlatan Stanković također bio pod utjecajem alkohola, ali u znatno manjoj količini. Početkom prosinca protiv Petra Jurića je podignuta optužnica koja ga je teretila za ubojstvo Zlatka Mikulića te prijetnje i ranjavanje Zlatana Stankovića.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Prema optužnici, Stanković je došao u kuću kako bi zatvorio prozor zbog nevremena, a pozvala ga je nemoćna starica koja tamo stanuje. Dočekao ga je Petar Jurić i ranio po podlaktici.

Stanković bježi uz stube i gađa Jurića teglama s cvijećem. U pomoć mu dolazi Zlatko Mikulić te je u naguravanju s naoružanim Jurićem došlo do kobnog ishoda.

CRNI NOTES (28): Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku

Nakon podizanja optužnice, nad Petrom Jurićem je zbog poodmakle životne dobi ukinut istražni zatvor te je zamijenjen mjerom opreza, uz obvezno javljanje trogirskoj policiji svakih 15 dana. Nakon mjesec dana, u siječnju 2008. godine, Vrhovni sud vraća ga u istražni zatvor, smatrajući kako je u stanju ponoviti kazneno djelo bez obzira na to što se otežano kreće i ima zdravstvenih problema.

---

image

Policija provodi očevid

Zvonimir Barisin/Cropix/Ilustracija
---

Na njihovu odluku utjecao je nalaz psihijatra koji je u svom nalazu i mišljenju kazao da je Petar Jurić rigidna osoba, nižeg praga tolerancije te da je kazneno djelo počinio u afektu straha, ali i bijesa. Uzeli su u obzir i izjave susjeda koji su govorili o sukobima, iako su se izjasnili kako su bili samo verbalni.

Sredinom veljače počelo je suđenje na kojem je optuženi Petar Jurić, koji se jedva kretao, došao do sudnice uz pridržavanje pravosudnih policajaca. Jedan od njih je prokomentirao sebi u bradu: "Kao da radim u staračkom domu, a ne u zatvoru."

‘Nisam kriv‘

Kad je sjeo na optuženičku klupu, Petar Jurić je na upite predsjednice sudskog vijeća u svojim generalijama naveo kako je vojsku služio kao partizan od 1942. do 1945. godine, tijekom rata. Bio je kurir te je preživio Sutjesku i Neretvu, rekao je.

– Nisam kriv, 85 posto toga nije istina – kazao je nakon čitanja optužnice kroz suze.

Njegov odvjetnik istaknuo je kako je više puta kontaktirao zatvorsku liječnicu koja ga je upozorila na iznimno loše zdravstveno stanje Petra Jurića. Izgubio je čak dvadesetak kilograma jer je u posljednje vrijeme u zatvoru jeo samo kašastu hranu, koja se pripremala posebno za njega.

---

image

Optuženi Petar Jurić umro je prije presude

Paun Paunović/Cropix
---

Stoga je predložio da se optuženi Jurić pošalje u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu kako bi se utvrdila njegova psihofizička raspravna sposobnost. Sudsko vijeće nije prihvatilo njegov prijedlog, već je odredilo da se u Splitu provede kombinirano vještačenje triju liječnika koji će se izjasniti o stanju optuženoga: psihijatar, nefrolog i vještak sudske medicine.

Desetak dana nakon toga, stanje mu se toliko pogoršalo da je na zahtjev zatvorske liječnice prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu te je vještačenje odgođeno. Početkom ožujka, dva tjedna nakon što je prebačen, odlukom splitskog suda nad njim je ukinut istražni zatvor jer je iz zagrebačke bolnice stigao dopis da Petar Jurić boluje od niza kroničnih bolesti, koje unatoč liječničkom tretmanu progresivno napreduju.

Nakon mjesec i pol dana Vrhovni sud ponovno nad njim određuje istražni zatvor. Procijenili su kako je bolesni i jedva pokretni starac, koji mokri u pelene, opasan za susjede. Sredinom srpnja te godine splitski sud ponovno nad njim ukida istražni zatvor na temelju kombiniranog vještačenja triju liječnika.

– Njegovo zdravstveno stanje i pozna dob uvjetuju da nije opasan za okolinu, niti je sposoban pristupiti na glavnu raspravu i aktivno sudjelovati jer bi to predstavljalo realan rizik za njegovo zdravstveno stanje – zaključili su.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

U svom nalazu naveli su kako Petar Jurić boluje od šećerne bolesti s komplikacijama, ima problema sa zatajenjem srca, bubrežnim kamencima, odstranjen mu je rak debelog crijeva te ima benigno povećanje prostate. Potrebna mu je kontinuirana stručna njega i pomoć, izjavili su.

Okončanje postupka

Bez obzira na nalaze, Vrhovni sud ga ponovno vraća u istražni zatvor te je vještak sudske medicine u rujnu 2008. godine na suđenju kazao kako se boji da za par mjeseci neće imati koga vještačiti, ako Petar Jurić ostane u ćeliji.

– Pregledao sam ga nakon počinjenja djela i u srpnju ove godine i mogu kazati da je došlo do bitnog pogoršanja zdravstvenog stanja – izjavio je.

Predsjednica sudskog vijeća unijela je u zapisnik kako optuženi Petar Jurić jedva hoda, ne odgovara na pitanja te plače i trese se. Krajem te godine Vrhovni sud je nad njim ukinuo istražni zatvor, a zbog zdravstvenog stanja proglašen je raspravno nesposobnim.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Od tada mu se redovito odgađalo suđenje. U veljači 2010. godine je glavna rasprava odgođena na neodređeno vrijeme, tijekom kojeg se ocjenjivalo zdravstveno stanje i raspravna sposobnost optuženoga.

Hospitaliziran je i operiran više puta, a u međuvremenu su mu počeli zatajivati bubrezi te je završio na hemodijalizi. U travnju 2012. godine utvrđeno je kako je tijekom godinu dana, od prethodnog pregleda, smršavio još 16 kilograma te dodatno psihički propao.

Bio je dezorijentiran i liječnici nisu mogli uspostaviti kontakt s njim. Krajem rujna 2013. godine Petar Jurić je preminuo u dobi od 88 godina. Rješenjem o obustavi, koje je doneseno na Županijskom sudu u Splitu, okončan je kazneni postupak nad njim.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Duje Klarić/Cropix Nikola Vilić/Cropix SD SD Paun Paunović/Cropix Zvonimir Barisin/Cropix/Ilustracija SD SD Duje Klarić/Cropix SD SD SD Paun Paunović/Cropix SD SD Nikola Vilic/Cropix/Cropix
Cropix; SD

Policijski očevid; Faksimil naslova

Duje Klarić/Cropix

Privođenje Petra Jurića (82) zbog ubojstva i nanošenja teške ozljede nožem

Nikola Vilić/Cropix

Kamene uličice i drvene škure u centru Trogira

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Paun Paunović/Cropix

Dovođenje Petra Jurića na suđenje

Zvonimir Barisin/Cropix/Ilustracija

Policija provodi očevid

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Duje Klarić/Cropix

Petar Jurić završio je u istražnom zatvoru nakon uhićenja

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Paun Paunović/Cropix

Optuženi Petar Jurić umro je prije presude

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/te-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden-1306741 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=76d98e0376f3f9fa8a296441267a718549e0e710 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Te+no%C4%87i+u+Trogiru+se+zbog+jake+bure+desio+zlo%C4%8Din.+Kada+je+poku%C5%A1ao+pomo%C4%87i+dobio+je+no%C5%BE+u+prsa%2C+ubojica+nikada+nije+osu%C4%91en&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fte-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden-1306741 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fte-noci-u-trogiru-se-zbog-jake-bure-desio-zlocin-kada-je-pokusao-pomoci-dobio-je-noz-u-prsi-ubojica-nikada-nije-osuden-1306741 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zagrepčanina Zlatka Mikulića u centru Trogira je, nožem ravno u srce, ubio Petar Jurić. Sve je počelo bezazlenim pozivom u pomoć starice, Jurićeve susjede, koja, kako je zapuhala bura, nije sama mogla zatvoriti prozore... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (32) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (32)

Te noći u Trogiru se zbog jake bure desio zločin. Kada je pokušao pomoći dobio je nož u prsa, ubojica nikada nije osuđen

15. srpnja 2023. - 07:50

U središtu Trogira, u Ulici hrvatskog proljeća, u petak 3. kolovoza 2007. godine, oko 20.30, ubijen je Zlatko Mikulić (45) iz Zagreba. Nožem u prsa na stubištu zgrade ubo ga je Petar Jurić (82).

Samom zločinu prethodio je bezazleni poziv u pomoć. Kako je te noći puhala jaka bura, nepokretna starica koja živi u stanu iznad Petra Jurića pozvala je susjede da joj pomognu zatvoriti prozore koji su lupali. Prvi joj je u pomoć priskočio Zlatan Stanković, prijatelj Zlatka Mikulića, također iz Zagreba, koji je s obitelji bio na ljetovanju u Trogiru.

– Starica je kazala da joj idem zatvoriti prozore jer je krenula bura. Kako su ulazna vrata zgrade bila zatvorena, bacila mi je ključ, a kada sam otključao vrata, dočekao me starac koji živi u prizemlju.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 22:47