StoryEditorOCM
Crna kronikaNA PJEŠAČKOM

Policija o teškoj prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđene dvije djevojke, ravnatelj Klaićeve otkrio u kakvom su stanju

Piše Dušan Miljuš/JL, Vijesti SD
30. srpnja 2023. - 10:24

Zagrebačka policija i službeno se oglasila o nesreći u kojoj su sinoć u Španskom ozlijeđene dvije 14-godišnjakinje. Prema policijskom priopćenju, u subotu u 19.55 sati je 39-godišnjak je upravljao Golfom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Antuna Šoljana u smjeru istoka, piše Jutarnji.hr.

Dolaskom do kućnog broja 5, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Tada je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su prelazile kolnik Antuna Šoljana u smjeru sjevera, a kretale su se obilježenim pješačkim prijelazom, piše Jutarnji.hr. Liječnička pomoć je ozlijeđenim pješakinjama pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene. U policijskom izvješću ne navodi se da je Golf bio vozilo auto škole.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu Goran Roić otkrio je u kakvom stanju su pacijentice, piše N1.

"Dvije maloljetne pacijentice (14) dovežene vozilom Hitne medicinske pomoći, stradale su jučer u prometnoj nezgodi u naletu automobila. Jedna je zadobila koštani prijelom kostiju potkoljenice”, kazao je Roić navodeći da će danas vjerojatno uslijediti oprerativni zahvat.

Dodao je da djevojčica ima brojne rane, nagnječenja pretežno ekstremiteta te potres mozga.

“Druga djevojčica također ima koštani prijelom u području gležnja i stopala, također brojne rane, nagnječenja i oguljotine ekstremiteta i glave, potres mozga”, dodao je ravnatelj Klaićeve, piše N1.

Istaknuo je da su obje djevojčice stabilnih vitalnih parametara i pri svijesti. Dodaje da su rane i prijelomi primarno sanirani te da su obje djevojčice zadržane na bolničkom liječenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:26