StoryEditor
Crna kronikagori potpalublje

Od jutra gori putnički brod ‘Moli‘ u šibenskoj luci u TEF-u, vatrogasci pokušavaju ugasiti požar

20. rujna 2020. - 13:18
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U nedjelju, od ranih jutarnjih sati iz unutrašnjosti broda, starog trjekta „Moli“ Split, koji već par godina stoji usidren na staroj rivi u TEF-u, sukljao je dim. Dojava o požaru broda, čijeg se vlasnika kako neslužbeno doznajemo traži, u Centar 112 stigla je oko 5.30 sati.

- Požar još uvijek nije lokaliziran, gori u salonu, i vatrogasci ga teško mogu gasiti s obzirom na to da je u unutrašnjosti broda visoka temperatura. Zbog toga nemamo mogućnosti dolaska do žarišta požara. Hladimo oplatu broda i pokušavamo spriječiti širenje vatre u druge prostorije unutar broda, ali još uvijek je požar aktivan, rekao nam je u nedjelju nešto iza 14 sati zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević. Dodao je da – koliko je njima poznato – na brodu nije bilo nikoga.

- Kad smo ujutro stigli, brod je bio bez posade, a da li je netko zarobljen u utrobi ne možemo znati. Vjerujemo da nema nikoga, a stvarno stanje ćemo znati nakon što lokaliziramo požar i pregledano unutrašnjost broda. Radi se o vrlo problematičnom požaru jer ne možemo ući u unutrašnjost i kad pokušamo, ulazi kisik što dodatno rasplamsava vatru, rekao je Milošević.

Također nije poznato ima li i koliko na brodu goriva, no kako požar nije u kontaktu s rezervoarima ne bi trebalo biti većih problema.

- Hladimo i dalje brod i to će potrajati, reče Milošević. Inače, u gašenju požara sudjeluje 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila i jedan vatrogasni brod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 20:31