StoryEditor
Crna kronikasuđenje za klevetu

Stipe Mesić i Miro Bulj oči u oči na sudu: sinjski gradonačelnik objašnjavao zašto je bivšeg predsjednika RH nazvao ‘elementarnom nepogodom za Hrvatsku‘

1. listopada 2021. - 17:19

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ispitani su u petak na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u postupku koji je Mesić pokrenuo nakon što ga je Bulj na društvenoj mreži nazvao klevetnikom.

Mesić je tužio Bulja zbog klevete jer ga je na svojem Facebook profilu u veljači 2019. nazvao ''elementarnom nepogodom za Hrvatsku i klevetnikom naše države''.

U svom iskazu Mesić je objašnjavao što mu je narušilo čast i ugled pa od Bulja traži 30 tisuća kuna. Bulj je pak pojasnio zašto je Mesića nazvao elementarnom nepogodom i klevetnikom, a istaknuo je kako je Mesićev napad počeo nakon što je kao saborski zastupnik ukinuo ured bivšeg predsjednika Mesića, priopćio je Most u petak.

Sutkinja Janja Marijan Žabek odbila je Buljeve dokazne prijedloge, a predložio je Vladimira Šeksa, Josipa Manolića, Davora Božinovića, Marijanu Petir… sve Mesićeve bivše suradnike, kao i preslušavanje snimki Mesićeva govora u Sydneyju i snimke priloga koji govori o čekovima koje je dobio od iseljenika.

Zbog odbijanja dokaza, Bulj je zatražio izuzeće sutkinje, kažu u Mostu.
 

item - id = 1131629
related id = 0 -> 1160064
related id = 1 -> 1159985
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 19:23