StoryEditorOCM
Crna kronikaPROGLAŠEN KRIVIM

Stobrečanin s BMV-om u sitnim satima prošao kroz crveno na raskrižju u Splitu: sud mu ublažio kaznu zbog iskrenosti...

Piše P. Č.
21. studenog 2023. - 00:01

Sa 150 eura kažnjen je 41-godišnjaka iz Stobreča koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu u siječnju ove godine na raskrižju Domovinskog rata i Mažuranićevog šetališta u Splitu. Stobrečanin je počinio prometni prekršaj u sitnim satima, točnije 3.40 sati, dok je išao na posao.

Proglašen je krivim i kažnjen na Prekršajnom sudu u Splitu. Iako je policija tražila mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u roku od mjesec dana sud tu mjeru nije izrekao jer je uzeo u obzir niz olakotnih okolnosti koje je okrivljenik iznio u svojoj obrani.

- Priznajem što sam napravio I žao mi je. Posudio sam od prijatelja BMW bi kolegu odvezao kući, a sebe na posao u Dračevac gdje se nalaze kamioni za skupljanje otpada i gdje radim.

Bilo je rano ujutro, oko 3 sata nije bilo nigdje nikoga i bio sam zamišljen te sam nehotice prošao kroz crveno svjetlo dok sam skretao udesno iz Mažuranićeve u ulicu Domovinskog rata - naveo je 41-godišnjak.

image

Stobrečanin je prošao kroz crveno u 3.40 ujutro

Tomislav Kristo/Cropix

Njegovo priznanje prekršaja, činjenica da prethodno nije kažnjavan, te da je oženjen i otac malodobnog djeteta, a da prekršaj nije imao kao posljedicu štetu su uzeti kao olakotne okolnosti. Stoga  je sud išao ispod minimalne propisane kazne jer je za opisani prekršaj zakonom propisana kazna od 390 do 920 eura.

Stobrečanin je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 90 dana po primitku presude, a ako u tom roku plati dvije trećine ukupnog iznosa, smatrat će se da je kaznu u potpunosti podmirio. Troškove prekršajnog postupka u iznosu od 20 eura također snosi također Stobrečanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 04:18