StoryEditorOCM
Crna kronikaNema popusta!

Poznati glazbenik dosegnuo dno karijere: osuđen zbog narušavanja javnog reda dok je nastupao na terasi kavane u Otoku!

Piše Mario Matana
15. ožujka 2024. - 14:08

Tko bi to mogao očekivati, da će u Otoku nekim "jalnuškim diletantima" smetati glasna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti! Jer kako drugačije shvatiti činjenicu da su na taj datum prijavili glasnu glazbu iz lokalnog kafića, zbog čega je intervenirala policija, a na koncu "buletu" mora platiti – Igor Cukrov!

Da, da, upravo Igor Cukrov, naš glazbenik koji je slavu stekao nastupom u talent-showu Operacija trijumf! Na tom showu je zadobio simpatije člana žirija Tonča Huljića, a iako je ispao na trinaestoj gala večeri, nakon Operacije trijumf prijavio se na Doru 2009. godine. S pjesmom "Lijepa Tena" koju je uglazbio upravo Huljić, a Cukrov izveo s Andreom Šušnjarom, pobijedio na finalu te je zastupao Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije u Moskvi te godine, osvojivši 18. mjesto.

image

Igor Cukrov i Andrea Šušnjara

Ante Čizmić/Cropix

Ove generalije su bile potrebne kako bi se bolje shvatile amplitude glazbeničkog posla: jedan dan nastupate u Moskvi, pred desecima milijuna TV gledatelja, a figurativni idući dan ste na glavnom trgu Otoka Dalmatinskog u praktički jedinom bircuzu mjesta... I onda još "popušiš" kaznu!

Kako je naime utvrdila prekršajna sutkinja u Sinju, Igor Cukrov je kriv zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mora platiti – 50 eura! Dobro, i 30 eura sudskih troškova, ali ako na vrijeme odluči platiti kaznu, onda iznosi dvije trećine od tih 50 eura...

Što se zapravo dogodilo? Pa, Igor Cukrov je nastupao na terasi caffe bara Kavana Otok te je tako 5. kolovoza 2021. godine u dva sata poslije ponoći "narušavao javni red i mir na neograničenom javnom mjestu slučajnim prolaznicima kao i noćni odmor stanarima na Trgu dr. FranjeTuđmana, u Otoku Dalmatinskom, na način da je kao glazbenik preko mikrofona koji je bio spojen na zvučnike pjevao uživo, što su čuli policijski službenici na udaljenosti od 200 metara, a koji su zbog navedenog i pozvani od strane građana" - stoji u presudi.

Kako se glazbenik nije pojavio pred sudom u Sinju, a njegovo ispitivanje nije bilo prijeko potrebno zaključili su na sudu, tako je presuda donesena praktički na temelju izjave svjedoka, policajca koji je stigao na intervenciju.

- Te večeri me šef smjene uputio u Otok na glavni trg, a sve po dojavi građana da svira preglasna glazba. Po dolasku sam čuo da iz Kavane Otok, na otvorenom dijelu prostora svira glazba uživo, a ulaskom u vanjski dio ugostiteljskog objekta okrivljenik je iz zvučnika uporabom mikrofona kojeg je držao u ruci, puštao glazbu i pjevao uživo tako da se glazba čula na udaljenosti od 200 metara pa čak i više... - kazao je policajac Josip U. koji je pristigao na intervenciju.

Ne može mu se zamjeriti manjak revnosti, jer je od Cukrova oduzeo zvučnik, a o tome da ugostiteljski objekt radi izvan propisanog radnog vremena je obaviješten Državni inspektorat. U svakom slučaju, sud je prihvatio svjedočenje policajca kao "objektivno, uvjerljivo i u cjelini jasno koje ne ostavlja nikakvu dvojbu u pogledu odlučnih činjenica". Tako je Igor Cukrov kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira, a novčana kazna daleko ispod zakonskog minimuma (predviđena sankcija je između 300 i 2,000 eura ili do 30 dana zatvora) određena je ocjenjujući težinu "zločina", ali i činjenicu da nije osuđivan zbog sličnih prekršaja...

E, i da ne zaboravimo, vraćen mu je zvučnik crne boje, marke Redfire 12.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:19