StoryEditorOCM
Crna kronikakaznena prijava

Policajci u postaji spašavali život muškarcu iz okolice Zagreba koji je u vlaku mahao nožem i udario jednog od njih

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
19. kolovoza 2023. - 13:51

Zagrebački policajci spasili su život 32-godišnjem muškarcu iz okolice Zagreba koji se objesio o vezicu cipele u policijskoj postaji i to nakon što je završio u lisicama jer je u vlaku odbijao kupiti kartu pa je mahao nožem i prijetio uz vulgarne povike. Međutim, policajac koji ga je spasio na kraju je dobio nogom u koljeno, piše Jutarnji.

Spašeni monter-električar tvrdi da je samo simulirao suicid iako je već visio s omčom oko vrata na 30 cm visine jer da je želio samo da što prije dođe Hitna pomoć. Na kraju je zaradio kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu te mu prijeti devet mjeseci rada za opće dobro.

A sve je krenulo kad je tih popodnevnih sati vrućeg dana kolovoza u vlaku iz smjera Duge Rese prema Zagrebu počeo narušavati javni red i mir. Kondukterka ga je uočila da nema važeću kartu pa je dolaskom do zagrebačkih Horvata vlak stao i u njega je ušla policija po dojavi. Muškarca su zatekli kako sjedi na klupi.

- Kondukterka nas je upozorila da čovjek kod sebe ima preklopni nož i da ga je bio izvadio nakon što mu je ukazala na kartu da mu ne vrijedi. Tad joj je poručio: ‘Sad ću nekom je*at majku‘. Nož je doista imao kod sebe i izazvao je strah kod putnika pa smo ga izveli iz vlaka, stavili mu lisice na ruke te ga odveli u postaju. Djelovao nam je rastrojeno i psihički nestabilno.

U postaji smo ga detaljno pregledali i smjestili u prostoriju za zadržavanje. I on je tad naglo promijenio raspoloženje i počeo udarati glavom o zid i to više puta. Primirio sam ga razgovorom i izašao van, ali sam i dalje pratio njegovo ponašanje. Ujedno je bio i odbio alkotest. Da bi u jednom trenutku vidio da više ne sjedi na klupi nego da leži bočno na podu uza zid i vidjele su mu se samo noge.

Ušao sam u prostoriju i vidio vezicu tenisice oko vrata, dok je drugi kraj bio vezan za gornji dio klupe a glava mu je visila. Prišao sam mu, viknuo ‘hej‘ da provjerim stanje a on me samo nakon toga pogledao i lijevom nogom jako udario u koljeno – prisjetio se policajac u tužiteljstvu navodeći da mu je potom pokušavao skinuti vezicu s vrata ali nije išlo jer se opirao i lamatao nogama.

Na kraju su u pomoć pristigli i drugi policajci. Također je ustvrdio da je privedenog u ćeliji ostavio vezanih ruku na leđima, ali koje je, očito, uspio kriomice provući ispod nogu. Hitna je obojicu odvezla u bolnicu – osumnjičenog na odjel psihijatrije a policajca na pregled koljena koje je bilo crveno te je šepao i morao mirovati.

Osumnjičeni nakon svega pokušao je ublažiti svoju odgovornost tvrdeći da je samo simulirao pokušaj samoubojstva kako bi dobio adekvatnu pomoć. Ustvrdio je i da je policajca udario nogom tek nakon što mu je dva puta nogom stao na njegov gležanj prouzročivši mu bol.

- U ćeliji sam osjetio visoku anksioznost i strah te vidio kuda to sve vodi. Tražio sam hitnu koja nije dolazila pa sam udario glavom o zid. Trebao mi je lijek koji me smiruje. Napad mi se počeo pogoršavati pa sam skinuo vezice s tenisica, a omču nisam jako stegnuo. Policajac koji mi je prišao da me smiri nogom mi je stao na gležanj. Ali ne jako, no bio sam bez kontrole – branio se muškarac nakon što je u policijskoj postaji izazvao rusvaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:26