StoryEditorOCM
Crna kronikaopasnosti prometa

Stravičan niz nesreća u hrvatskom gradiću, u jednom danu teško ozlijeđeno petero djece. Jedno se bori za život

Piše Vijesti SD
22. lipnja 2024. - 11:38

Na bjelovarskom području u petak su se dogodile tri nesreće u kojima je teško stradalo čak petero tinejdžera, svi u dobi između 13 i 15 godina. U jednoj nesreći sletio je quad, u drugoj je na dijete naletio osobni automobil, dok se u trećoj radilo o padu s romobila. Najteža, u kojoj je teško ozlijeđeno troje tinejdžera, dogodila se u petak poslijepodne oko 15 i 45 sati u Bulincu.

U zavoju na županijskoj cesti u Bulincu došlo je do slijetanja quada kojim je upravljala tinejdžerica, a čiji suvozači su bili dvojica dječaka, također tinejdžerske dobi, piše Moj portal.

- Uslijed prebrze vožnje sletjeli su u putni jarak, nekontrolirano se nastavili kretati te pritom udarili u betonski most. Nijedno od njih nije imalo kacigu, a vozačica je upravljala quadom bez dozvole - kažu u policiji.

Ravnateljica OB Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković, potvrdila je da su tinejdžeri teško ozlijeđeni.

- Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dijete bori se za život - rekla je.

Nesreća u kojoj je na dijete na zebri naletio automobil dogodila se oko 20 i 35 sati u Franjevačkoj ulici, pored zgrade stomatologije.

- Dijete se kretalo iz Livadićeve ulice prema Istarskoj, prelazilo je na pješačkom prijelazu Franjevačku ulicu, a na njega je naletio 21-godišnji vozač koji je vozio prema središtu grada. Uslijed pokušaja izbjegavanja, vozač je oborio dijete koje je palo na kolnik - rekli su u policiji.

Nakon zaprimanja u bjelovarsku bolnicu, pokazalo se da je djevojčica, za koju se neslužbeno doznaje da ima 13 godina, zadobila teške tjelesne ozljede.

Sat vremena kasnije, u 21 i 35 sati, nova nesreća dogodila se u Zagorskoj ulici u Bjelovaru. Dijete je uslijed neoprezne vožnje palo s romobila i zadobilo teške ozljede glave. Moj portal neslužbeno doznaje kako je riječ o 15-godišnjem djetetu.

Ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković potvrdila je kako je u bolnicu zaprimljeno još jedno dijete uslijed pada s romobila koje je također tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dijete koje je u petak stradalo na bjelovarskom području. Kako je rekla, jedno od dvoje djece koja su sudjelovala u nesrećama na romobilima lakše je ozlijeđeno i na promatranju je, dok su drugo s teškim ozljedama prevezli u zagrebačku bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:20