StoryEditorOCM
Crna kronikanovčana kazna

Splićanka ignorirala pozive zbog prolaska kroz crveno, ali onda je sud promijenio taktiku: Na kraju je priznala krivnju

Piše Vijesti SD
24. prosinca 2023. - 22:40

Prekršajni sud u Splitu kaznio je 41-godišnju Splićanku zbog prolaska preko crvenog svjetla na semaforu novčanom kaznom u iznosu od 390 eura. 41-godišnjakinja se u jutarnjim satima u siječnju 2020. godine, vozeći se svojim automobilom kroz ulicu Domovinskog rata, nije zaustavila na križanju s ulicom Zbora narodne garde iako je tada bio upaljen znak crvenog svjetla.

Budući da je, nakon tri pismena poziva Splićanki, svaki poziv vraćen s naznakama dostavne službe “obaviješten nije podigao pošiljku” Prekršajni sud je odlučio pozvati 41-godišnjakinju na sudsku raspravu preko oglasne ploče. Sudska rasprava je potom održana u nazočnosti Splićanke.

Na raspravi je, nakon pregleda CD s video snimkom na kojem se vidi trenutak prelaska raskrižja dok je bio upaljen znak crvenog svjetla, utvrđeno da je Splićanka počinila prometni prekršaj. Splićanka je priznala krivnju, ali se pravdala da je namjeravala raskrižje proći dok je bio upaljen znak žutog svjetla.

Sud je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir priznanje prekršaja, te je izrekao blažu novčanu kaznu u iznosu od 390 eura koji se treba platiti u roku od tri mjeseca. Ako Splićanka u istom vremenskom periodu plati dvije trećine od tog iznosa smatrat će se da je kazna plaćena u cijelosti. 41-godišnjakinja je dužna platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 40 eura.

image
Matija Djanjesic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:25