stdClass Object ( [id] => 1315894 [title] => Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom [alias] => stravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U utorak 11. ožujka 1997. godine, oko devet sati, na južnoj padini park-šume Marjan, ispod stabla na proplanku iznad crkvice Gospe od Sedam Žalosti pronađeno je tijelo muške osobe. Djelatnici “Parkova i nasada” su pri svojem redovitom čišćenju marjanske šume tog jutra došli na južnu padinu da otpile uvele grane i oborene borove.

Započeli su sa sječom jednog stabla kad su osjetili neugodan miris. Mislili su kako se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo.

– Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju – kazao je djelatnik gradske tvrtke.

Ubrzo nakon dolaska policajaca, krim-tehničara i patologa pretpostavilo se da se radi o Dejanu Đuderiji (23), zvanom Medo, iz Splita. Bio je odjeven u traperice i sivu košulju te obuven u crne tenisice. Ležao je na desnom boku, a u desnoj ruci nađeno mu je dlijeto.

---

image

Pripadnik Ekipe za očevid na mjestu zločina

Paun Paunović/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Nakon provedene obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem te je potvrđen identitet.

– Pokojnik je tupim predmetom udaren u glavu, u potiljak. Najvjerojatnije se radilo o kamenu teškom najmanje 1,5 kilograma – naveo je patolog.

Mjesec dana potrage

Za nesretnim mladićem tragalo se mjesec dana, a posljednji je put viđen 13. veljače, kad je izišao iz roditeljske kuće u Vukasovićevoj ulici s namjerom da proda automobil Alfa Romeo, crne boje. Od tada mu se gubi svaki trag, pa su djelatnici PU splitsko-dalmatinske raspisali potragu za mladićem.

Prema tada dobivenim informacijama, automobil je prodao za 10.000 njemačkih maraka Duji Coti (25). Nakon transakcije vlasnika nitko nije vidio, a pretpostavljalo se kako je otišao kod rodbine u inozemstvo, budući da je planirao proširiti posao s prodajom vozila.

Druga pretpostavka o njegovu nestanku bila je da je otišao u posjet prijateljima. Obitelj i prijatelji nisu imali nikakve naznake gdje bi mogao biti, sve do stravičnog otkrića u utorak ujutro.

– Znaš, ubijen je mali Medo. Znaš koji je to? Prije par godina je otišao u Francusku, radio je tamo kod rodbine četiri godine i zaradio novac. Kada se vratio, uložio je zaradu u biznis i prodavao rabljene motore i automobile.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Pronašli su ga na Marjanu, pod stablom. Mali je bio krasan, lijep i pristojan dečko – govorilo se u petak po gradskom kotaru Lučac-Manuš, gdje je živio ubijeni 23-godišnjak.

Već dan nakon pronalaska tijela kao osumnjičeni za ubojstvo iz koristoljublja uhićen je upravo kupac vozila Duje Cota, s kojim je Dejan Đuderija posljednji viđen. Rekonstrukcijom kretanja ubojice mladića, istražitelji su zaključili kako je 13. veljače tijekom jutra Dejan Đuderija došao po Duju Cotu ispred njegove kuće da obave kupoprodaju i ispune potrebne papire.

CRNI NOTES (36): Mučka smrt inženjera iz Splita: nakon svađe u kafiću na Mertojaku bivši boksač ga je na stepenicama izudarao šakama

Duje Cota je izjavio kako je tada dao Dejanu Đuderiji 8000 njemačkih maraka i ostao mu dužan 2100. Sjeo je za upravljač tek kupljene Alfe i odvezao Dejana pred zgradu Općine oko 13 sati, nakon čega je odvezao vozilo na pranje.

CRNI NOTES (35): Zasjeda na stubištu zgrade u Splitu: bjegunac iz zatvora policijskim pištoljem ubio poduzetnika i odnio torbu s novcem

Poslijepodne je proveo s prijateljem i djevojkom. Ali inspektori su otkrili da je Dejan Đuderija viđen oko 18 sati u lunaparku na Poljudu. Očevici su kazali da je bio s Alfa Romeom, a Duju Cotu tada nisu vidjeli s njim.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pretpostavlja se kako su nakon toga njih dvojica otišla do proplanka na Marjanu do kojeg vodi strma staza, gdje je 23-godišnjak dobio smrtonosni udarac u glavu. Nakon toga je licem pao na zemlju u rupu koja se nalazila ispod bora.

Krajem srpnja 1997. godine protiv Duje Cote je podignuta optužnica zbog ubojstva Dejana Đuderije 13. veljače u poslijepodnevnim satima. S Dejanom Đuderijom je pregovarao o kupnji automobila koji je on prodavao za svojeg rođaka.

Duje Cota odlučio je usmrtiti ga i za sebe bez isplate zadržati automobil te uzeti i druge predmete, vlasništvo Dejana Đuderije. Zatim su se odvezli Alfom u šumu na Marjanu do crkvice. Optuženi je Đuderiji prišao sleđa te ga je iznenada snažno udario kamenom teškim pet kilograma u lijevi dio glave i zadao mu smrtonosne ozljede.

Duje Cota je zadržao automobil, a uzeo je i fotoaparat Konica, jeans jaknu Levis, vrijednosti 40.000 kuna. Sakrio je tijelo i otišao s mjesta zločina, navodilo se u optužnici. Bor se u međuvremenu srušio i pokrio ga te je tijelo nađeno nakon 29 dana.

Kobna trgovina

Na početku suđenja polovinom prosinca Duje Cota iznio je svoju obranu.

– Dejana Đuderiju poznavao sam samo iz viđenja po tome što se bavio prodajom automobila, a jedan sam namjeravao kupiti. S njim sam se tog jutra dogovorio oko kupnje Alfa Romea za cijenu od 10.500 maraka, ali kako su gume bile trošne, ipak je cijenu snizio za 400 maraka.

---

image

Policija obavlja očevid

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon dogovorenog posla napravili smo đir Alfom do Bobisa na Zvončacu, gdje smo susreli Dejanovog prijatelja, pa sam ga tu ostavio i automobilom otišao kući izvesti psa u šetnju. Vratio sam se na Zvončac, odakle sam Dejana odvezao na autobusno stajalište kraj Općine – kazao je.

CRNI NOTES (34): Pogođen u leđa, mladi pomorski časnik pao je s Vespe; smrtonosni metak ispaljen je bez motiva, bez razloga, bez cilja...

Na pitanje predsjednika sudskog vijeća ima li jeans jaknu, odgovorio je kako ima te da je iz dnevnog tiska saznao da je neka jeans jakna nađena u njegovu automobilu i da je to Đuderijino vlasništvo. Iskaz su dali roditelji i brat ubijenog mladića, a zatim i njegov prijatelj s kojim je prodavao automobile.

– Dejan je na Zvončac došao Alfom u kojoj je bio Cota, a nakon određenog vremena su se odvezli i više ga nikada nisam vidio – rekao je.

Svjedočila je djevojka koja je s Cotom bila večer nakon smrti Dejana Đuderije.

– Navečer oko 20 sati po mene je crnom Alfom došao Duje pa smo otišli vani u provod. Bio je odjeven u jeans jaknu svijetle boje, a cijelu večer bio je opušten – izjavila je.

CRNI NOTES (33): Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci

Stalni sudski vještak neuropsihijatar iznio je nalaz i mišljenje u kojem je kazao kako su kod optuženoga prisutne određene psihičke smetnje, kao i posttraumatski stresni poremećaj. Brat optuženoga je posvjedočio da je Duje Cota imao problema s drogom te da mu je više puta pozajmljivao novac.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Polovinom siječnja 1998. godine provedena je rekonstrukcija na mjestu zločina na Marjanu, tijekom koje je sudsko vijeće obišlo okolne puteljke kako bi vidjeli kuda se sve moglo doći. U veljači je Duje Cota proglašen krivim i osuđen na 15 godina zatvora.

– Presuda se treba temeljiti na materijalnim dokazima, a u ovom slučaju je jeans jakna pronađena u Cotinu stanu, kao i predmeti iz vozila, vlasništvo Dejana Đuderije. Optuženi nije imao ni jedan valjani razlog otkud u njegovu ormaru jakna.

Sud smatra da je Duje Cota počinio ubojstvo, a motiv mu je bio doći do Alfa Romea, jer kako nije imao novca, mogao je zaraditi prodajom dijelova vozila. U ovu zatvorsku kaznu uračunata je i pravomoćna presuda iz 1996. godine, kad je Cota osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog krađe dva automobila i pištolja.

Stoga mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 15 godina zatvora – kazao je predsjednik sudskog vijeća.

Početkom kolovoza 1999. godine Vrhovni sud je potvrdio presudu za ubojstvo te je postala pravomoćna. Prvi dio kazne Duje Cota je odslužio u Lepoglavi, nakon čega je premješten u zatvor u Šibenik.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Krajem 2007. godine dobio je prekid izdržavanja kazne jer je zatvorski liječnik procijenio da mu se u zatvoru ne može pružiti odgovarajuća medicinska njega. Prekid kazne mu je produljen i tijekom 2008. godine zbog skrbi o malodobnoj djeci, a morao se javljati policiji svakih osam dana.

Nakon što se krajem ožujka nije javio u dogovoreno vrijeme, za njim je raspisana tjeralica. Tada se otkrilo da je za vrijeme prekida kazne dilao heroin po splitskom i kaštelanskom području, kao dio skupine preprodavača droge.

Uhićen je nakon dva tjedna u Zagrebu u kafiću na području Španskog. Odveden je natrag u šibenski zatvor, odakle je krajem istog mjeseca premješten u Lepoglavu na izdržavanje ostatka kazne.

U siječnju 2010. godine osuđen je na četiri godine zatvora zbog prodaje heroina za vrijeme prekida zatvorske kazne.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Komunalci s Marjana mislili su da se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo. - Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju - kazao je djelatnik gradske tvrtke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (37) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Komunalci s Marjana mislili su da se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo. - Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju - kazao je djelatnik gradske tvrtke CRNI NOTES (37) 2 0 8661 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-18 11:28:19 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-08-19 05:29:12 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-08-19 05:29:12 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Komunalci s Marjana mislili su da se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo. - Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod gra [metadata] => robots= author= title=Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom [metakey] => CRNI NOTES, Split, Marjan, ubojstvo mladića [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418487.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25129757.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418387.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418388.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/14288108.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418396.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418390.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25129756.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418389.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418391.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/24940455.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418392.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418393.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25280149.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418394.png","\/images\/slike\/2023\/08\/18\/25418395.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","SD","SD","Nikola Vili\u0107\/Cropix","SD","SD","Goran Sebeli\u0107\/Cropix\/Cropix","SD","SD","Luka Gerlanc\/Cropix","SD","SD","Damir Kraja\u010d\/Cropix","SD","SD"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mjesec dana nije se znala sudbina 23-godi\u0161njaka iz Splita<\/p>","

Pripadnik Ekipe za o\u010devid na mjestu zlo\u010dina<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Policija obavlja o\u010devid<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Prikupljanje tragova<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Vozilo mrtvozornika<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1448","hd_25418487_1920.jpg":"1920x1080","k_25418487_1280.jpg":"1280x1280","k_25418487_1024.jpg":"1024x1024","k_25418487_640.jpg":"640x640","k_25418487_480.jpg":"480x480","k_25418487_340.jpg":"340x340","k_25418487_220.jpg":"220x220","o_25418487_1280.jpg":"1280x965","o_25418487_1024.jpg":"1024x772","o_25418487_640.jpg":"640x482","o_25418487_480.jpg":"480x362","o_25418487_340.jpg":"340x256","o_25418487_220.jpg":"220x165","h_25418487_1280.jpg":"1280x854","h_25418487_1024.jpg":"1024x683","h_25418487_640.jpg":"640x427","h_25418487_480.jpg":"480x320","h_25418487_340.jpg":"340x227","h_25418487_220.jpg":"220x147","pp_25418487_1280.jpg":"1280x1628","pp_25418487_1024.jpg":"1024x1303","pp_25418487_640.jpg":"640x814","pp_25418487_480.jpg":"480x611","pp_25418487_340.jpg":"340x432","pp_25418487_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1322","hd_25129757_1920.jpg":"1920x1080","k_25129757_1280.jpg":"1280x1280","k_25129757_1024.jpg":"1024x1024","k_25129757_640.jpg":"640x640","k_25129757_480.jpg":"480x480","k_25129757_340.jpg":"340x340","k_25129757_220.jpg":"220x220","o_25129757_1280.jpg":"1280x881","o_25129757_1024.jpg":"1024x705","o_25129757_640.jpg":"640x440","o_25129757_480.jpg":"480x330","o_25129757_340.jpg":"340x234","o_25129757_220.jpg":"220x151","h_25129757_1280.jpg":"1280x854","h_25129757_1024.jpg":"1024x683","h_25129757_640.jpg":"640x427","h_25129757_480.jpg":"480x320","h_25129757_340.jpg":"340x227","h_25129757_220.jpg":"220x147","pp_25129757_1280.jpg":"1280x1628","pp_25129757_1024.jpg":"1024x1303","pp_25129757_640.jpg":"640x814","pp_25129757_480.jpg":"480x611","pp_25129757_340.jpg":"340x432","pp_25129757_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1568x2242","hd_25418387_1920.png":"1920x1080","k_25418387_1280.png":"1280x1280","k_25418387_1024.png":"1024x1024","k_25418387_640.png":"640x640","k_25418387_480.png":"480x480","k_25418387_340.png":"340x340","k_25418387_220.png":"220x220","o_25418387_1280.png":"1280x1830","o_25418387_1024.png":"1024x1464","o_25418387_640.png":"640x915","o_25418387_480.png":"480x686","o_25418387_340.png":"340x486","o_25418387_220.png":"220x314","h_25418387_1280.png":"1280x854","h_25418387_1024.png":"1024x683","h_25418387_640.png":"640x427","h_25418387_480.png":"480x320","h_25418387_340.png":"340x227","h_25418387_220.png":"220x147","pp_25418387_1280.png":"1280x1628","pp_25418387_1024.png":"1024x1303","pp_25418387_640.png":"640x814","pp_25418387_480.png":"480x611","pp_25418387_340.png":"340x432","pp_25418387_220.png":"220x280"},{"size0":"1585x2226","hd_25418388_1920.png":"1920x1080","k_25418388_1280.png":"1280x1280","k_25418388_1024.png":"1024x1024","k_25418388_640.png":"640x640","k_25418388_480.png":"480x480","k_25418388_340.png":"340x340","k_25418388_220.png":"220x220","o_25418388_1280.png":"1280x1797","o_25418388_1024.png":"1024x1438","o_25418388_640.png":"640x898","o_25418388_480.png":"480x674","o_25418388_340.png":"340x477","o_25418388_220.png":"220x308","h_25418388_1280.png":"1280x854","h_25418388_1024.png":"1024x683","h_25418388_640.png":"640x427","h_25418388_480.png":"480x320","h_25418388_340.png":"340x227","h_25418388_220.png":"220x147","pp_25418388_1280.png":"1280x1628","pp_25418388_1024.png":"1024x1303","pp_25418388_640.png":"640x814","pp_25418388_480.png":"480x611","pp_25418388_340.png":"340x432","pp_25418388_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_14288108_1920.jpg":"1920x1080","k_14288108_1280.jpg":"1280x1280","k_14288108_1024.jpg":"1024x1024","k_14288108_640.jpg":"640x640","k_14288108_480.jpg":"480x480","k_14288108_340.jpg":"340x340","k_14288108_220.jpg":"220x220","o_14288108_1280.jpg":"1280x851","o_14288108_1024.jpg":"1024x681","o_14288108_640.jpg":"640x425","o_14288108_480.jpg":"480x319","o_14288108_340.jpg":"340x226","o_14288108_220.jpg":"220x146","h_14288108_1280.jpg":"1280x854","h_14288108_1024.jpg":"1024x683","h_14288108_640.jpg":"640x427","h_14288108_480.jpg":"480x320","h_14288108_340.jpg":"340x227","h_14288108_220.jpg":"220x147","pp_14288108_1280.jpg":"1280x1628","pp_14288108_1024.jpg":"1024x1303","pp_14288108_640.jpg":"640x814","pp_14288108_480.jpg":"480x611","pp_14288108_340.jpg":"340x432","pp_14288108_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1543x2218","hd_25418396_1920.png":"1920x1080","k_25418396_1280.png":"1280x1280","k_25418396_1024.png":"1024x1024","k_25418396_640.png":"640x640","k_25418396_480.png":"480x480","k_25418396_340.png":"340x340","k_25418396_220.png":"220x220","o_25418396_1280.png":"1280x1839","o_25418396_1024.png":"1024x1471","o_25418396_640.png":"640x919","o_25418396_480.png":"480x689","o_25418396_340.png":"340x488","o_25418396_220.png":"220x316","h_25418396_1280.png":"1280x854","h_25418396_1024.png":"1024x683","h_25418396_640.png":"640x427","h_25418396_480.png":"480x320","h_25418396_340.png":"340x227","h_25418396_220.png":"220x147","pp_25418396_1280.png":"1280x1628","pp_25418396_1024.png":"1024x1303","pp_25418396_640.png":"640x814","pp_25418396_480.png":"480x611","pp_25418396_340.png":"340x432","pp_25418396_220.png":"220x280"},{"size0":"1560x2215","hd_25418390_1920.png":"1920x1080","k_25418390_1280.png":"1280x1280","k_25418390_1024.png":"1024x1024","k_25418390_640.png":"640x640","k_25418390_480.png":"480x480","k_25418390_340.png":"340x340","k_25418390_220.png":"220x220","o_25418390_1280.png":"1280x1817","o_25418390_1024.png":"1024x1453","o_25418390_640.png":"640x908","o_25418390_480.png":"480x681","o_25418390_340.png":"340x482","o_25418390_220.png":"220x312","h_25418390_1280.png":"1280x854","h_25418390_1024.png":"1024x683","h_25418390_640.png":"640x427","h_25418390_480.png":"480x320","h_25418390_340.png":"340x227","h_25418390_220.png":"220x147","pp_25418390_1280.png":"1280x1628","pp_25418390_1024.png":"1024x1303","pp_25418390_640.png":"640x814","pp_25418390_480.png":"480x611","pp_25418390_340.png":"340x432","pp_25418390_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25129756_1920.jpg":"1920x1080","k_25129756_1280.jpg":"1280x1280","k_25129756_1024.jpg":"1024x1024","k_25129756_640.jpg":"640x640","k_25129756_480.jpg":"480x480","k_25129756_340.jpg":"340x340","k_25129756_220.jpg":"220x220","o_25129756_1280.jpg":"1280x853","o_25129756_1024.jpg":"1024x682","o_25129756_640.jpg":"640x426","o_25129756_480.jpg":"480x320","o_25129756_340.jpg":"340x226","o_25129756_220.jpg":"220x146","h_25129756_1280.jpg":"1280x854","h_25129756_1024.jpg":"1024x683","h_25129756_640.jpg":"640x427","h_25129756_480.jpg":"480x320","h_25129756_340.jpg":"340x227","h_25129756_220.jpg":"220x147","pp_25129756_1280.jpg":"1280x1628","pp_25129756_1024.jpg":"1024x1303","pp_25129756_640.jpg":"640x814","pp_25129756_480.jpg":"480x611","pp_25129756_340.jpg":"340x432","pp_25129756_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1558x2210","hd_25418389_1920.png":"1920x1080","k_25418389_1280.png":"1280x1280","k_25418389_1024.png":"1024x1024","k_25418389_640.png":"640x640","k_25418389_480.png":"480x480","k_25418389_340.png":"340x340","k_25418389_220.png":"220x220","o_25418389_1280.png":"1280x1815","o_25418389_1024.png":"1024x1452","o_25418389_640.png":"640x907","o_25418389_480.png":"480x680","o_25418389_340.png":"340x482","o_25418389_220.png":"220x312","h_25418389_1280.png":"1280x854","h_25418389_1024.png":"1024x683","h_25418389_640.png":"640x427","h_25418389_480.png":"480x320","h_25418389_340.png":"340x227","h_25418389_220.png":"220x147","pp_25418389_1280.png":"1280x1628","pp_25418389_1024.png":"1024x1303","pp_25418389_640.png":"640x814","pp_25418389_480.png":"480x611","pp_25418389_340.png":"340x432","pp_25418389_220.png":"220x280"},{"size0":"1556x2211","hd_25418391_1920.png":"1920x1080","k_25418391_1280.png":"1280x1280","k_25418391_1024.png":"1024x1024","k_25418391_640.png":"640x640","k_25418391_480.png":"480x480","k_25418391_340.png":"340x340","k_25418391_220.png":"220x220","o_25418391_1280.png":"1280x1818","o_25418391_1024.png":"1024x1455","o_25418391_640.png":"640x909","o_25418391_480.png":"480x682","o_25418391_340.png":"340x483","o_25418391_220.png":"220x312","h_25418391_1280.png":"1280x854","h_25418391_1024.png":"1024x683","h_25418391_640.png":"640x427","h_25418391_480.png":"480x320","h_25418391_340.png":"340x227","h_25418391_220.png":"220x147","pp_25418391_1280.png":"1280x1628","pp_25418391_1024.png":"1024x1303","pp_25418391_640.png":"640x814","pp_25418391_480.png":"480x611","pp_25418391_340.png":"340x432","pp_25418391_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1448","hd_24940455_1920.jpg":"1920x1080","k_24940455_1280.jpg":"1280x1280","k_24940455_1024.jpg":"1024x1024","k_24940455_640.jpg":"640x640","k_24940455_480.jpg":"480x480","k_24940455_340.jpg":"340x340","k_24940455_220.jpg":"220x220","o_24940455_1280.jpg":"1280x965","o_24940455_1024.jpg":"1024x772","o_24940455_640.jpg":"640x482","o_24940455_480.jpg":"480x362","o_24940455_340.jpg":"340x256","o_24940455_220.jpg":"220x165","h_24940455_1280.jpg":"1280x854","h_24940455_1024.jpg":"1024x683","h_24940455_640.jpg":"640x427","h_24940455_480.jpg":"480x320","h_24940455_340.jpg":"340x227","h_24940455_220.jpg":"220x147","pp_24940455_1280.jpg":"1280x1628","pp_24940455_1024.jpg":"1024x1303","pp_24940455_640.jpg":"640x814","pp_24940455_480.jpg":"480x611","pp_24940455_340.jpg":"340x432","pp_24940455_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1499x2192","hd_25418392_1920.png":"1920x1080","k_25418392_1280.png":"1280x1280","k_25418392_1024.png":"1024x1024","k_25418392_640.png":"640x640","k_25418392_480.png":"480x480","k_25418392_340.png":"340x340","k_25418392_220.png":"220x220","o_25418392_1280.png":"1280x1871","o_25418392_1024.png":"1024x1497","o_25418392_640.png":"640x935","o_25418392_480.png":"480x701","o_25418392_340.png":"340x497","o_25418392_220.png":"220x321","h_25418392_1280.png":"1280x854","h_25418392_1024.png":"1024x683","h_25418392_640.png":"640x427","h_25418392_480.png":"480x320","h_25418392_340.png":"340x227","h_25418392_220.png":"220x147","pp_25418392_1280.png":"1280x1628","pp_25418392_1024.png":"1024x1303","pp_25418392_640.png":"640x814","pp_25418392_480.png":"480x611","pp_25418392_340.png":"340x432","pp_25418392_220.png":"220x280"},{"size0":"1542x2196","hd_25418393_1920.png":"1920x1080","k_25418393_1280.png":"1280x1280","k_25418393_1024.png":"1024x1024","k_25418393_640.png":"640x640","k_25418393_480.png":"480x480","k_25418393_340.png":"340x340","k_25418393_220.png":"220x220","o_25418393_1280.png":"1280x1822","o_25418393_1024.png":"1024x1458","o_25418393_640.png":"640x911","o_25418393_480.png":"480x683","o_25418393_340.png":"340x484","o_25418393_220.png":"220x313","h_25418393_1280.png":"1280x854","h_25418393_1024.png":"1024x683","h_25418393_640.png":"640x427","h_25418393_480.png":"480x320","h_25418393_340.png":"340x227","h_25418393_220.png":"220x147","pp_25418393_1280.png":"1280x1628","pp_25418393_1024.png":"1024x1303","pp_25418393_640.png":"640x814","pp_25418393_480.png":"480x611","pp_25418393_340.png":"340x432","pp_25418393_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1259","hd_25280149_1920.jpg":"1920x1080","k_25280149_1280.jpg":"1280x1280","k_25280149_1024.jpg":"1024x1024","k_25280149_640.jpg":"640x640","k_25280149_480.jpg":"480x480","k_25280149_340.jpg":"340x340","k_25280149_220.jpg":"220x220","o_25280149_1280.jpg":"1280x839","o_25280149_1024.jpg":"1024x671","o_25280149_640.jpg":"640x419","o_25280149_480.jpg":"480x314","o_25280149_340.jpg":"340x222","o_25280149_220.jpg":"220x144","h_25280149_1280.jpg":"1280x854","h_25280149_1024.jpg":"1024x683","h_25280149_640.jpg":"640x427","h_25280149_480.jpg":"480x320","h_25280149_340.jpg":"340x227","h_25280149_220.jpg":"220x147","pp_25280149_1280.jpg":"1280x1628","pp_25280149_1024.jpg":"1024x1303","pp_25280149_640.jpg":"640x814","pp_25280149_480.jpg":"480x611","pp_25280149_340.jpg":"340x432","pp_25280149_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1529x2200","hd_25418394_1920.png":"1920x1080","k_25418394_1280.png":"1280x1280","k_25418394_1024.png":"1024x1024","k_25418394_640.png":"640x640","k_25418394_480.png":"480x480","k_25418394_340.png":"340x340","k_25418394_220.png":"220x220","o_25418394_1280.png":"1280x1841","o_25418394_1024.png":"1024x1473","o_25418394_640.png":"640x920","o_25418394_480.png":"480x690","o_25418394_340.png":"340x489","o_25418394_220.png":"220x316","h_25418394_1280.png":"1280x854","h_25418394_1024.png":"1024x683","h_25418394_640.png":"640x427","h_25418394_480.png":"480x320","h_25418394_340.png":"340x227","h_25418394_220.png":"220x147","pp_25418394_1280.png":"1280x1628","pp_25418394_1024.png":"1024x1303","pp_25418394_640.png":"640x814","pp_25418394_480.png":"480x611","pp_25418394_340.png":"340x432","pp_25418394_220.png":"220x280"},{"size0":"1551x2254","hd_25418395_1920.png":"1920x1080","k_25418395_1280.png":"1280x1280","k_25418395_1024.png":"1024x1024","k_25418395_640.png":"640x640","k_25418395_480.png":"480x480","k_25418395_340.png":"340x340","k_25418395_220.png":"220x220","o_25418395_1280.png":"1280x1860","o_25418395_1024.png":"1024x1488","o_25418395_640.png":"640x930","o_25418395_480.png":"480x697","o_25418395_340.png":"340x494","o_25418395_220.png":"220x319","h_25418395_1280.png":"1280x854","h_25418395_1024.png":"1024x683","h_25418395_640.png":"640x427","h_25418395_480.png":"480x320","h_25418395_340.png":"340x227","h_25418395_220.png":"220x147","pp_25418395_1280.png":"1280x1628","pp_25418395_1024.png":"1024x1303","pp_25418395_640.png":"640x814","pp_25418395_480.png":"480x611","pp_25418395_340.png":"340x432","pp_25418395_220.png":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38347577 Threads: 3 Questions: 7094328492 Slow queries: 3299498 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608255503 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/stravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom-1315894 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/stravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom-1315894?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 233533 [name] => marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marjan [link] => /tag/marjan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 695375 [name] => ubojstvo mladića [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-27 12:34:19 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-mladica [link] => /tag/ubojstvo-mladica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Komunalci s Marjana mislili su da se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo. - Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju - kazao je djelatnik gradske tvrtke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (37) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418487.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Mjesec dana nije se znala sudbina 23-godišnjaka iz Splita

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418487.jpg [title] => Cropix; SD

Mjesec dana nije se znala sudbina 23-godišnjaka iz Splita

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25129757.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Pripadnik Ekipe za očevid na mjestu zločina

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418387.png [title] => SD

Faksimil naslovnice

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418388.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/14288108.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Policija obavlja očevid

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418396.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418390.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25129756.jpg [title] => Goran Sebelić/Cropix/Cropix

Prikupljanje tragova

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418389.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418391.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/24940455.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix

Vozilo mrtvozornika

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418392.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418393.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25280149.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418394.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/18/25418395.png [title] => SD

Faksimil teksta

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U utorak 11. ožujka 1997. godine, oko devet sati, na južnoj padini park-šume Marjan, ispod stabla na proplanku iznad crkvice Gospe od Sedam Žalosti pronađeno je tijelo muške osobe. Djelatnici “Parkova i nasada” su pri svojem redovitom čišćenju marjanske šume tog jutra došli na južnu padinu da otpile uvele grane i oborene borove.

Započeli su sa sječom jednog stabla kad su osjetili neugodan miris. Mislili su kako se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo.

– Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju – kazao je djelatnik gradske tvrtke.

Ubrzo nakon dolaska policajaca, krim-tehničara i patologa pretpostavilo se da se radi o Dejanu Đuderiji (23), zvanom Medo, iz Splita. Bio je odjeven u traperice i sivu košulju te obuven u crne tenisice. Ležao je na desnom boku, a u desnoj ruci nađeno mu je dlijeto.

---

image

Pripadnik Ekipe za očevid na mjestu zločina

Paun Paunović/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Nakon provedene obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem te je potvrđen identitet.

– Pokojnik je tupim predmetom udaren u glavu, u potiljak. Najvjerojatnije se radilo o kamenu teškom najmanje 1,5 kilograma – naveo je patolog.

Mjesec dana potrage

Za nesretnim mladićem tragalo se mjesec dana, a posljednji je put viđen 13. veljače, kad je izišao iz roditeljske kuće u Vukasovićevoj ulici s namjerom da proda automobil Alfa Romeo, crne boje. Od tada mu se gubi svaki trag, pa su djelatnici PU splitsko-dalmatinske raspisali potragu za mladićem.

Prema tada dobivenim informacijama, automobil je prodao za 10.000 njemačkih maraka Duji Coti (25). Nakon transakcije vlasnika nitko nije vidio, a pretpostavljalo se kako je otišao kod rodbine u inozemstvo, budući da je planirao proširiti posao s prodajom vozila.

Druga pretpostavka o njegovu nestanku bila je da je otišao u posjet prijateljima. Obitelj i prijatelji nisu imali nikakve naznake gdje bi mogao biti, sve do stravičnog otkrića u utorak ujutro.

– Znaš, ubijen je mali Medo. Znaš koji je to? Prije par godina je otišao u Francusku, radio je tamo kod rodbine četiri godine i zaradio novac. Kada se vratio, uložio je zaradu u biznis i prodavao rabljene motore i automobile.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Pronašli su ga na Marjanu, pod stablom. Mali je bio krasan, lijep i pristojan dečko – govorilo se u petak po gradskom kotaru Lučac-Manuš, gdje je živio ubijeni 23-godišnjak.

Već dan nakon pronalaska tijela kao osumnjičeni za ubojstvo iz koristoljublja uhićen je upravo kupac vozila Duje Cota, s kojim je Dejan Đuderija posljednji viđen. Rekonstrukcijom kretanja ubojice mladića, istražitelji su zaključili kako je 13. veljače tijekom jutra Dejan Đuderija došao po Duju Cotu ispred njegove kuće da obave kupoprodaju i ispune potrebne papire.

CRNI NOTES (36): Mučka smrt inženjera iz Splita: nakon svađe u kafiću na Mertojaku bivši boksač ga je na stepenicama izudarao šakama

Duje Cota je izjavio kako je tada dao Dejanu Đuderiji 8000 njemačkih maraka i ostao mu dužan 2100. Sjeo je za upravljač tek kupljene Alfe i odvezao Dejana pred zgradu Općine oko 13 sati, nakon čega je odvezao vozilo na pranje.

CRNI NOTES (35): Zasjeda na stubištu zgrade u Splitu: bjegunac iz zatvora policijskim pištoljem ubio poduzetnika i odnio torbu s novcem

Poslijepodne je proveo s prijateljem i djevojkom. Ali inspektori su otkrili da je Dejan Đuderija viđen oko 18 sati u lunaparku na Poljudu. Očevici su kazali da je bio s Alfa Romeom, a Duju Cotu tada nisu vidjeli s njim.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pretpostavlja se kako su nakon toga njih dvojica otišla do proplanka na Marjanu do kojeg vodi strma staza, gdje je 23-godišnjak dobio smrtonosni udarac u glavu. Nakon toga je licem pao na zemlju u rupu koja se nalazila ispod bora.

Krajem srpnja 1997. godine protiv Duje Cote je podignuta optužnica zbog ubojstva Dejana Đuderije 13. veljače u poslijepodnevnim satima. S Dejanom Đuderijom je pregovarao o kupnji automobila koji je on prodavao za svojeg rođaka.

Duje Cota odlučio je usmrtiti ga i za sebe bez isplate zadržati automobil te uzeti i druge predmete, vlasništvo Dejana Đuderije. Zatim su se odvezli Alfom u šumu na Marjanu do crkvice. Optuženi je Đuderiji prišao sleđa te ga je iznenada snažno udario kamenom teškim pet kilograma u lijevi dio glave i zadao mu smrtonosne ozljede.

Duje Cota je zadržao automobil, a uzeo je i fotoaparat Konica, jeans jaknu Levis, vrijednosti 40.000 kuna. Sakrio je tijelo i otišao s mjesta zločina, navodilo se u optužnici. Bor se u međuvremenu srušio i pokrio ga te je tijelo nađeno nakon 29 dana.

Kobna trgovina

Na početku suđenja polovinom prosinca Duje Cota iznio je svoju obranu.

– Dejana Đuderiju poznavao sam samo iz viđenja po tome što se bavio prodajom automobila, a jedan sam namjeravao kupiti. S njim sam se tog jutra dogovorio oko kupnje Alfa Romea za cijenu od 10.500 maraka, ali kako su gume bile trošne, ipak je cijenu snizio za 400 maraka.

---

image

Policija obavlja očevid

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon dogovorenog posla napravili smo đir Alfom do Bobisa na Zvončacu, gdje smo susreli Dejanovog prijatelja, pa sam ga tu ostavio i automobilom otišao kući izvesti psa u šetnju. Vratio sam se na Zvončac, odakle sam Dejana odvezao na autobusno stajalište kraj Općine – kazao je.

CRNI NOTES (34): Pogođen u leđa, mladi pomorski časnik pao je s Vespe; smrtonosni metak ispaljen je bez motiva, bez razloga, bez cilja...

Na pitanje predsjednika sudskog vijeća ima li jeans jaknu, odgovorio je kako ima te da je iz dnevnog tiska saznao da je neka jeans jakna nađena u njegovu automobilu i da je to Đuderijino vlasništvo. Iskaz su dali roditelji i brat ubijenog mladića, a zatim i njegov prijatelj s kojim je prodavao automobile.

– Dejan je na Zvončac došao Alfom u kojoj je bio Cota, a nakon određenog vremena su se odvezli i više ga nikada nisam vidio – rekao je.

Svjedočila je djevojka koja je s Cotom bila večer nakon smrti Dejana Đuderije.

– Navečer oko 20 sati po mene je crnom Alfom došao Duje pa smo otišli vani u provod. Bio je odjeven u jeans jaknu svijetle boje, a cijelu večer bio je opušten – izjavila je.

CRNI NOTES (33): Ubojstvo na Čiovu: Pripadnik Vojne policije HV-a s 19 metaka je gađao, a s 11 pogodio redara u diskoteci

Stalni sudski vještak neuropsihijatar iznio je nalaz i mišljenje u kojem je kazao kako su kod optuženoga prisutne određene psihičke smetnje, kao i posttraumatski stresni poremećaj. Brat optuženoga je posvjedočio da je Duje Cota imao problema s drogom te da mu je više puta pozajmljivao novac.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Polovinom siječnja 1998. godine provedena je rekonstrukcija na mjestu zločina na Marjanu, tijekom koje je sudsko vijeće obišlo okolne puteljke kako bi vidjeli kuda se sve moglo doći. U veljači je Duje Cota proglašen krivim i osuđen na 15 godina zatvora.

– Presuda se treba temeljiti na materijalnim dokazima, a u ovom slučaju je jeans jakna pronađena u Cotinu stanu, kao i predmeti iz vozila, vlasništvo Dejana Đuderije. Optuženi nije imao ni jedan valjani razlog otkud u njegovu ormaru jakna.

Sud smatra da je Duje Cota počinio ubojstvo, a motiv mu je bio doći do Alfa Romea, jer kako nije imao novca, mogao je zaraditi prodajom dijelova vozila. U ovu zatvorsku kaznu uračunata je i pravomoćna presuda iz 1996. godine, kad je Cota osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog krađe dva automobila i pištolja.

Stoga mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 15 godina zatvora – kazao je predsjednik sudskog vijeća.

Početkom kolovoza 1999. godine Vrhovni sud je potvrdio presudu za ubojstvo te je postala pravomoćna. Prvi dio kazne Duje Cota je odslužio u Lepoglavi, nakon čega je premješten u zatvor u Šibenik.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Krajem 2007. godine dobio je prekid izdržavanja kazne jer je zatvorski liječnik procijenio da mu se u zatvoru ne može pružiti odgovarajuća medicinska njega. Prekid kazne mu je produljen i tijekom 2008. godine zbog skrbi o malodobnoj djeci, a morao se javljati policiji svakih osam dana.

Nakon što se krajem ožujka nije javio u dogovoreno vrijeme, za njim je raspisana tjeralica. Tada se otkrilo da je za vrijeme prekida kazne dilao heroin po splitskom i kaštelanskom području, kao dio skupine preprodavača droge.

Uhićen je nakon dva tjedna u Zagrebu u kafiću na području Španskog. Odveden je natrag u šibenski zatvor, odakle je krajem istog mjeseca premješten u Lepoglavu na izdržavanje ostatka kazne.

U siječnju 2010. godine osuđen je na četiri godine zatvora zbog prodaje heroina za vrijeme prekida zatvorske kazne.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Paun Paunović/Cropix SD SD Nikola Vilić/Cropix SD SD Goran Sebelić/Cropix/Cropix SD SD Luka Gerlanc/Cropix SD SD Damir Krajač/Cropix SD SD
Cropix; SD

Mjesec dana nije se znala sudbina 23-godišnjaka iz Splita

Paun Paunović/Cropix

Pripadnik Ekipe za očevid na mjestu zločina

SD

Faksimil naslovnice

SD

Faksimil teksta

Nikola Vilić/Cropix

Policija obavlja očevid

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Goran Sebelić/Cropix/Cropix

Prikupljanje tragova

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Luka Gerlanc/Cropix

Vozilo mrtvozornika

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/stravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom-1315894 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a6b97ca928fcadbdb9e8d4ffa84db2581456c027 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Stravi%C4%8Dno+otkri%C4%87e+u+%C5%A1umi+na+Marjanu%3A+nestali+Spli%C4%87anin+le%C5%BEao+je+ispod+bora%2C+na+glavi+je+imao+ranu+od+udarca+kamenom&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fstravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom-1315894 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fstravicno-otkrice-u-sumi-na-marjanu-nestali-splicanin-lezao-je-ispod-bora-na-glavi-je-imao-ranu-od-udarca-kamenom-1315894 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Komunalci s Marjana mislili su da se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo. - Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju - kazao je djelatnik gradske tvrtke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (37) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCRNI NOTES (37)

Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom

19. kolovoza 2023. - 07:29

U utorak 11. ožujka 1997. godine, oko devet sati, na južnoj padini park-šume Marjan, ispod stabla na proplanku iznad crkvice Gospe od Sedam Žalosti pronađeno je tijelo muške osobe. Djelatnici “Parkova i nasada” su pri svojem redovitom čišćenju marjanske šume tog jutra došli na južnu padinu da otpile uvele grane i oborene borove.

Započeli su sa sječom jednog stabla kad su osjetili neugodan miris. Mislili su kako se radi o otpacima te su nastavili raditi sve do trenutka kada je jedan od radnika pod granjem opazio tkaninu, a zatim i tijelo.

– Pozvao sam kolegu sav užasnut, pa smo zajedno uklonili granje i stvarno, ispod granja je bio leš. Bili smo šokirani otkrićem i odmah smo pozvali šefa, a on je pozvao policiju – kazao je djelatnik gradske tvrtke.

Ubrzo nakon...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:38