StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA ISTRAŽUJE

Novi video iz kluba Velvet u Splitu: krupni muškarac svom snagom udara djevojku i baca je na pod. Ima li kraja nasilju?

10. travnja 2024. - 22:01

Nakon dva incidenta s teško ozlijeđenim osobama vezanim za noćni klub Velvet, dobili smo video snimak na kojem se vidi još jedna nasilna situacija. Na snimci se vidi prizor iz noćnog kluba u kojem krupni muškarac svijetle kose udara pljusku mladoj ženskoj osobi.

Od jačine udarca djevojka se okrenula gornjim dijelom tijela oko svoje osi i pada na pod. Prije udarca joj je muškarac odjeven u plavo bio okrenut leđima, a djevojka ga je hvatala za desnu ruku i nešto mu govorila. Na to se on okreće, približava joj se i desnom rukom je hvata za njenu lijevu nadlakticu.

Iznenada, zamahuje lijevom rukom prema njenom licu i udarcem je baca na pod. Kako nam je navela osoba koja je poslala video snimak, radi se o klubu "Velvet" na Putu Supavla u Splitu, a osoba koja udara djevojku je redar u navedenom klubu.

Prema podacima koji su nam dostavljeni, radi se o jednom od vikenda krajem prošlog mjeseca. Video snimak je loše kvalitete, ali dovoljno dobar da se vidi brutalnost muškarca prema djevojci i snaga njegovog udarca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Provjerili smo kod PU splitsko-dalmatinske te saznajemo kako posjeduju isti snimak te poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica.

Također su nas informirali da je završeno kriminalističko istraživanje incidenta u kojem je prošlog tjedna u istom klubu s teškom ozljedom loma čeljusti završio 20-godišnjak iz Splita.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 4. travnja oko 04.00 sati u ugostiteljskom objektu udario 20-godišnjaka, nakon čega ga je izveo iz objekta i odgurnuo, uslijed čega je 20-godišnjak ispred objekta pao na pod i zadobio ozljedu koja je okarakterizirana kao teška tjelesna ozljeda.

image

Muškarac svijetle kose u trenutku kada zamahuje prema djevojčinom licu

Screenshot/Privatni album

Nakon dovršenog istraživanja protiv 46-godišnjaka bit će nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, a Područnom uredu civilne zaštite i Državnom inspektoratu bit će upućena obavijest o događaju - naveli su.

Opisani događaj zbio se u noći sa srijede na četvrtak, točnije u četvrtak oko 3 sata kada je zbog mladića koji je bacio čašu reagirala redarska služba. Jedan od njih ga je obuhvatio s leđa oko vrata polugom te ga uspavao.

Nakon toga je pustio 20-godišnjaka iz ruku i ovaj je pao o pod i udario bradom. Na Objedinjenom hitnom prijemu utvrđeno je kako ima frakturu čeljusti na dva mjesta i izbijeno nekoliko zubi. Hitno je operiran te će se hraniti na slamku mjesec dana.

Već nakon dva dana, u prvim satima subote u istom klubu je došlo do sukoba koji se nastavio vani gdje su petorica mladića napala 23-godišnjaka. Napadnuti mladić je završio u bolnici s teškom ozljedom glave, frakturom baze lubanje i nagnječenjem mozga  od udarca o stepenicu na koju je pao.

Petorica napadača, od kojih četvorica maloljetnih, završili su u istražnom zatvoru. Jedan od njih, 17-godišnjak, sin je Slobodana Marendića, koji je sutradan dao ostavku na svoju funkciju načelnika PU splitsko-dalmatinske. Ozlijeđeni mladić nalazi se na liječenju u KBC Split.

image

Noćni klub Velvet kraj Poljuda

Jakov Prkic/Cropix
image

Muškarac svijetle kose u trenutku kada zamahuje prema djevojčinom licu

Screenshot/Privatni album
image

Djevojka koja je od jačine udarca završila na podu

Screenshot/Privatni album
image

Split, 080424.
Nocni klub Velvet u Ulici put Supavla.
Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Jakov Prkic/Cropix
image

Nasilnik s leđa

Screenshot/Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:35