stdClass Object ( [id] => 1369110 [title] => Otac Anđele Bešlić o nepoznatim detaljima: Tako sam shvatio tko ju je ubio. Inspektora su špijunirali. A još se pitam... [alias] => otac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prije nekoliko dana, uoči tužne 22. godišnjice nestanka Anđele Bešlić i skorog izlaska iz zatvora njenog ubojice Ivana Bulja, razgovarali smo s Anđelinim ocem Ivanom koji je, vidjevši kako policija (ne) radi, sa skupinom prijatelja pokrenuo paralelnu istragu i došao za vrat zločincu Bulju.

Kada ste donijeli odluku o pokretanju paralelne istrage?

- Uključio sam se odmah. Kako je nestalo moje dijete, kao roditelj sam imao veliko povjerenje u policiju i vjerovao da će oni profesionalno pokrenuti sustav i pronaći nestalu Anđelu. Kada sam na samom početku vidio da ništa ne rade, a govorili su mi da rade sve što je u njihovoj mogućnosti, ja sam shvatio da se na njih ne mogu osloniti.

Od nestanka Anđele cijela vaša šira obitelj digla se na noge, uključujući i Vašu sestru koja je kao policijska službenica radila u Splitu.

- Osobno sam vidio sinjske policijske službenike kako u nedjelju, na dan Anđelinog nestanka, te u ponedjeljak i utorak rade na uređenju dvorišta svoje postaje. Moja sestra Katica i kćerka mi Ivana došle su treći dan pitati što je sa slučajem. Kada ih je sa stepenica vidio zamjenik zapovjednika, upitao ih je "Što vi Bešlići tražite ovdje?". Vidio sam da od takvih policajaca pomoći neću imati.

Samnom su već bila trojica prijatelja, u prvom redu Luka, svježe umirovljeni policijski inspektor, rođak mi Josipm profesionalni vojni policajac i Svemir, s iskustvom iz policijsko-obavještajnog rada. Oni su podržali moju odluku o vođenju paralelne istrage i stavili se na raspolaganje, ali smo u samom startu zaključili da ćemo svaku informaciju do koje dođemo podijeliti s policijom.

---

image

Ivan Bešlić, 22 godine kasnije

Privatni album
---

Tako ste prije policije došli do mladića Vedrana sa Suhača koji je, potvrdilo se kasnije, dao ključne informacije?

- Vedran mi se sam javio. Taj je mladić posljednji vidio Anđelu, a od posebne važnosti bila su nam njegova zapažanja o renaultu 4 bez registarske oznake, s opisom naljepnice na zadnjim vratima te činjenica da je naglo skrenuo s ceste, zaustavio se i ugasio motor netom prije nego što će tu nogostupom naići Anđela.

Odmah ste informacije koje vam je dao Vedran podijelili s policijom?

- Naravno. Ali sam na prvu doživio razočarenje. Kada sam im prenio informacije koje mi je Vedran dao o renaultu 4, moji policijski sugovornici odmah su, kao iz topa, ustvrdili da je to automobil u vlasništvu brata jednog njihova kolege. Istoga dana su me nazvali telefonom i zatražili da dođem u postaju zajedno s Vedranom koji im je, jednako kao i meni, detaljno ispričao sva svoja zapažanja, uz opis kako se gotovo zaustavio na cesti usporedno s Anđelom, renault 4 koji ga je obišao u velikoj brzini, skrenuo lijevo, zaustavio se i ugasio motor te o vozilu koje mu je došlo iz suprotnog smjera, zaustavilo se na autobusnom stajalištu i zaslijepilo ga dugim svijetlima koja su potom ugašena. Kasnije sam saznao da je i policija tražila renault 4 po Vedranovom opisu, ali nisu se koncentrirali na Suhač već na šire sinjsko područje.

Vedranov iskaz, psihoza među građanima i pritisak javnosti ipak su pokrenuli policiju koja je u potrazi za Anđelom organizirala pretraživanja?

- Jesu. Angažirali su mlade ročne vojnike iz sinjske vojarne. Ja sam tražio da se angažiraju moji prijatelji i suborci iz 4. gardijske brigade, ali su to odbili. Kazali su da im ne trebaju, da oni imaju dovoljno ljudi. U toj njihovoj potrazi obuhvatili su i Suhač. Prošli su u neposrednoj blizini mjesta gdje su pronađeni Anđelini posmrtni ostaci.

---

image

Mjesto gdje je posljednji put viđena Anđela Bešlić

Paun Paunović/Cropix
---

Drugi put na taj isti prostor doveli su policijske pse?

- Ja i moji prijatelji odmah smo vidjeli da je to bio policijski igrokaz. Poznavali smo neke od vodiča tih pasa koji su nam i sami priznali da psi nisu tragači već napadači koje najčešće vode na osiguranje utakmica Hajduka.

U sinjskoj javnosti plasirane su informacije da je Anđela viđena kod parkirališne naplatne kućice u jednom automobilu, a potom na Gljevu i na trajektu za Hvar. Tko je bio izvor tih dezinformacija?

- S prijateljima sam svaku takvu informaciju provjeravao i na kraju smo zaključili da su plasirane smišljeno kako bi se napravila još veća konfuzija.

Nekoliko dana prije pronalaska Anđelinog tijela, vi ste za policiju postali glavni osumnjičenik?

- Kasnijom rekonstrukcijom doznali smo da je policiju prema meni usmjerio upravo Ivan Bulj. Da sam ja ubio Anđelu on je rekao svojoj rodici koja je radila u Jutarnjem listu. Za tu lažnu optužbu uhvatila se policija. Da su mene držali glavnim osumnjičenikom jedan policajac je ispričao svojoj supruzi, a to je čula njihova kćer, učenica srednje škole. Tako je duh pušten iz boce, ja sam i u javnosti postao glavni osumnjičenik, a dan poslije Anđeline sahrane informacija o meni kao osumnjičeniku objavljena je i u Slobodnoj.

Za svo to vrijeme neki u policiji su se zalagali da se mene pritvori i da se pokrene ispumpavanje septičkih jama oko moje obiteljske kuće, moje i septičkih jama iz mojega susjedstva, jer su iskonstruirali da sam ja ubio Anđelu i njeno tijelu bacio u jednu od septičkih jama. Za to su se najviše zalagali pojedinci iz policije u Sinju i muško-ženski par policijskih inspektora iz Splita koji su se uključili u istragu.

---

image

Shrvani otac ni 22 godine kasnije nema odgovore na neka pitanja

Jakov Prkić/Cropix
---

Vi ste, dakle, bili glavni osumnjičenik?

- To mi je pred svjedocima potvrdio i tadašnji gradonačelnik Mate Jukić. Drugi dan nakon što se ubojica Bulj predao, kod mene je prvi put došao gradonačelnik Jukić. Za stolom u mojoj garaži, pred nekoliko prisutnih, u lice mi je rekao: "Kako ću ja Ivane doći kod tebe kad sam iz policije svako jutro dobivao informaciju da si ti glavni osumnjičeni?".

Unatoč svemu vi ste, od dobivanja informacija od Vedrana, sa skupinom prijatelja potragu koncentrirali na pronalazak automobila renault 4?

- Zajedničkom analizom zaključili smo da bi otkrivanje toga automobila mogao biti ključ naše istrage. Neumorno smo obilazili i pitali na stotine ljudi, a uvijek smo se vraćali na najbliže područje gdje je Anđela posljednji put viđena živa.

Jeste li sumnjali na nekoga?

- Nismo sve do pronalaska Anđelinih posmrtnih ostataka. Tada mi je inspektor Ivica, koji je radi slučaja došao direktno iz MUP-a u Zagrebu, kazao da je Anđelino tijelo lišćem i granjem prekrila osoba s vojnim znanjima.

Zašto?

- Kako mi je inspektor objasnio, lišće i granje pospješuju i ubrzavaju raspadanje tijela. U tih mjesec dana koliko je trajala potraga za Anđelom nije bilo kiše ni snijega, bilo je suho i hladno. Unatoč tomu, tijelo je propalo.

Što je bio presudni moment kada ste shvatili da iza nestanka vaše Anđele stoji Ivan Bulj?

- Već je bio sumrak kada sam došao do zaseoka Bulji u Suhaču. Uočio sam jednu stariju gospođu, prišao joj i upitao: "Strina, tražim jednoga renaulta 4". Kada sam joj opisao kakvo auto tražim, ona mi je odgovorila: "Eto, sinko, ima tamo u rastima, auto našega Ivana". Kako se već snoćalo, tu večer nisam išao do automobila, ali sam bio siguran da sam otkrio ubojicu svoje kćeri. Skovao sam plan. Namjera mi je bila uhvatiti Bulja, ispitati ga na svoj način i onda ga predati policiji.

Kasnije ste saznali detalje oko renaulta 4, što se s njim događalo poslije Buljeve otmice i Anđelinog ubojstva?

- On je tim automlobilom namjerno skrenuo u grabu, kod Žuljevića kuće prema Karaguši. Kasnije je išao u vatrogasaca tražiti da ga oni izvuku. Umjesto njih, izvukao ga je jedan njegov poznanik, Točak. Oštećeni automobil odvezao je na popravak kod mehaničara koji je kasnije ispričao da mu Bulj nikada nije dovezao tako čisti automobil. Unutrašnjost vozila je blistala. Iako ga je detaljno očistio, u Centru za kriminalistička ispitivanja MUP-a "Vuk Vučetić" otkrili su biološke tragove koji su potvrdili da je Anđela bila u tom vozilu.

---

image

Ivan Bulj na suđenju

Cropix
---

Rekli ste da vas je noć spriječila ići vidjeti Buljev automobil među hrastima, kako ste saznali iz odgovora starije gospođe. Jeste li išli ponovno sutradan?

- Nisam, jer je već iza 10,30 sati do mene došao zapovjednik sinjske policije, sjeo me u vozilo i odvezao prema Imotskom. Za to vrijeme u Sinju se već pročulo da se Bulj predao policiji.

Tada su vam se u sjećanja počeli vraćati događaji Buljeva čudnog ponašanja od samog početka Anđelinog nestanka?

- Odmah smo se sjetili kada su moja Ivana, sestra Katica i kum Pito otišli na Radio Sinj dogovoriti emitiranje obavijesti o Anđelinom nestanku. Čim je čuo radi čega su došli, Bulj je oborio glavu i bez riječi otišao. Da nije bio ubojica, zar ne bi bilo normalno da kao direktor sasluša o čemu se radi? Zanimljivo je da Bulja kroz taj mjesec dana nikako nisam susreo na ulici, u kafićima ili hotelu gdje sam se najčešće nalazio s prijateljima. Izbjegavao me. Vidio sam ga jedino u hotelu prije nego se krenuo predati.

Vi ste ga, dakle, vidjeli neposredno nego se on krenuo predati?

- Moj prijatelj Luka i ja imali smo dogovor s inspektorom Ivicom naći se u hotelu radi dogovora o daljnjim aktivnostima. Istoga trenutka kada me ugledao, Bulj je svoje lice zaklonio novinama od mojega pogleda, ustao i krenuo prema izlazu gdje se osvrnuo i pogledao jesam li ja krenuo za njim.

Spominjete inspektora Ivicu iz MUP-a. S njim ste imali korektne odnose, a onda je naprasno nestao iz Sinja i izgubili ste s njim svaki kontakt?

- Drugi dan nakon Buljeve predaje moji prijatelji i ja našli smo se u policijskoj postaji s inspektorom Ivicom i zamjenikom zapovjednika. Ivica je tu pred nama zamjeniku sasuo u lice da slučaj nije riješila službena, već paralelna istraga. Sutradan, 12. travnja, Ivica je otputovao u Zagreb, a vratio se četiri dana kasnije.

I onda nestao bez traga?

- Toga dana kada se vratio inspektor Ivica me nazvao da se nađemo u hotelu Alkar, gdje je imao sobu, u 21 sat. Čekao sam ga do 21,30 sati. Došao je vrlo ljutit pa sam upitao o čemu se radi. Odgovorio mi je da je u sobi pronašao prislušni uredjaj. Odlučno je rekao da neće otići iz Sinja dok ne rješi slučaj u cjelosti. Tri dana poslije ponovno je morao u Zagreb. Više se nije vratio niti se javljao na moje telefonske pozive.

Zašto se policija tako ponašala općenito i posebno u odnosu na vas?

- Ne znam. Nemam na to odgovor iako sam isto pitanje do sada postavio bezbroj puta. Ostalo je puno neodgovorenih pitanja. Što je s onim automobilom za kojega je Vedran rekao da je stigao iz smjera Vrlike, zaslijepio ga dugim svijetlima i zaustavio se na autobusnom stalištu? Moguće je da Bulj nije bio sam, da je tu bio još netko osim njegova bratića Pavla. A, opet, kada sam pričitao Pavlovo pismo, isključujem takvu mogućnost.

---

image

Pavle Bulj na izlasku iz zatvora nakon 50 mjeseci zatvora

Jakov Prkić/Cropix
---

Što je Pavao napisao?

- U tom pismu, napisanom Pavlovom rukom, ali opet bez prisustva odvjetnika, Pavao je kazao da je on sjedio na zadnjem sjedištu, držao Anđelu svojim šalom oko vrata dok ju je Ivan Bulj udarao drvenom letvom.

Od zločina kojega je počinio Ivan Bulj prošle su 22 godine i za koji dan ubojica će, nakon izdržane cijele dosuđene kazne, izići iz zatvora. Jeste li poslije svega uvjereni da bez paralelne istrage koju ste pokrenuli s prijateljima ubojica ne bi bio otkriven?

- Sto posto sam uvjeren da moja paralelna istraga nije dovela do razotkrivanja ubojice, kako bi u konačnici ja bio zatvoren pod optužbom da sam ubio vlastitu kćer. Bulj bi nastavio biti ugledni građanin Sinja, možda bi imao i političku karijeru jer se svuda gurao, a ja bih na pravdi Boga čamio u zatvoru. Policajci iz Sinja i Splita, koji su oko cijelog slučaja vodili glavnu riječ, upiranjem prsta u mene eskulpirali su sebe zbog vlastitog neznanja, nemara i užasne aljkavosti, naročito u prvim danima od Anđelinog nestanka.

Možete li te tvrdnje argumentirati?

- Evo vam najupečatljiviji primjer. Ivan i Pavao Bulj policiji su priznali svoje sudjelovanje u ubojstvu Anđele, Ivan kao izravni počinitelj, a Pavao kao pomagač. Oba njihova priznanja pala su u vodu, nisu imala snagu priznanja i dokaza na sudu, jer su ih dali policajcima bez nazočnosti njihovih odvjetnika. Kod priznanja Ivana Bulja moglo bi se reći da je on zatekao policiju, iznenadio ih pa se nisu odmah snašli. Ali i u slučaju Pavla oni ponavljaju jednaku grešku.

Zbog toga se pitam je li to sve skupa bilo slučajno. Posebno kada smo saznali da je ispred moje i Lukine kuće dolazio čovjek iza kojega su bila dva dokazana ubojstva, a koji je imao sve vrste iskaznica. Pratio je i jednog inspektora iz Splita. Jesmo li mi trebali biti njegove mete i ako jesmo po čijem nalogu? Saznali smo tko ga je uputio u Sinj. Nestao je kada smo tome koji ga je poslao poručili da ga povuče ili će ga dobiti natrag u sanduku.

Zašto policija s vama nije željela surađivati?

- Ne znam. To biste trebali upitati njih, ove koji su u to vrijeme bili glavni u Sinju i dvoje njihovih kolega iz Splita. Jedini s kojima se od policajaca moglo korektno razgovarati i s kojim smo odlično surađivali bio je inspektor Ivica iz Zagreba. Korektan je bio i nadređeni ovom dvojcu iz Splita koji se nije složio da me pritvore kao osumnjičenika i koji mi je sugerirao da sa suprugom i punoljetnom kćeri prihvatim policijski nalog za poligrafsko ispitivanje.

---

image

Policajci dovode Bulja na suđenje

Cropix
---

Jeste li vi vidjeli Buljevo priznanje koje je snimljeno u policiji?

- Jesam. Imam u dokumentima i kopiju pisma u kojemu Pavle Bulj priznaje svoju ulogu. Koliko god snimku priznanja Ivana Bulja sud tijekom postupka nije mogao uvrstiti među dokaze, ta je snimka na kraju ipak odigrala svoju ulogu. To mi je osobno potvrdio  sudac Zoran Matulović. On je, kako je to i obrazložio u presudi, Bulja osudio bez čvrstih materijalnih dokaza, ali na osnovu kruga zatvorenih indicija. Na završetku postupka, kada je trebalo donijeti odluku o presudi, porotnici su bili u dvojbi, ukazivali su kako nema dokaza. Tada im je sudac pokazao sadržaj snimke Buljeva priznanja. Nakon što su vidjeli snimku porotnici više nisu imali nikakvih dvojbi.

Gospodine Bešlić, za koji dan ubojica vaše kćeri Anđele izići će iz zatvora kao slobodan čovjek. Očekujete li da će doći u Sinj i kako biste reagirali pri susretu s njim?

- Toga dana kada se Bulj predao, zapovjednik policije dok me je vozio prema Imotskom u jednom je trenutku rekao da bi ubojica moje Anđele mogao biti otac troje maloljetne djece. "Pa što onda?", uzvratio sam mu, dodajući da djeca nisu kriva. Nikada nisam razmišljao o osveti, naročito ne prema nedužnima. To sam jednom prigodom rekao i mojemu imenjaku Šušnjari iz Trilja, ocu ubijene Kristine. Kazao sam mu kako ubojica moje Anđele ima troje djece koja nisu kriva za zlodjelo svojega oca te sam mu sugerirao da na jednak način razmišlja o članovima obitelji ubojice njegove Kristine. Hoće li se Ivan Bulj vratiti u Sinj ne znam. Kako bih reagirao u susretu s njim također ne znam. Zato mu poručujem kako je najbolje da me zaobilazi.

---

image

Ivan Bešlić na suđenju Ivanu Bulju

Duje Klarić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kronika užasa (4) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => kronika užasa (4) 2 0 14626 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-26 07:16:57 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => Toni Paštar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-04 12:53:02 [modified_by] => 3221 [publish_up] => 2024-03-03 20:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Otac Anđele Bešlić o nepoznatim detaljima: Tako sam shvatio tko ju je ubio. Inspektora su špjiunirali. A još se pitam... page_title=Otac Anđele Bešlić o nepoznatim detaljima: Tako sam shvatio tko ju je ubio. Inspektora su špjiunirali. A još se pitam... [metakey] => ubojstvo anđele bešlić, ivan bešlić, anđela bešlić, IVAN BULJ [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26700313.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26683180.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26685597.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26555085.png","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26555082.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26685564.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/1237934.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26565500.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26685592.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26685591.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26611101.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Cropix","Cropix","Privatni album","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Privatni album","Duje Klari\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

An\u0111ele nema ve\u0107 gotovo 22 godine. Ubojica uskoro izlazi na slobodu. Obitelj svih ovih godina \u017eivi u agoniji<\/p>","

Mjesto gdje je posljednji put vi\u0111ena An\u0111ela Be\u0161li\u0107<\/p>","

Renault 4 Ivana Bulja\u00a0<\/p>","

Ivan Bulj na su\u0111enju<\/p>","

Policajci dovode Bulja na su\u0111enje<\/p>","

Ivan Be\u0161li\u0107, 22 godine kasnije<\/p>","

Pavle Bulj\u00a0na izlasku iz zatvora nakon 50 mjeseci zatvora<\/p>","

An\u0111ela Be\u0161li\u0107<\/p>","

Ivan Be\u0161li\u0107 na su\u0111enju Ivanu Bulju<\/p>","

Shrvani otac ni 22 godine kasnije nema odgovore na neka pitanja<\/p>","

Ivan Bulj na su\u0111enju<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26700313_1920.jpg":"1920x1080","k_26700313_1280.jpg":"1280x1280","k_26700313_1024.jpg":"1024x1024","k_26700313_640.jpg":"640x640","k_26700313_480.jpg":"480x480","k_26700313_340.jpg":"340x340","k_26700313_220.jpg":"220x220","o_26700313_1280.jpg":"1280x853","o_26700313_1024.jpg":"1024x682","o_26700313_640.jpg":"640x426","o_26700313_480.jpg":"480x320","o_26700313_340.jpg":"340x226","o_26700313_220.jpg":"220x146","h_26700313_1280.jpg":"1280x854","h_26700313_1024.jpg":"1024x683","h_26700313_640.jpg":"640x427","h_26700313_480.jpg":"480x320","h_26700313_340.jpg":"340x227","h_26700313_220.jpg":"220x147","pp_26700313_1280.jpg":"1280x1628","pp_26700313_1024.jpg":"1024x1303","pp_26700313_640.jpg":"640x814","pp_26700313_480.jpg":"480x611","pp_26700313_340.jpg":"340x432","pp_26700313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1721x1189","hd_26683180_1920.jpg":"1920x1080","k_26683180_1280.jpg":"1280x1280","k_26683180_1024.jpg":"1024x1024","k_26683180_640.jpg":"640x640","k_26683180_480.jpg":"480x480","k_26683180_340.jpg":"340x340","k_26683180_220.jpg":"220x220","o_26683180_1280.jpg":"1280x884","o_26683180_1024.jpg":"1024x707","o_26683180_640.jpg":"640x442","o_26683180_480.jpg":"480x331","o_26683180_340.jpg":"340x234","o_26683180_220.jpg":"220x151","h_26683180_1280.jpg":"1280x854","h_26683180_1024.jpg":"1024x683","h_26683180_640.jpg":"640x427","h_26683180_480.jpg":"480x320","h_26683180_340.jpg":"340x227","h_26683180_220.jpg":"220x147","pp_26683180_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683180_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683180_640.jpg":"640x814","pp_26683180_480.jpg":"480x611","pp_26683180_340.jpg":"340x432","pp_26683180_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1550x1017","hd_26685597_1920.jpg":"1920x1080","k_26685597_1280.jpg":"1280x1280","k_26685597_1024.jpg":"1024x1024","k_26685597_640.jpg":"640x640","k_26685597_480.jpg":"480x480","k_26685597_340.jpg":"340x340","k_26685597_220.jpg":"220x220","o_26685597_1280.jpg":"1280x839","o_26685597_1024.jpg":"1024x671","o_26685597_640.jpg":"640x419","o_26685597_480.jpg":"480x314","o_26685597_340.jpg":"340x223","o_26685597_220.jpg":"220x144","h_26685597_1280.jpg":"1280x854","h_26685597_1024.jpg":"1024x683","h_26685597_640.jpg":"640x427","h_26685597_480.jpg":"480x320","h_26685597_340.jpg":"340x227","h_26685597_220.jpg":"220x147","pp_26685597_1280.jpg":"1280x1628","pp_26685597_1024.jpg":"1024x1303","pp_26685597_640.jpg":"640x814","pp_26685597_480.jpg":"480x611","pp_26685597_340.jpg":"340x432","pp_26685597_220.jpg":"220x280"},{"size0":"875x871","hd_26555085_1920.png":"1920x1080","k_26555085_1280.png":"1280x1280","k_26555085_1024.png":"1024x1024","k_26555085_640.png":"640x640","k_26555085_480.png":"480x480","k_26555085_340.png":"340x340","k_26555085_220.png":"220x220","o_26555085_1280.png":"1280x1274","o_26555085_1024.png":"1024x1019","o_26555085_640.png":"640x637","o_26555085_480.png":"480x477","o_26555085_340.png":"340x338","o_26555085_220.png":"220x218","h_26555085_1280.png":"1280x854","h_26555085_1024.png":"1024x683","h_26555085_640.png":"640x427","h_26555085_480.png":"480x320","h_26555085_340.png":"340x227","h_26555085_220.png":"220x147","pp_26555085_1280.png":"1280x1628","pp_26555085_1024.png":"1024x1303","pp_26555085_640.png":"640x814","pp_26555085_480.png":"480x611","pp_26555085_340.png":"340x432","pp_26555085_220.png":"220x280"},{"size0":"707x567","hd_26555082_1920.jpg":"1920x1080","k_26555082_1280.jpg":"1280x1280","k_26555082_1024.jpg":"1024x1024","k_26555082_640.jpg":"640x640","k_26555082_480.jpg":"480x480","k_26555082_340.jpg":"340x340","k_26555082_220.jpg":"220x220","o_26555082_1280.jpg":"1280x1026","o_26555082_1024.jpg":"1024x821","o_26555082_640.jpg":"640x513","o_26555082_480.jpg":"480x384","o_26555082_340.jpg":"340x272","o_26555082_220.jpg":"220x176","h_26555082_1280.jpg":"1280x854","h_26555082_1024.jpg":"1024x683","h_26555082_640.jpg":"640x427","h_26555082_480.jpg":"480x320","h_26555082_340.jpg":"340x227","h_26555082_220.jpg":"220x147","pp_26555082_1280.jpg":"1280x1628","pp_26555082_1024.jpg":"1024x1303","pp_26555082_640.jpg":"640x814","pp_26555082_480.jpg":"480x611","pp_26555082_340.jpg":"340x432","pp_26555082_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_26685564_1920.jpg":"1920x1080","k_26685564_1280.jpg":"1280x1280","k_26685564_1024.jpg":"1024x1024","k_26685564_640.jpg":"640x640","k_26685564_480.jpg":"480x480","k_26685564_340.jpg":"340x340","k_26685564_220.jpg":"220x220","o_26685564_1280.jpg":"1280x1706","o_26685564_1024.jpg":"1024x1365","o_26685564_640.jpg":"640x853","o_26685564_480.jpg":"480x640","o_26685564_340.jpg":"340x453","o_26685564_220.jpg":"220x293","h_26685564_1280.jpg":"1280x854","h_26685564_1024.jpg":"1024x683","h_26685564_640.jpg":"640x427","h_26685564_480.jpg":"480x320","h_26685564_340.jpg":"340x227","h_26685564_220.jpg":"220x147","pp_26685564_1280.jpg":"1280x1628","pp_26685564_1024.jpg":"1024x1303","pp_26685564_640.jpg":"640x814","pp_26685564_480.jpg":"480x611","pp_26685564_340.jpg":"340x432","pp_26685564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1492x2236","hd_1237934_1920.jpg":"1920x1080","k_1237934_1280.jpg":"1280x1280","k_1237934_1024.jpg":"1024x1024","k_1237934_640.jpg":"640x640","k_1237934_480.jpg":"480x480","k_1237934_340.jpg":"340x340","k_1237934_220.jpg":"220x220","o_1237934_1280.jpg":"1280x1918","o_1237934_1024.jpg":"1024x1534","o_1237934_640.jpg":"640x959","o_1237934_480.jpg":"480x719","o_1237934_340.jpg":"340x509","o_1237934_220.jpg":"220x329","h_1237934_1280.jpg":"1280x854","h_1237934_1024.jpg":"1024x683","h_1237934_640.jpg":"640x427","h_1237934_480.jpg":"480x320","h_1237934_340.jpg":"340x227","h_1237934_220.jpg":"220x147","pp_1237934_1280.jpg":"1280x1628","pp_1237934_1024.jpg":"1024x1303","pp_1237934_640.jpg":"640x814","pp_1237934_480.jpg":"480x611","pp_1237934_340.jpg":"340x432","pp_1237934_220.jpg":"220x280"},{"size0":"734x1108","hd_26565500_1920.jpg":"1920x1080","k_26565500_1280.jpg":"1280x1280","k_26565500_1024.jpg":"1024x1024","k_26565500_640.jpg":"640x640","k_26565500_480.jpg":"480x480","k_26565500_340.jpg":"340x340","k_26565500_220.jpg":"220x220","o_26565500_1280.jpg":"1280x1932","o_26565500_1024.jpg":"1024x1545","o_26565500_640.jpg":"640x966","o_26565500_480.jpg":"480x724","o_26565500_340.jpg":"340x513","o_26565500_220.jpg":"220x332","h_26565500_1280.jpg":"1280x854","h_26565500_1024.jpg":"1024x683","h_26565500_640.jpg":"640x427","h_26565500_480.jpg":"480x320","h_26565500_340.jpg":"340x227","h_26565500_220.jpg":"220x147","pp_26565500_1280.jpg":"1280x1628","pp_26565500_1024.jpg":"1024x1303","pp_26565500_640.jpg":"640x814","pp_26565500_480.jpg":"480x611","pp_26565500_340.jpg":"340x432","pp_26565500_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1311x1836","hd_26685592_1920.jpg":"1920x1080","k_26685592_1280.jpg":"1280x1280","k_26685592_1024.jpg":"1024x1024","k_26685592_640.jpg":"640x640","k_26685592_480.jpg":"480x480","k_26685592_340.jpg":"340x340","k_26685592_220.jpg":"220x220","o_26685592_1280.jpg":"1280x1792","o_26685592_1024.jpg":"1024x1434","o_26685592_640.jpg":"640x896","o_26685592_480.jpg":"480x672","o_26685592_340.jpg":"340x476","o_26685592_220.jpg":"220x308","h_26685592_1280.jpg":"1280x854","h_26685592_1024.jpg":"1024x683","h_26685592_640.jpg":"640x427","h_26685592_480.jpg":"480x320","h_26685592_340.jpg":"340x227","h_26685592_220.jpg":"220x147","pp_26685592_1280.jpg":"1280x1628","pp_26685592_1024.jpg":"1024x1303","pp_26685592_640.jpg":"640x814","pp_26685592_480.jpg":"480x611","pp_26685592_340.jpg":"340x432","pp_26685592_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1017x1550","hd_26685591_1920.jpg":"1920x1080","k_26685591_1280.jpg":"1280x1280","k_26685591_1024.jpg":"1024x1024","k_26685591_640.jpg":"640x640","k_26685591_480.jpg":"480x480","k_26685591_340.jpg":"340x340","k_26685591_220.jpg":"220x220","o_26685591_1280.jpg":"1280x1950","o_26685591_1024.jpg":"1024x1560","o_26685591_640.jpg":"640x975","o_26685591_480.jpg":"480x731","o_26685591_340.jpg":"340x518","o_26685591_220.jpg":"220x335","h_26685591_1280.jpg":"1280x854","h_26685591_1024.jpg":"1024x683","h_26685591_640.jpg":"640x427","h_26685591_480.jpg":"480x320","h_26685591_340.jpg":"340x227","h_26685591_220.jpg":"220x147","pp_26685591_1280.jpg":"1280x1628","pp_26685591_1024.jpg":"1024x1303","pp_26685591_640.jpg":"640x814","pp_26685591_480.jpg":"480x611","pp_26685591_340.jpg":"340x432","pp_26685591_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1005x1431","hd_26611101_1920.jpg":"1920x1080","k_26611101_1280.jpg":"1280x1280","k_26611101_1024.jpg":"1024x1024","k_26611101_640.jpg":"640x640","k_26611101_480.jpg":"480x480","k_26611101_340.jpg":"340x340","k_26611101_220.jpg":"220x220","o_26611101_1280.jpg":"1280x1822","o_26611101_1024.jpg":"1024x1458","o_26611101_640.jpg":"640x911","o_26611101_480.jpg":"480x683","o_26611101_340.jpg":"340x484","o_26611101_220.jpg":"220x313","h_26611101_1280.jpg":"1280x854","h_26611101_1024.jpg":"1024x683","h_26611101_640.jpg":"640x427","h_26611101_480.jpg":"480x320","h_26611101_340.jpg":"340x227","h_26611101_220.jpg":"220x147","pp_26611101_1280.jpg":"1280x1628","pp_26611101_1024.jpg":"1024x1303","pp_26611101_640.jpg":"640x814","pp_26611101_480.jpg":"480x611","pp_26611101_340.jpg":"340x432","pp_26611101_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38853138 Threads: 5 Questions: 7129866716 Slow queries: 3312566 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609168623 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/otac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam-1369110 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/otac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam-1369110?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 750187 [name] => ubojstvo anđele bešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-02 16:35:34 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-andele-beslic [link] => /tag/ubojstvo-andele-beslic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 750125 [name] => ivan bešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-01 21:24:08 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-beslic [link] => /tag/ivan-beslic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 627719 [name] => anđela bešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-10 14:58:22 [main_article_id] => 0 [alias] => andela-beslic [link] => /tag/andela-beslic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 639581 [name] => IVAN BULJ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-25 15:39:57 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-bulj [link] => /tag/ivan-bulj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kronika užasa (4) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Otac Anđele Bešlić o nepoznatim detaljima: Tako sam shvatio tko ju je ubio. Inspektora su špijunirali. A još se pitam... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26700313.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Cropix [mainImageDesc] =>

Anđele nema već gotovo 22 godine. Ubojica uskoro izlazi na slobodu. Obitelj svih ovih godina živi u agoniji

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26700313.jpg [title] => ilustracija/Cropix

Anđele nema već gotovo 22 godine. Ubojica uskoro izlazi na slobodu. Obitelj svih ovih godina živi u agoniji

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683180.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Mjesto gdje je posljednji put viđena Anđela Bešlić

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26685597.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Renault 4 Ivana Bulja 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26555085.png [title] => Cropix

Ivan Bulj na suđenju

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26555082.jpg [title] => Cropix

Policajci dovode Bulja na suđenje

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26685564.jpg [title] => Privatni album

Ivan Bešlić, 22 godine kasnije

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/1237934.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Pavle Bulj na izlasku iz zatvora nakon 50 mjeseci zatvora

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26565500.jpg [title] => Privatni album

Anđela Bešlić

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26685592.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ivan Bešlić na suđenju Ivanu Bulju

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26685591.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Shrvani otac ni 22 godine kasnije nema odgovore na neka pitanja

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26611101.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Ivan Bulj na suđenju

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Prije nekoliko dana, uoči tužne 22. godišnjice nestanka Anđele Bešlić i skorog izlaska iz zatvora njenog ubojice Ivana Bulja, razgovarali smo s Anđelinim ocem Ivanom koji je, vidjevši kako policija (ne) radi, sa skupinom prijatelja pokrenuo paralelnu istragu i došao za vrat zločincu Bulju.

Kada ste donijeli odluku o pokretanju paralelne istrage?

- Uključio sam se odmah. Kako je nestalo moje dijete, kao roditelj sam imao veliko povjerenje u policiju i vjerovao da će oni profesionalno pokrenuti sustav i pronaći nestalu Anđelu. Kada sam na samom početku vidio da ništa ne rade, a govorili su mi da rade sve što je u njihovoj mogućnosti, ja sam shvatio da se na njih ne mogu osloniti.

Od nestanka Anđele cijela vaša šira obitelj digla se na noge, uključujući i Vašu sestru koja je kao policijska službenica radila u Splitu.

- Osobno sam vidio sinjske policijske službenike kako u nedjelju, na dan Anđelinog nestanka, te u ponedjeljak i utorak rade na uređenju dvorišta svoje postaje. Moja sestra Katica i kćerka mi Ivana došle su treći dan pitati što je sa slučajem. Kada ih je sa stepenica vidio zamjenik zapovjednika, upitao ih je "Što vi Bešlići tražite ovdje?". Vidio sam da od takvih policajaca pomoći neću imati.

Samnom su već bila trojica prijatelja, u prvom redu Luka, svježe umirovljeni policijski inspektor, rođak mi Josipm profesionalni vojni policajac i Svemir, s iskustvom iz policijsko-obavještajnog rada. Oni su podržali moju odluku o vođenju paralelne istrage i stavili se na raspolaganje, ali smo u samom startu zaključili da ćemo svaku informaciju do koje dođemo podijeliti s policijom.

---

image

Ivan Bešlić, 22 godine kasnije

Privatni album
---

Tako ste prije policije došli do mladića Vedrana sa Suhača koji je, potvrdilo se kasnije, dao ključne informacije?

- Vedran mi se sam javio. Taj je mladić posljednji vidio Anđelu, a od posebne važnosti bila su nam njegova zapažanja o renaultu 4 bez registarske oznake, s opisom naljepnice na zadnjim vratima te činjenica da je naglo skrenuo s ceste, zaustavio se i ugasio motor netom prije nego što će tu nogostupom naići Anđela.

Odmah ste informacije koje vam je dao Vedran podijelili s policijom?

- Naravno. Ali sam na prvu doživio razočarenje. Kada sam im prenio informacije koje mi je Vedran dao o renaultu 4, moji policijski sugovornici odmah su, kao iz topa, ustvrdili da je to automobil u vlasništvu brata jednog njihova kolege. Istoga dana su me nazvali telefonom i zatražili da dođem u postaju zajedno s Vedranom koji im je, jednako kao i meni, detaljno ispričao sva svoja zapažanja, uz opis kako se gotovo zaustavio na cesti usporedno s Anđelom, renault 4 koji ga je obišao u velikoj brzini, skrenuo lijevo, zaustavio se i ugasio motor te o vozilu koje mu je došlo iz suprotnog smjera, zaustavilo se na autobusnom stajalištu i zaslijepilo ga dugim svijetlima koja su potom ugašena. Kasnije sam saznao da je i policija tražila renault 4 po Vedranovom opisu, ali nisu se koncentrirali na Suhač već na šire sinjsko područje.

Vedranov iskaz, psihoza među građanima i pritisak javnosti ipak su pokrenuli policiju koja je u potrazi za Anđelom organizirala pretraživanja?

- Jesu. Angažirali su mlade ročne vojnike iz sinjske vojarne. Ja sam tražio da se angažiraju moji prijatelji i suborci iz 4. gardijske brigade, ali su to odbili. Kazali su da im ne trebaju, da oni imaju dovoljno ljudi. U toj njihovoj potrazi obuhvatili su i Suhač. Prošli su u neposrednoj blizini mjesta gdje su pronađeni Anđelini posmrtni ostaci.

---

image

Mjesto gdje je posljednji put viđena Anđela Bešlić

Paun Paunović/Cropix
---

Drugi put na taj isti prostor doveli su policijske pse?

- Ja i moji prijatelji odmah smo vidjeli da je to bio policijski igrokaz. Poznavali smo neke od vodiča tih pasa koji su nam i sami priznali da psi nisu tragači već napadači koje najčešće vode na osiguranje utakmica Hajduka.

U sinjskoj javnosti plasirane su informacije da je Anđela viđena kod parkirališne naplatne kućice u jednom automobilu, a potom na Gljevu i na trajektu za Hvar. Tko je bio izvor tih dezinformacija?

- S prijateljima sam svaku takvu informaciju provjeravao i na kraju smo zaključili da su plasirane smišljeno kako bi se napravila još veća konfuzija.

Nekoliko dana prije pronalaska Anđelinog tijela, vi ste za policiju postali glavni osumnjičenik?

- Kasnijom rekonstrukcijom doznali smo da je policiju prema meni usmjerio upravo Ivan Bulj. Da sam ja ubio Anđelu on je rekao svojoj rodici koja je radila u Jutarnjem listu. Za tu lažnu optužbu uhvatila se policija. Da su mene držali glavnim osumnjičenikom jedan policajac je ispričao svojoj supruzi, a to je čula njihova kćer, učenica srednje škole. Tako je duh pušten iz boce, ja sam i u javnosti postao glavni osumnjičenik, a dan poslije Anđeline sahrane informacija o meni kao osumnjičeniku objavljena je i u Slobodnoj.

Za svo to vrijeme neki u policiji su se zalagali da se mene pritvori i da se pokrene ispumpavanje septičkih jama oko moje obiteljske kuće, moje i septičkih jama iz mojega susjedstva, jer su iskonstruirali da sam ja ubio Anđelu i njeno tijelu bacio u jednu od septičkih jama. Za to su se najviše zalagali pojedinci iz policije u Sinju i muško-ženski par policijskih inspektora iz Splita koji su se uključili u istragu.

---

image

Shrvani otac ni 22 godine kasnije nema odgovore na neka pitanja

Jakov Prkić/Cropix
---

Vi ste, dakle, bili glavni osumnjičenik?

- To mi je pred svjedocima potvrdio i tadašnji gradonačelnik Mate Jukić. Drugi dan nakon što se ubojica Bulj predao, kod mene je prvi put došao gradonačelnik Jukić. Za stolom u mojoj garaži, pred nekoliko prisutnih, u lice mi je rekao: "Kako ću ja Ivane doći kod tebe kad sam iz policije svako jutro dobivao informaciju da si ti glavni osumnjičeni?".

Unatoč svemu vi ste, od dobivanja informacija od Vedrana, sa skupinom prijatelja potragu koncentrirali na pronalazak automobila renault 4?

- Zajedničkom analizom zaključili smo da bi otkrivanje toga automobila mogao biti ključ naše istrage. Neumorno smo obilazili i pitali na stotine ljudi, a uvijek smo se vraćali na najbliže područje gdje je Anđela posljednji put viđena živa.

Jeste li sumnjali na nekoga?

- Nismo sve do pronalaska Anđelinih posmrtnih ostataka. Tada mi je inspektor Ivica, koji je radi slučaja došao direktno iz MUP-a u Zagrebu, kazao da je Anđelino tijelo lišćem i granjem prekrila osoba s vojnim znanjima.

Zašto?

- Kako mi je inspektor objasnio, lišće i granje pospješuju i ubrzavaju raspadanje tijela. U tih mjesec dana koliko je trajala potraga za Anđelom nije bilo kiše ni snijega, bilo je suho i hladno. Unatoč tomu, tijelo je propalo.

Što je bio presudni moment kada ste shvatili da iza nestanka vaše Anđele stoji Ivan Bulj?

- Već je bio sumrak kada sam došao do zaseoka Bulji u Suhaču. Uočio sam jednu stariju gospođu, prišao joj i upitao: "Strina, tražim jednoga renaulta 4". Kada sam joj opisao kakvo auto tražim, ona mi je odgovorila: "Eto, sinko, ima tamo u rastima, auto našega Ivana". Kako se već snoćalo, tu večer nisam išao do automobila, ali sam bio siguran da sam otkrio ubojicu svoje kćeri. Skovao sam plan. Namjera mi je bila uhvatiti Bulja, ispitati ga na svoj način i onda ga predati policiji.

Kasnije ste saznali detalje oko renaulta 4, što se s njim događalo poslije Buljeve otmice i Anđelinog ubojstva?

- On je tim automlobilom namjerno skrenuo u grabu, kod Žuljevića kuće prema Karaguši. Kasnije je išao u vatrogasaca tražiti da ga oni izvuku. Umjesto njih, izvukao ga je jedan njegov poznanik, Točak. Oštećeni automobil odvezao je na popravak kod mehaničara koji je kasnije ispričao da mu Bulj nikada nije dovezao tako čisti automobil. Unutrašnjost vozila je blistala. Iako ga je detaljno očistio, u Centru za kriminalistička ispitivanja MUP-a "Vuk Vučetić" otkrili su biološke tragove koji su potvrdili da je Anđela bila u tom vozilu.

---

image

Ivan Bulj na suđenju

Cropix
---

Rekli ste da vas je noć spriječila ići vidjeti Buljev automobil među hrastima, kako ste saznali iz odgovora starije gospođe. Jeste li išli ponovno sutradan?

- Nisam, jer je već iza 10,30 sati do mene došao zapovjednik sinjske policije, sjeo me u vozilo i odvezao prema Imotskom. Za to vrijeme u Sinju se već pročulo da se Bulj predao policiji.

Tada su vam se u sjećanja počeli vraćati događaji Buljeva čudnog ponašanja od samog početka Anđelinog nestanka?

- Odmah smo se sjetili kada su moja Ivana, sestra Katica i kum Pito otišli na Radio Sinj dogovoriti emitiranje obavijesti o Anđelinom nestanku. Čim je čuo radi čega su došli, Bulj je oborio glavu i bez riječi otišao. Da nije bio ubojica, zar ne bi bilo normalno da kao direktor sasluša o čemu se radi? Zanimljivo je da Bulja kroz taj mjesec dana nikako nisam susreo na ulici, u kafićima ili hotelu gdje sam se najčešće nalazio s prijateljima. Izbjegavao me. Vidio sam ga jedino u hotelu prije nego se krenuo predati.

Vi ste ga, dakle, vidjeli neposredno nego se on krenuo predati?

- Moj prijatelj Luka i ja imali smo dogovor s inspektorom Ivicom naći se u hotelu radi dogovora o daljnjim aktivnostima. Istoga trenutka kada me ugledao, Bulj je svoje lice zaklonio novinama od mojega pogleda, ustao i krenuo prema izlazu gdje se osvrnuo i pogledao jesam li ja krenuo za njim.

Spominjete inspektora Ivicu iz MUP-a. S njim ste imali korektne odnose, a onda je naprasno nestao iz Sinja i izgubili ste s njim svaki kontakt?

- Drugi dan nakon Buljeve predaje moji prijatelji i ja našli smo se u policijskoj postaji s inspektorom Ivicom i zamjenikom zapovjednika. Ivica je tu pred nama zamjeniku sasuo u lice da slučaj nije riješila službena, već paralelna istraga. Sutradan, 12. travnja, Ivica je otputovao u Zagreb, a vratio se četiri dana kasnije.

I onda nestao bez traga?

- Toga dana kada se vratio inspektor Ivica me nazvao da se nađemo u hotelu Alkar, gdje je imao sobu, u 21 sat. Čekao sam ga do 21,30 sati. Došao je vrlo ljutit pa sam upitao o čemu se radi. Odgovorio mi je da je u sobi pronašao prislušni uredjaj. Odlučno je rekao da neće otići iz Sinja dok ne rješi slučaj u cjelosti. Tri dana poslije ponovno je morao u Zagreb. Više se nije vratio niti se javljao na moje telefonske pozive.

Zašto se policija tako ponašala općenito i posebno u odnosu na vas?

- Ne znam. Nemam na to odgovor iako sam isto pitanje do sada postavio bezbroj puta. Ostalo je puno neodgovorenih pitanja. Što je s onim automobilom za kojega je Vedran rekao da je stigao iz smjera Vrlike, zaslijepio ga dugim svijetlima i zaustavio se na autobusnom stalištu? Moguće je da Bulj nije bio sam, da je tu bio još netko osim njegova bratića Pavla. A, opet, kada sam pričitao Pavlovo pismo, isključujem takvu mogućnost.

---

image

Pavle Bulj na izlasku iz zatvora nakon 50 mjeseci zatvora

Jakov Prkić/Cropix
---

Što je Pavao napisao?

- U tom pismu, napisanom Pavlovom rukom, ali opet bez prisustva odvjetnika, Pavao je kazao da je on sjedio na zadnjem sjedištu, držao Anđelu svojim šalom oko vrata dok ju je Ivan Bulj udarao drvenom letvom.

Od zločina kojega je počinio Ivan Bulj prošle su 22 godine i za koji dan ubojica će, nakon izdržane cijele dosuđene kazne, izići iz zatvora. Jeste li poslije svega uvjereni da bez paralelne istrage koju ste pokrenuli s prijateljima ubojica ne bi bio otkriven?

- Sto posto sam uvjeren da moja paralelna istraga nije dovela do razotkrivanja ubojice, kako bi u konačnici ja bio zatvoren pod optužbom da sam ubio vlastitu kćer. Bulj bi nastavio biti ugledni građanin Sinja, možda bi imao i političku karijeru jer se svuda gurao, a ja bih na pravdi Boga čamio u zatvoru. Policajci iz Sinja i Splita, koji su oko cijelog slučaja vodili glavnu riječ, upiranjem prsta u mene eskulpirali su sebe zbog vlastitog neznanja, nemara i užasne aljkavosti, naročito u prvim danima od Anđelinog nestanka.

Možete li te tvrdnje argumentirati?

- Evo vam najupečatljiviji primjer. Ivan i Pavao Bulj policiji su priznali svoje sudjelovanje u ubojstvu Anđele, Ivan kao izravni počinitelj, a Pavao kao pomagač. Oba njihova priznanja pala su u vodu, nisu imala snagu priznanja i dokaza na sudu, jer su ih dali policajcima bez nazočnosti njihovih odvjetnika. Kod priznanja Ivana Bulja moglo bi se reći da je on zatekao policiju, iznenadio ih pa se nisu odmah snašli. Ali i u slučaju Pavla oni ponavljaju jednaku grešku.

Zbog toga se pitam je li to sve skupa bilo slučajno. Posebno kada smo saznali da je ispred moje i Lukine kuće dolazio čovjek iza kojega su bila dva dokazana ubojstva, a koji je imao sve vrste iskaznica. Pratio je i jednog inspektora iz Splita. Jesmo li mi trebali biti njegove mete i ako jesmo po čijem nalogu? Saznali smo tko ga je uputio u Sinj. Nestao je kada smo tome koji ga je poslao poručili da ga povuče ili će ga dobiti natrag u sanduku.

Zašto policija s vama nije željela surađivati?

- Ne znam. To biste trebali upitati njih, ove koji su u to vrijeme bili glavni u Sinju i dvoje njihovih kolega iz Splita. Jedini s kojima se od policajaca moglo korektno razgovarati i s kojim smo odlično surađivali bio je inspektor Ivica iz Zagreba. Korektan je bio i nadređeni ovom dvojcu iz Splita koji se nije složio da me pritvore kao osumnjičenika i koji mi je sugerirao da sa suprugom i punoljetnom kćeri prihvatim policijski nalog za poligrafsko ispitivanje.

---

image

Policajci dovode Bulja na suđenje

Cropix
---

Jeste li vi vidjeli Buljevo priznanje koje je snimljeno u policiji?

- Jesam. Imam u dokumentima i kopiju pisma u kojemu Pavle Bulj priznaje svoju ulogu. Koliko god snimku priznanja Ivana Bulja sud tijekom postupka nije mogao uvrstiti među dokaze, ta je snimka na kraju ipak odigrala svoju ulogu. To mi je osobno potvrdio  sudac Zoran Matulović. On je, kako je to i obrazložio u presudi, Bulja osudio bez čvrstih materijalnih dokaza, ali na osnovu kruga zatvorenih indicija. Na završetku postupka, kada je trebalo donijeti odluku o presudi, porotnici su bili u dvojbi, ukazivali su kako nema dokaza. Tada im je sudac pokazao sadržaj snimke Buljeva priznanja. Nakon što su vidjeli snimku porotnici više nisu imali nikakvih dvojbi.

Gospodine Bešlić, za koji dan ubojica vaše kćeri Anđele izići će iz zatvora kao slobodan čovjek. Očekujete li da će doći u Sinj i kako biste reagirali pri susretu s njim?

- Toga dana kada se Bulj predao, zapovjednik policije dok me je vozio prema Imotskom u jednom je trenutku rekao da bi ubojica moje Anđele mogao biti otac troje maloljetne djece. "Pa što onda?", uzvratio sam mu, dodajući da djeca nisu kriva. Nikada nisam razmišljao o osveti, naročito ne prema nedužnima. To sam jednom prigodom rekao i mojemu imenjaku Šušnjari iz Trilja, ocu ubijene Kristine. Kazao sam mu kako ubojica moje Anđele ima troje djece koja nisu kriva za zlodjelo svojega oca te sam mu sugerirao da na jednak način razmišlja o članovima obitelji ubojice njegove Kristine. Hoće li se Ivan Bulj vratiti u Sinj ne znam. Kako bih reagirao u susretu s njim također ne znam. Zato mu poručujem kako je najbolje da me zaobilazi.

---

image

Ivan Bešlić na suđenju Ivanu Bulju

Duje Klarić/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Cropix Cropix Privatni album Jakov Prkić/Cropix Privatni album Duje Klarić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Paun Paunović/Cropix
ilustracija/Cropix

Anđele nema već gotovo 22 godine. Ubojica uskoro izlazi na slobodu. Obitelj svih ovih godina živi u agoniji

Paun Paunović/Cropix

Mjesto gdje je posljednji put viđena Anđela Bešlić

Paun Paunović/Cropix

Renault 4 Ivana Bulja 

Cropix

Ivan Bulj na suđenju

Cropix

Policajci dovode Bulja na suđenje

Privatni album

Ivan Bešlić, 22 godine kasnije

Jakov Prkić/Cropix

Pavle Bulj na izlasku iz zatvora nakon 50 mjeseci zatvora

Privatni album

Anđela Bešlić

Duje Klarić/Cropix

Ivan Bešlić na suđenju Ivanu Bulju

Jakov Prkić/Cropix

Shrvani otac ni 22 godine kasnije nema odgovore na neka pitanja

Paun Paunović/Cropix

Ivan Bulj na suđenju

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/otac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam-1369110 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0a70be061970c7d5bb74af24ce5e99a4b8f6a77a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Otac+An%C4%91ele+Be%C5%A1li%C4%87+o+nepoznatim+detaljima%3A+Tako+sam+shvatio+tko+ju+je+ubio.+Inspektora+su+%C5%A1pijunirali.+A+jo%C5%A1+se+pitam...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fotac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam-1369110 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fotac-andele-beslic-o-nepoznatim-detaljima-tako-sam-shvatio-tko-ju-je-ubio-inspektora-su-spijunirali-a-jos-se-pitam-1369110 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kronika užasa (4) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikakronika užasa (4)

Otac Anđele Bešlić o nepoznatim detaljima: Tako sam shvatio tko ju je ubio. Inspektora su špijunirali. A još se pitam...

Piše Toni Paštar
3. ožujka 2024. - 21:44
Anđele nema već gotovo 22 godine. Ubojica uskoro izlazi na slobodu. Obitelj svih ovih godina živi u agonijiilustracija/Cropix

Prije nekoliko dana, uoči tužne 22. godišnjice nestanka Anđele Bešlić i skorog izlaska iz zatvora njenog ubojice Ivana Bulja, razgovarali smo s Anđelinim ocem Ivanom koji je, vidjevši kako policija (ne) radi, sa skupinom prijatelja pokrenuo paralelnu istragu i došao za vrat zločincu Bulju.

Kada ste donijeli odluku o pokretanju paralelne istrage?

- Uključio sam se odmah. Kako je nestalo moje dijete, kao roditelj sam imao veliko povjerenje u policiju i vjerovao da će oni profesionalno pokrenuti sustav i pronaći nestalu Anđelu. Kada sam na samom početku vidio da ništa ne rade, a govorili su mi da rade sve što je u njihovoj mogućnosti, ja sam shvatio da se na njih ne mogu osloniti.

Od nestanka Anđele cijela vaša šira obitelj digla se na noge, uključujući i Vašu sestru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 06:04