StoryEditorOCM
Crna kronikaistraga još traje

Obitelj pilota poginulog u padu vojnog helikoptera u moru kod Šibenika tužila Hrvatsku! Ministar obrane potvrdio da je u tijeku sudski proces

Piše Hina, Šibenski.hr
9. ožujka 2021. - 16:42
Prije nešto više od godinu dana u moru kod Zlarina srušio se vojni helikopter pri čemu su poginula dva pilotaNikolina Vuković Stipaničev i Luka Gerlanc/Cropix

Obitelj jednog od dvojice poginulih pilota helikoptera Kiowa, koji se krajem siječnja prošle godine srušio u Zlarinskom kanalu, tužila je Ministarstvo obrane, otkrio je u srijedu ministar obrane Mario Banožić prilikom predstavljanja Plana nabave MORH-a za 2021.

Na pitanje o tijeku istraga o dvjema zrakoplovnim nesrećama u kojima su prošle godine poginula četvorica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Banožić je kazao da je u tijeku sudski proces jer je obitelj jednog od poginulih pilota helikoptera Kiowa tužila MORH. Ministar o detaljima nije želio govoriti.

U padu helikoptera OH-58D Kiowa Warrior 27. siječnja 2020. godine u more u Zlarinskom kanalu tijekom trenažnog leta poginuli su bojnik Marin Klarin (43) i natporučnik Tomislav Baturina (32).

Istraga o padu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:22