StoryEditor
Crna kronikaProglašeni krivima

Racija u kafiću: četvorka osuđena jer je kartala poker, policija im oduzela sav novac koji je bio na stolu. Uz to su dobili kaznu, evo koliku

Piše PSD
21. siječnja 2022. - 19:27

Četiri muškarca proglašena su krivima i osuđena jer ih je policija zatekla kako kartaju poker za novac, piše Danica.hr.

Događaj se zbio još u studenome, na zagrebačkim Poljanicama gdje je policija provela raciju u jednom kafiću. Četvorku su zatekli kako "kockaju za stolom u stražnjem odvojenom dijelu lokala".

"Kartali su na način da su u rukama držali karte za poker zajedno s novčanicama u apoenima od 100 i 200 kuna, a što je utvrđeno prilikom obavljanja operativne akcije Racija. Dakle, na javnom mjestu su kockali, čime su počinili prekršaj protiv javnog reda i mira", stoji u presudi prekršajne sutkinje.

Ivan (34), Josip (34), Davor (56) i Ivan (38) kažnjeni su svaki sa po 50 njemačkih maraka, odnosno po 188,50 kuna. No, policija im je trajno oduzela i hrpu novčanica od 100 i 200 kuna koje su koristili prilikom kartanja pokera, javlja Danica.hr.

"Sud je okrivljenicima izrekao zaštitnu mjeru trajnog oduzimanja predmeta prekršaja, i to novčanice u apoenima od 100 i 200 kuna, prema potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, budući je izricanje mjere zakonom propisano kao obavezno", zaključila je sutkinja.

Nije poznato koliko je novca te noći ukupno bilo za kartaškim stolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 10:51