StoryEditorOCM
Crna kronikabez većih problema

Policijski bilten prvog dana Ultre: ‘Pala‘ četiri dilera i stotinjak konzumenata sa drogom, naplaćeno 65.000 eura kazni

Piše Marko Didić
8. srpnja 2023. - 09:23

Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja "Ultra Europe 2023", održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine.

Privedeno je ukupno 98 osoba (40 hrvatskih i 58 stranih državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom prve večeri naplaćeno je 65.000 eura novčanih kazni.

Zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama provodi se kriminalističko istraživanje nad četiri osobe. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga ukupno su kod četiri osobe pronašli i oduzeli 530 tableta ecstasya, 130 grama marihuane, 35 grama speeda, 22 grama halucinogenih gljiva.

image

Većina se dobro zabavila i bez stimulansa

Ante Cizmic/Cropix

U petak, temeljem naredbe suda, obavljena je pretraga stana 32-godišnjaka u Splitu. Policijski službenici su mu oduzeli 282 tableta amfetamina, tzv. "ecstasyja", 35 grama amfetamina, tzv. "speeda", zatim 130 grama droge konoplje, 4,5 grama droge MDMA, 22 grama halucinogenih gljiva tzv. psilocibinske gljive, tri stabljike droge konoplje, tri posude s podlogom za rast u kojima se nalaze psilocibinske gljive i spore digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima amfetamina.

Oko 20:40 sati u Splitu policijski službenici Službe kriminaliteta droga su postupali prema 23-godišnjaku kod kojeg je pronađeno i oduzeto 50 tableta ecstasy, sveukupne mase 245 grama.

Oko 20:45 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije zaustavili su 32-godišnjakinju od koje je oduzeto 170 tableta droge ecstasy i 7,4 grama kokaina.

Pola sata iza ponoći policajci su postupali su prema 41-godišnjaka, od kojeg su oduzeli 10,5 grama kokaina, 6,5 grama droge MDMA, 4,6 droge hašiš.

Sve četiri osobe su uhićene i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

image

Ultra groznica

Josko Supic/Cropix

Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela (dvije drske krađe i dva trganja lančića) i jedno oštećenje tuđe stvari. U službene prostorije dovedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim djelima i nad njima je u tijeku istraživanje.

Policijski službenici su uz redarsku službu čitavu noć bili na blokadnim punktovima, vodili računa da se poštuje privremena prometna signalizacija. Nisu zabilježili značajnije probleme u prometu u vidu većih zastoja i jutros je od 6 sati pušten promet na cestama uz Park mladeži.

Splićani trebaju imati na umu da će i večeras, od 19:30 sati do 6:30 sati u nedjelju, redarska služba zajedno s policijskim službenicima ponovno uspostaviti blokadne punktove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:43